Ce este Hshare & Hcash? O privire interioară asupra monedei de urcare în diagrame

Hshare este un simbol de pre-lansare cu un schimb 1: 1 pentru Hcash atunci când se lansează.

Hcash este o nouă criptomonedă concepută pentru a permite transferul de valoare între blockchain-uri și între blockchains și criptomonede fără blocuri. În plus, Hcash va sprijini tranzacțiile private, guvernarea DAO și rezistența cuantică.

Începând cu noiembrie 2017, Hshare tranzacționează la locul # 14 de pe CoinMarketCap cu o evaluare globală de 853 milioane dolari (a se vedea mai sus prețul și rangul curent). De când Hshare a intrat în primele 20 de criptomonede, mulți investitori și entuziaști cripto au avut întrebări cu privire la tehnologia, potențialul și legitimitatea sa.

În timp ce unii susțin beneficiile tranzacțiilor între blockchain-uri ca un avantaj uriaș pentru această criptomonedă, alții sunt sceptici cu privire la capacitatea echipei Hcash de a face față unei provocări tehnologice atât de mari și cred că Hshare este supraevaluat..

Echipa Hcash are sediul în China și Australia. Deși au un sprijin și consiliere universitară impresionantă, majoritatea echipei de dezvoltare de bază este necunoscută în comunitatea cripto. Nu este clar care sunt punctele forte și experiența anterioară a acestei echipe.

În acest articol, vom analiza ce este Hcash, cum va funcționa și cronologia lansării sale. De asemenea, vom explora câteva dintre criticile pe care le-a primit Hcash în această etapă precoce, înainte de lansare. Deși acest ghid este menit să fie o introducere solidă, nu este în niciun caz o analiză completă. Veți dori să citiți Cartea albă a lui Hcash și alte resurse pertinente din industrie înainte de a lua orice decizie cu privire la tehnologie.

Hcash funcționează cu criptomonede bloc și bloc

Valute precum Bitcoin și Ethereum operează pe blockchain, folosind mineritul pentru a crea o serie de blocuri care dețin registrele lor individuale ale tranzacțiilor. Cu toate acestea, blockchain-ul Bitcoin nu are nicio modalitate de a vorbi cu blockchain-ul Ethereum. Dacă doriți să transferați valoare între cele două, trebuie să utilizați un serviciu de schimb. Pe măsură ce numărul de blockchains independenți continuă să crească, problema transferului de valoare între blockchains crește.

grafic aciclic dirijat

Problema se complică și mai mult atunci când luați în considerare monede noi, cum ar fi IOTA și Byteball, care nu folosesc deloc blockchain. În schimb, implementează criptografie cu grafic aciclic direcționat (DAG) pentru a crea o rețea de tranzacții care se verifică reciproc.

Serviciile de schimb sunt problematice, deoarece pot fi lente, percep taxe și sunt instituții centralizate. Monedele blockchain au fost concepute pentru a oferi o alternativă la serviciile bancare cu taxe mici și fără autoritate centrală. Cu toate acestea, de fiecare dată când trebuie să transferați între blockchains, întâmpinați aceleași probleme de comisioane, viteză și autoritate centrală pe care le-ați făcut cu o bancă.

Hcash încearcă să rezolve această problemă funcționând ca un lanț lateral pentru monedele blockchain și DAG. Hcash va dezvolta două rețele simultane: una bazată pe blockchain și alta utilizând DAG. Aceste rețele vor oferi adrese care sunt interoperabile cu alte criptomonede comune, permițându-vă să trimiteți și să primiți diferite monede în portofelul dvs. Hcash.

Adrese publice și private

Deoarece Hcash speră să fie un lanț lateral pentru multe criptomonede diferite, inclusiv monede de confidențialitate, va trebui să implementeze caracteristici de confidențialitate pentru a masca modul în care utilizatorii își mută fondurile. Pentru a rezolva această problemă, Hcash va veni cu două tipuri de portofele: alb și negru. În timp ce adresele albe vor fi vizibile public, adresele negre vor rămâne private.

Pentru a obține această confidențialitate, Hcash va implementa dovezi fără cunoștințe. Acest sistem, așa cum s-a dovedit pe blockchain-ul lui Zcash, implică mascarea identității expeditorului și a destinatarului prin utilizarea criptografiei avansate pentru a verifica tranzacțiile fără a partaja informații despre tranzacție cu minerii. Ca rezultat, blockchain-urile care implementează dovezi fără cunoaștere nu includ nicio informație identificabilă a utilizatorului.

Întrucât Hcash nu a fost lansat încă, rămâne de văzut cât de bine echipa de dezvoltare poate implementa confidențialitatea pe atât de multe conexiuni de rețea diferite. Confidențialitatea este cu siguranță una dintre cele mai mari provocări tehnice cu care se confruntă dezvoltatorii Hcash, deoarece protejarea datelor utilizatorilor devine din ce în ce mai dificilă în fața atacatorilor cu abilități hardware și de codare avansate.

Rezistența cuantică

Apropo de hardware avansat, calculul cuantic are potențialul de a răsturna lumea criptomonedelor într-un mod rău. Calculatoarele cuantice ar putea depăși cu mult puterea noastră actuală de calcul pe mașinile clasice, deoarece, spre deosebire de computerele actuale, este posibil ca acestea să existe în alte state decât „0” sau „1.”

cip de calcul cuantic

Cip de calcul cuantic de către D-Wave Systems, Inc. – Creative Commons

Criptografia modernă se bazează pe o legătură între cheile publice și cele private. Pentru criptomonede, aceasta înseamnă că oamenii pot trimite bani la adresa dvs. publică, dar numai dvs. puteți autoriza cheltuielile de pe acea adresă folosind cheia dvs. privată. În prezent, este incredibil de dificil să calculăm relația dintre o cheie publică și o cheie privată.

Conform Lamont Wood, ar fi nevoie de un atacator de 10,79 miliarde de ani pentru a descoperi relația dintre taste pe un cifru pe 128 de biți. Cu toate acestea, dacă atacatorii au dezvoltat cu succes un computer care a fost exponențial mai puternic decât computerele noastre actuale, acel computer ar putea decoda același cifru pe 128 de biți în șase luni.

În timp ce majoritatea experților sunt de acord cu asta calcul cuantic este încă departe, dezvoltatorii Hcash nu riscă. Au precizat că rezistența cuantică va fi încorporată în codul lui Hcash de la început. Registrele cuantice rezistente utilizează semnături noi de tranzacții și hashuri iterative pentru a se asigura că computerele cuantice, atunci când sunt dezvoltate, nu vor câștiga o influență nejustificată asupra rețelei Hcash.

Dovadă hibridă a muncii & dovada mizei pentru guvernarea DAO

Majoritatea blockchain-urilor utilizează dovada muncii (PoW) sau dovada mizei (PoS) pentru a verifica tranzacțiile și a crea noi blocuri. În dovadă a muncii, un grup de mineri concurează pentru a rezolva un puzzle criptografic care asigură blocul în locul său din lanț. Rezolvarea puzzle-ului necesită să contribuiți cu multă putere de calcul, dar dacă îl rezolvați, câștigați o recompensă.

Drept dovadă a mizei, sistemul privește pe toți cei care dețin o parte din monedă și cât de mult dețin. Pe baza mizei lor, rețeaua selectează aleator pe cineva care să verifice un nou bloc; persoanele care dețin mai mult din monedă sunt mai susceptibile de a fi alese. Verificatorul compilează tranzacțiile și sigilează blocul, iar restul rețelei îl inspectează. Dacă blocul este onest, verificatorul primește o mică recompensă. Dacă blocul este fraudulos, verificatorul pierde toate monedele pe care le dețin pe acel blockchain.

Hcash propune o sistem hibrid PoW / PoS care maximizează implicarea utilizatorilor și puterea de calcul în rețea. PoW oferă un stimulent pentru mineri să contribuie la puterea de calcul, în timp ce PoS oferă un stimulent pentru utilizatorii obișnuiți să rămână implicați.

Hcash intenționează să utilizeze acest sistem pentru a permite votul, creând astfel o organizație autonomă descentralizată (DAO) care guvernează Hcash.

Puterea de vot a utilizatorilor se va baza pe miza lor (cota din oferta totală de Hcash) și pe munca lor (puterea de calcul contribuită la rețea). Această diviziune între PoW și PoS oferă contrapamente interesante și beneficii potențiale. Cu toate acestea, tehnologia este nouă și oarecum netestată în afara utilizării sale pe Decred blockchain.

Critici: erori, GitHub, Reddit și LinkedIn

Hcash a fost ținta unor critici semnificative de când a urcat CoinMarketCap în primele locuri. Un fir Reddit a ajuns să numească Hcash o monedă înșelătoare, cu o echipă care nu intenționează niciodată să construiască de fapt tehnologia pe care au descris-o în cartea albă. Cartea albă Hcash în sine este foarte generică, descrie tehnologiile existente, dar nu răspunde clar la modul în care aceste tehnologii ar fi implementate într-un sistem coerent.

hcash github

O altă critică este că Hcash nu pare să se dezvolte în mod deosebit activ. Hcash Github în ultimele cinci luni a văzut doar 17 angajamente de la un contribuitor. Deși este posibil ca dezvoltarea să aibă loc offline sau în altă parte, GitHub este standardul pentru proiecte open source precum acesta și este ciudat să vezi atât de puțină activitate.

hcash subredit

În plus, noile criptomonede cu un interes tot mai mare generează de obicei forumuri pline de viață pentru dezbatere. Reddit este cel mai frecvent loc în care se întâmplă acest lucru. in orice caz, Subreditarea lui Hcash este în mare parte liniștit, cu doar cinci postări și cel mai recent post de peste o săptămână. De asemenea, este ciudat faptul că echipa de bază nu are conturi LinkedIn și lipsește istoricul utilizatorilor pe alte rețele sociale comune.

Aceste probleme ar putea fi o funcție a faptului că echipa își are sediul în China, unde accesul la unele dintre aceste site-uri web este restricționat. Poate că dacă vorbesc chineză, aș putea găsi mai multe resurse despre echipa de bază. Cu toate acestea, pentru o monedă cu o capitalizare de piață de peste 800.000 USD, internetul este remarcabil de liniștit când vine vorba de discuții Hcash și verificarea acreditării echipei.

Concluzie

La fel ca majoritatea criptomonedelor noi, Hcash are o viziune promițătoare a unui viitor în care blockchain-urile sunt interconectate și valoarea poate fi ușor transferată între platforme. Cu toate acestea, valoarea Hcash se reduce în cele din urmă la implementare.

În acest moment, nu este complet clar cum va continua echipa de dezvoltare și ce progrese au făcut.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me