Ce este într-un bloc, oricum? | O introducere în exploratorii de blocuri

Un blockchain, ca furnizor al acestui site, pe care probabil îl cunoașteți deja, este o bază de date distribuită imuabil; fiecare nou „bloc” de date este confirmat ca fiind veridic printr-o metodă (de obicei o dovadă a ceva) de către o majoritate sau o minoritate măsurată. Aproape toate blocurile blockchain conțin în principal un lot de tranzacții care reprezintă un schimb de catenă asociată lanțurilor respective.

De exemplu, cel mai recent bloc dedicat blockchain-ului Ethereum, conține o mulțime de date bogate în bloc, cum ar fi înălțimea blocului, numărul de tranzacții confirmate în cadrul blocului, hash-ul tranzacției pentru toate tranzacțiile confirmate, valoarea totală a eterului schimbat în cadrul blocului, valoarea totală a gazului & taxe în interiorul blocului & recompensa pentru mineritul blocului.

Pe scurt, există o mulțime de frumoase date blockchain care există în mod natural în cadrul fiecărui proiect blockchain. Întrebați aproape orice entuziast pentru un portofoliu de urmărire a prețurilor sau simulat & te vei regăsi într-un potop de .io’s & .co’s; dar întrebați orice entuziast cripto unde pot găsi toate cele mai noi tranzacții confirmate în cel mai recent bloc Bitcoin și sunteți sigur că veți primi o privire goală.

Pentru a fi corect, înțelegerea acestor date este dificilă, căutarea și înțelegerea lor este bine, chiar mai dificilă. Din fericire, o nouă clasă de site-uri web & aplicațiile intră în scena criptografică, ceea ce face explorarea blockchainului mult mai intuitivă.

introduce Exploratori de blocuri

Un explorator blockchain este pur și simplu o aplicație web sau mobilă, așa cum o cunoaștem, care interacționează direct cu datele conținute pe un blockchain. Asta e pe scurt. De fapt, probabil că v-ați împiedicat de unul dintre cei mai populari exploratori de blocuri în timp ce navigați pe cripto-web fără să înțelegeți cu adevărat profunzimea instrumentelor de care aveți la dispoziție:

https://blockexplorer.com/

https://longhorn.bullpay.com/

https://www.etherchain.org/

https://live.blockcypher.com/btc/

https://etherscan.io/

Vom trece mai departe un exemplu Etherscan mai târziu; în cea mai mare parte, acești exploratori de blocuri au caracteristici de bază comune cu interfețe foarte similare.

Caracteristici comune Block Explorers

Un Block Explorer este practic o platformă de căutare care permite utilizatorilor să caute cu ușurință blocuri, tranzacții, contracte inteligente și aproape toate punctele de date dintre un anumit blockchain.

Actualizări Blockchain-Block

Aproape fiecare explorator blockchain va avea un flux actualizat constant de blocuri pentru pagina lor principală. Blockchain.info & Site-urile Etherscan.io au un flux cu cele mai recente Bitcoin & Blocuri Ethereum publicate, respectiv, pe lanțurile lor individuale. Am evidențiat ambele interfețe de mai jos cu roșu:

Cea mai de bază caracteristică a unui explorator de blocuri de criptomonede este că acesta afișează cele mai recente blocuri din blockchain conform imaginilor de mai sus. Fiecare rând reprezintă un bloc & fără a face clic, putem vedea deja o cantitate substanțială de informații detaliate despre fiecare bloc specific. Blockchain.info BTC & Ambii exploratori de blocuri Etherscan ETH oferă următoarele date din această reprezentare de rând:

  • Înălțimea blocului – numărul de ordine al acestui bloc specific (amintiți-vă, un blockchain începe cu un bloc de origine, blocul 0)
  • Vârstă bloc – durata de timp care a trecut de la blocul specific a fost publicat în blockchain
  • # de tranzacții – numărul de tranzacții confirmate care fac acum parte din istoricul unui blockchain
  • Relayed By / Mined By – numele grupului sau entității miniere care a publicat ultimul bloc în blockchain

Toți exploratorii de blocuri ar trebui să listeze blocuri noi în secunda în care sunt generate în lanțurile lor respective. După cum puteți vedea, ne scufundăm deja un pic mai adânc în datele brute produse de blockchain-urile criptomonede; dar acesta este doar începutul, făcând clic pe un rând (bloc) de pe Blockchain.info sau Etherscan.io dezvăluie substanțial mai multe date despre acel bloc.

Actualizări Blockchain-Block

Dacă faceți clic pe un anumit bloc de rețea, se descoperă mai multe date. Din nou, mai jos folosim cele două explorări de blocuri favorite, presupunând că utilizatorul a dat clic pe o previzualizare a blocului din pagina de destinație:

Ambele capturi de ecran de mai sus arată datele reale stocate în fiecare bloc din Bitcoin & Ethereum blockchain respectiv. Mai întâi, veți descoperi că toate punctele de date pe care le-am văzut în vizualizările anterioare apar și aici, inclusiv înălțimea, & vârstă.

Cu toate acestea, găsim și mai multe date decât cele disponibile până acum. Acum intrăm în gâtul pădurilor în ceea ce privește datele brute despre blockchain. Unele dintre cele mai fascinante puncte suplimentare văzute mai sus sunt:

  • Hash: identificatorul unic care este rezultatul unui algoritm de confirmare, cum ar fi SHA256 & un bloc hash anterior
  • Taxă de tranzacție / gaz utilizat: suma totală a taxelor de tranzacție într-un bloc Bitcoin sau gaz într-un bloc Ethereum
  • Hash-uri de tranzacție: identificatorul unic pentru fiecare tranzacție individuală care a fost confirmat în cadrul fiecărui bloc

Acum suntem adânc sub capota lumii blockchain citind datele brute conținute în fiecare bloc. După cum probabil ați dedus, deoarece exploratorii de blocuri ne oferă hașe individuale de tranzacții, ne permit, de asemenea, să explorăm aceste tranzacții individuale la o lungime mai profundă.

În funcție de exploratorul de blocuri pe care îl utilizați, există și câteva caracteristici suplimentare de care să vă bucurați. Blockchain.info, de exemplu, a devenit mult mai mult decât un simplu explorator de blocuri, deoarece oferă și statistici și diagrame referitoare la rețeaua bitcoin.

Chiar dacă numele „explorator de blocuri” ar sugera că poate fi folosit doar pentru a căuta blocuri de rețea individuale, nu este cazul. Exploratorii de blocuri pot căuta, de asemenea, ID-uri de tranzacții și adrese de portofel, făcându-le un instrument destul de ingenios pentru a verifica tranzacții specifice la adresa ta de portofel. Un explorator de blocuri devine rapid un instrument pe care toți cei din criptomonedă se bazează practic în fiecare zi, totuși sunt mult mai versatili decât anticipează oamenii.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me