Ce este Loopring?

Loopring este un protocol de schimb descentralizat și un „sistem automat de execuție” construit pe Ethereum, care le va permite utilizatorilor să tranzacționeze active între burse. Nu este un schimb descentralizat. Mai degrabă, facilitează schimbul descentralizat prin partajarea inelelor și potrivirea comenzilor.

O mulțime de noi cuvinte buzz acolo pe care să le perfecționăm, dar le vom elimina puțin mai târziu. Deocamdată, cel mai important lucru de înțeles este că Loopring va grupa toate comenzile trimise către rețeaua sa și va completa aceste comenzi prin registrele de comenzi ale mai multor schimburi. Schimburile descentralizate și centralizate, deopotrivă, vor putea implementa Loopring, oferind burselor acces la blockchain-ul și la lichiditatea cross exchange și oferind investitorilor acces la cele mai bune prețuri disponibile pe piața mai largă. Mai mult, Loopring este un blockchain agnostic, ceea ce înseamnă că orice platformă care utilizează contracte inteligente (de exemplu, NEO, Ethereum, Qtum) se poate integra cu Loopring.

Acum, că am trecut în revistă elementele de bază, să ne bazăm pe aceasta pentru o înțelegere mai detaliată.

Cum functioneaza

Atunci când utilizează Loopring, comercianții nu trebuie să depună niciodată fonduri într-o bursă pentru a începe tranzacționarea. Chiar și cu schimburi descentralizate, cum ar fi Ether Delta, IDex sau Bitshares, va trebui să vă depuneți fondurile pe platformă, de obicei printr-un contract inteligent Ethereum. Dar cu Loopring, fondurile rămân întotdeauna în portofele utilizatorilor și nu sunt blocate niciodată prin comenzi. Acest lucru vă oferă o autonomie completă asupra fondurilor dvs. în timpul tranzacționării, permițându-vă să anulați, să tăiați sau să măriți o comandă înainte de a fi executată. Puteți chiar muta fonduri din portofel în întregime după plasarea unei comenzi, deși acest lucru ar afecta comanda dvs. finală, deoarece minerii de inel ai protocolului ar fi alertați asupra soldului portofelului înainte de a potrivi comenzile.

Vorbind despre minerii de inel, să trecem peste anatomia unui schimb pe protocolul Loopring.lrcprocess

A comanda

Când sunteți gata să efectuați o tranzacție, veți trimite o comandă prin intermediul loopring.io portofel, conectându-vă cu cheia dvs. privată. Această comandă va fi apoi trimisă atât contractelor inteligente din rețeaua Loopring, cât și unei serii de noduri de releu off-chain. Contractele inteligente asigură că, atunci când comanda dvs. este potrivită, fondurile din portofel vor fi schimbate contra monedelor tranzacționate, iar relele din afara lanțului sunt responsabile pentru menținerea unui carnet de comenzi și transmiterea acestor comenzi către minerii de apel.

Minerii inelului

Minerii de inel se asigură că ordinele pot fi completate (sau parțial completate) prin inele de ordine până când tranzacțiile dorite sunt finalizate pentru toate părțile implicate. Pentru a compensa acest serviciu, minerii din ring pot primi o taxă în LRC (simbolul Loopring) sau o marjă divizată pentru suma finală de achiziție a unei comenzi. De exemplu, dacă doriți să tranzacționați 1 ETH cu 10 NEO, dar minerul inel a găsit o tranzacție cu 11 NEO, ar putea împărți o parte din această marjă cu dvs. sau ar putea alege să ia taxa LRC specificată la trimiterea comenzii. Acest lucru asigură faptul că minerii sunt plătiți în mod echitabil pentru găsirea celor mai bune cursuri de schimb pentru comercianți și le permite comercianților să obțină cel mai mare bang pentru dolarul lor – teoretic, acest lucru ar reduce și oportunitățile de arbitraj, deoarece cea mai bună valoare de tranzacționare este oferită inerent prin protocol.

taxe

Decontarea unei tranzacții

După finalizarea inelului de comandă, contractele inteligente ale Loopring evaluează comenzile pentru a se asigura că acestea pot fi îndeplinite. Dacă totul se verifică, contractele inteligente transferă monede destinatarilor lor respectivi. Acest proces este atomic și are loc portofel-la-portofel.

Inele de comandă și partajarea comenzilor

Ambele funcții separă Loopring de alte platforme de schimb descentralizate. Un inel de comandă permite potrivirea inelului, un proces prin care o serie de tranzacții sunt strânse împreună pentru a-și îndeplini comenzile celuilalt. În plus, dacă o comandă nu poate fi finalizată cu o singură tranzacție, partajarea comenzilor permite împărțirea acestei comenzi în comenzi parțiale până când suma inițială a comenzii este complet completă.

O parte din ajutorul voluntarilor noștri ipotetici poate demonstra mai bine aceste practici în acțiune. Molly, Angela și Carl vor cu toții să execute o tranzacție în rețeaua Loopring. Molly vrea să tranzacționeze 2 OMG pentru 10 ARK, Angela vrea să tranzacționeze 21 EOS pentru 1,5 OMG, iar Carl vrea să tranzacționeze 20 ARK pentru 40 EOS. Prin potrivirea inelului, minerii de inel ar forma aceste ordine dislocate într-un singur inel de comandă, în care Molly își tranzacționa OMG-ul către Angela, Angela își tranzacționa EOS-ul lui Carl și Carl își tranzacționa ARK-ul lui Molly. După ce această comandă de inel este aprobată prin contractele inteligente ale Loopring, toată lumea primește monedele căutate și toată lumea este fericită.

O singură problemă: nu a fost finalizată comanda tuturor. Molly a primit 10 ARK, dar îi mai rămân 0,5 OMG, iar Carl mai are nevoie să tranzacționeze 10 ARK pentru 19 EOS – doar Angela a plecat cu comanda completată. Cu toate acestea, datorită partajării comenzilor Loopring, aceasta nu ar fi o problemă. Resturile vor fi apoi procesate într-un alt inel de comandă până când fiecare comandă parțială se va adăuga la o comandă finalizată.

Echipa Loopring și Ce urmează să vină

În calitate de șef, fondatorul Loopring, Daniel Wang, obișnuia să conducă un schimb centralizat numit Coin Port în 2014. „În acel moment”, a spus el într-un interviu pentru Coin Central, „[încercam] să rezolv problemele schimburilor centralizate, și apoi mi-am dat seama că nu este posibil. Aceste probleme sunt inerente modelului de schimb centralizat. ” Astfel, a început să conceptualizeze ceea ce va deveni Loopring. În trecut, el a deținut și o funcție de Google Tech Lead și a fost co-fondator și vicepreședinte al Yunrang Technology.

OCP Loopring, Jay Zhou, a fost angajat anterior de Ernst și Young, a ajutat la înființarea SJ Consulting și a lucrat în unitatea de operațiuni de risc PayPal.

Johnston Chen, COO al proiectului, a lucrat ca ofițer șef de informații la 3NOD.

lrcteam

În ceea ce privește foaia de parcurs a Loopring, 2018 se pregătește să fie un an activ pentru implementarea și extinderea protocolului. Printre alte repere de pe foaie de parcurs, echipa Loopring are următoarele pe dosarul lor pentru 2018:

  • Suport ERC223 și tranzacționare hibridă cu aceste jetoane și jetoane ERC20
  • Lansarea portofelelor mobile pentru iOS și Android
  • Implementarea guvernanței descentralizate
  • Implementare cu blockchain-uri suplimentare (NEO și Qtum)

Ultimul punct glonț este o mișcare integrală pentru ca Loopring să devină cu adevărat un protocol cross-blockhain. Integrarea cu NEO și Qtum va permite tranzacționarea între lanțuri, dar va fi nevoie de două jetoane noi (LRN pentru NEO, LRQ pentru Qtum) pentru a realiza acest lucru.

Concurență

Evident, Loopring intră în domeniul schimburilor centralizate și descentralizate și, la suprafață, acest lucru face ca Loopring să arate de parcă ar avea o concurență puternică. Dar, de fapt, Loopring dorește să implementeze aceste schimburi pentru a le oferi acestora – și schimbătorilor – lichiditatea necesară.

Pe tărâmul platformelor de schimb descentralizate, există câteva cripte care trag pe aceeași țintă. 0x este unul care îmi vine în minte, dar diferența sa constă în faptul că permite oricui să ruleze un nod ca un schimb descentralizat. La fel ca Loopring, comenzile sunt procesate în afara lanțului și toate tranzacțiile sunt stabilite pe lanț, dar, spre deosebire de Loopring, nu provine din schimburi multiple, întrucât toată lichiditatea provine din schimburi stabilite pe platforma 0x.

Alți concurenți includ Bancor, Blocknet și Kyber Network. Bancor și Kyber Network oferă corespondență de comenzi și fonduri de lichidități pentru a se asigura că tranzacțiile sunt îndeplinite în cadrul contractelor inteligente blockchain, în timp ce Blocknet oferă aceleași servicii numai prin potrivirea comenzilor. Cu toate acestea, niciuna dintre acestea nu oferă comenzile de sonerie pe care le creează potrivirea inelelor pe protocolul Loopring.

Istoricul tranzacționării

La momentul scrierii, totul face o lovitură în scaunul pantalonilor, iar Loopring nu face excepție.

lrcchart

Înapoi pe 9 ianuarie, a înregistrat un maxim istoric de 2,19 USD și, în acest moment, este pe locul 52 pe Coin Market Cap.

Unde să cumpărați, unde să depozitați

Loopring este listat pe o mână de schimburi, dar majoritatea volumului său vine prin Binance, OKEx și Gate.io. Toate cele trei oferă perechi de tranzacționare BTC și ETH, în timp ce OKEx și Gate.io oferă și perechi USDT.

După ce ți-ai cumpărat ceva LRC – dacă vrei, adică – poți să te duci la loopring.io pentru a folosi portofelul oficial și a începe schimbul, sau îl poți ține într-un portofel compatibil ERC20.

Gânduri finale

Există câteva opțiuni cheie de la Loopring care îl disting de schimburi descentralizate și alte protocoale de schimb descentralizate. Pentru început, nu încearcă să depășească DEX-urile și schimburile centralizate, ci încearcă să se conecteze la ele. Acest lucru are potențialul de a crește lichiditatea pe toate piețele care implementează Loopring și ar putea neutraliza arbitrajul datorită potrivirii ordinelor la cel mai mic preț.

În plus, comenzile inel separate Loopring de alte protocoale de schimb descentralizate. Potrivirea inelului ar putea crește lichiditatea și mai mult, deoarece va însemna că trei sau mai multe ordine pot fi asociate între ele pentru a executa numeroase tranzacții simultan. Partajarea comenzilor oferă, de asemenea, avantaje față de modelele tradiționale de potrivire a comenzilor, permițând tranzacționarea mai flexibilă.

Flexibilitatea pare a fi MO de Loopring. Este agnostic blockchain (atâta timp cât acel blockchain acceptă contracte inteligente), poate fi utilizat de schimburi descentralizate și centralizate și poate îndeplini o singură comandă prin mai multe căi. Schimburile descentralizate vor deveni probabil mai populare, în timp ce își îmbunătățesc experiențele utilizatorilor. Dacă acest lucru se dovedește a fi cazul, sperăm că acest ghid (și alții ca acesta) vă vor ține la curent cu aceste soluții descentralizate pe măsură ce sunăm într-o nouă eră a tranzacționării cu criptomonede..

Resurse aditionale:

Site-ul web

Blog mediu

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me