Ce este ETHLend?

ETHLend este o aplicație de creditare descentralizată (DAPP) care rulează pe rețeaua Ethereum, care oferă contracte inteligente de creditare peer to peer. ETHLend se străduiește să democratizeze procesul de împrumut intens, eliminând puterea și controlul deținut de băncile tradiționale și de instituțiile financiare mari. Spre deosebire de alte cereri de împrumut blockchain, ETHLend permite unui împrumutat și unui creditor să decidă detaliile esențiale ale împrumutului fără a fi nevoie de un intermediar. În esență, acest lucru înseamnă că un împrumutător și un cumpărător oriunde în lume pot crea un contract de împrumut în condițiile lor.

Antet ETHLend

Probleme rezolvate prin împrumuturi descentralizate

Descentralizarea poate rezolva multe dintre problemele înnăscute asociate actualului nostru sistem de împrumut centralizat. Iată cele mai mari trei motive pentru care are sens descentralizarea împrumuturilor.

  1. Încredere: Descentralizarea elimină complet necesitatea de a avea încredere în furnizorul dvs. de împrumut și în contrapartea dvs. Garanția de împrumut este blocată și controlată prin contracte inteligente care sunt difuzate pe blockchain-ul public.
  2. Transparenţă: Rețeaua Ethereum oferă un registru transparent care este deschis pentru inspecție. Fiecare tranzacție este înregistrată și poate fi verificată. Contabilitatea transparentă a Ethereum elimină încrederea oarbă necesară tranzacțiilor între două instituții bancare.
  3. Acces: Prin utilizarea rețelei Ethereum, creditorii și împrumutații ETHLend pot aranja tranzacții de împrumut de oriunde din lume. Tranzacțiile de împrumut au loc de la adresa Ethereum la adresa Ethereum, permițând accesul nelimitat la nivel mondial. Fără restricții, atât debitorii, cât și creditorii pot accesa un fond mult mai larg de lichidități ale împrumuturilor.

Avantajele împrumuturilor descentralizate

Cum funcționează împrumuturile ETHLend?

ETHLend solicită debitorilor să posteze jetoane compatibile ERC-20 sau domenii Ethereum Name Service (ENS) ca garanție împotriva împrumuturilor Ethereum, în cazul în care împrumutul este implicit. În prezent, numai debitorii pot crea cereri de împrumut pe ETHLend. Pentru a plasa o cerere de împrumut, un împrumutat trebuie să stabilească date precum durata împrumutului, prima de dobândă și cantitatea de jetoane necesare garanției. Dacă un creditor este de acord cu acești termeni, va fi creat un contract de împrumut. Doar două scenarii pot rezulta din crearea unui împrumut:

  1. Împrumutatul rambursează împrumutul. Creditorul primește apoi principalul său principal plus dobânda. Sau
  2. Împrumutatul nu reușește să-și restituie împrumutul. Creditorul va primi apoi garanția înregistrată a împrumutatului

Procesul de împrumut ETHLend

Vânzarea tokenului LEND și prețul curent

Vânzarea simbolică ETHLend a LEND s-a încheiat la 30 noiembrie 2017. Potrivit ICODrops, ETHLend a strâns 17.860.000 de dolari din obiectivul său de 17.900.000 de dolari. Oferta maximă de jetoane LEND care urmează să fie create este de 1.299.999.942, în timp ce oferta curentă de jetoane LEND este de 1.032.154.231. Prețul LEND a scăzut semnificativ pentru o perioadă de zece zile începând cu 7 ianuarie. În această perioadă de zece zile, prețul lui Lend a scăzut până la 40 de cenți la 10 cenți.

Scăderea masivă a prețului lui Lend poate fi atribuită zvonurilor false conform cărora guvernul sud-coreean a intenționat să interzică schimburile bitcoin și criptomonede. Această știre părea să provoace alunecarea întregii piețe. De la coborâre, prețul LEND s-a stabilizat și s-a deplasat lateral în intervalul de 15-20 de cenți. Piața criptomonedelor pare să urmeze tendința sa istorică de scădere în ianuarie. Nu ar fi surprinzător să vezi piața să se deplaseze lateral încă o săptămână sau două înainte de a reveni pe o piață taur cu mișcare lentă.

baseUrl = „https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName („script”);

var embedder = scripturi [scripts.length – 1];

(funcție () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement („script”);

s.type = „text / javascript”;

s.async = adevărat;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = LEND&tsyms = USD, EUR, BTC ”;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf („?”) >= 0? „&”:“? ”) +“ App = ”+ appName;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

Funcții de token LEND

Jetonul LEND al ETHLend este un jeton compatibil ERC-20 care a fost vândut în oferta de pre-vânzare și ICO. Jetonul LEND are mai multe funcții importante pe DAPP.

Taxe de reducere

Utilizatorii de jetoane LEND vor primi o reducere de 25% a prețurilor la taxele platformei, comparativ cu plata cu Ethereum. Deși jetoanele LEND pot fi cumpărate și vândute la schimburi, principala utilizare pentru LEND este de a crea o reducere la plata taxelor de implementare ETHLend DAPP.

Airdrops

Împrumutătorii activi și împrumutații vor fi plătiți cu Airdrops trimestrial. ETHLend intenționează să utilizeze 20% din comisioanele sale descentralizate pentru a achiziționa împrumut de pe piață și să „distribuie” împrumutul către toți creditorii și debitorii de pe ETHLend. Airdrops vor fi folosite pentru a crește adoptarea utilizatorilor și, de asemenea, pentru a adăuga mai mult volum cărților de împrumut.

Funcții exclusive

Serviciile speciale de pe ETHLend vor fi accesibile doar pentru a fi achiziționate de LEND. Exemplele acestor caracteristici includ listări de împrumuturi recomandate, precum și campanii de marketing prin e-mail.

Bonusuri de recomandare

ETHLend intenționează să achiziționeze LEND suplimentar pentru a recompensa creditorii și debitorii care adaugă noi participanți la platforma de creditare descentralizată.

Crearea unui rating de credit descentralizat al debitorilor

De asemenea, ETHLend intenționează să ofere împrumuturi negarantate bazei sale de utilizatori în cele din urmă. Împrumuturile negarantate, împrumuturi în care împrumutatul nu înregistrează garanții în caz de neplată, sunt mult mai riscante pentru creditor. Pentru a ajuta creditorii să abordeze dificultatea de a evalua riscul de bază al împrumuturilor negarantate, ETHLend intenționează să creeze un rating de credit descentralizat pentru toți utilizatorii săi. Concis, împrumutații Ethlend vor avea capacitatea de a-și construi reputația în timp, deoarece vor rambursa cu succes împrumuturile.

Fiecare debitor ETHLend va avea un rating de credit descentralizat creat din mai multe surse de date. Sursa principală de date pentru aceste ratinguri de credit vor fi jetoane de credit (CRE) care vor fi emise chiar de ETHLend. Împrumuturile bazate pe reputație vor permite Ethlend să introducă conceptul de împrumuturi negarantate pentru utilizatori, precum și să ofere mai multe informații creditorilor garantați. În plus, ETHLend intenționează să permită utilizatorilor să transmită ratingul lor de credit descentralizat către alte blockchains. Împrumutații vor putea apoi să-și folosească scorul de credit bine câștigat și în aplicații pe diferite blockchains.

Jetoane de credit (CRE)

Jetoanele de credit sunt un jeton compatibil ECR-20 care va fi utilizat exclusiv în ETHLend pentru a reprezenta reputația unui împrumutat. Aceste jetoane nu pot fi tranzacționate sau chiar transferate la altă adresă. Cu cât sunt mai multe jetoane de credit asociate contului unui utilizator, cu atât este mai de încredere contul utilizatorului.

ETHLend va gestiona reputația debitorului prin emiterea de jetoane de credit utilizatorilor care rambursează cu succes împrumuturile. Pentru fiecare 1 ETH pe care un utilizator îl plătește cu succes, acesta va primi 0,1 CRE. La fel, ETHLend intenționează să „ardă” jetoanele de credit departe de conturile care nu reușesc să ramburseze împrumuturile. Un utilizator cu o cantitate mare de CRE va putea obține împrumuturi pe care un alt utilizator cu o cantitate mică de CRE nu le-ar putea. Utilizatorii cu sume mai mari de CRE vor fi recompensați cu rate ale dobânzii mai bune, precum și vor fi obligați să înregistreze niveluri mai mici de garanții pentru împrumuturi similare, comparativ cu utilizatorii cu mai puțină CRE.

Echipa ETHLend & Progres

ETHLend echipă este alcătuit în prezent dintr-un grup mare de douăzeci și doi de membri și șase consilieri. ETHLend este în prezent condus de fondatorul și CEO-ul său, Stani Kulechov. Alți membri notabili ai echipei ETHLend sunt Jordan Lazaro Gustave, Șef de conducere, precum și Martin Wichmann, Șeful Token Sale, care a ridicat aproape 100% din obiectivul ICO al ETHlend. În plus, echipa ETHLend are mai mulți membri concentrați în totalitate pe marketing și corespondență media. În cele din urmă, echipa are mai mulți consilieri tehnici și non-tehnici care acoperă aproape orice problemă de afaceri, inclusiv probleme de securitate, juridice și de dezvoltare.

Echipa ETHLend

Foaia de parcurs Progres

Echipa ETHLend a plecat obiective ambițioase pentru următorii doi ani. În viitorul apropiat, ETHLend intenționează să adauge atât Bitcoin cât și credite negarantate la aplicația sa descentralizată. Iată obiectivele principale ale echipei pentru primele două trimestre ale anului 2018.

Golurile sfertului 1

ETHLend Trimestrul 1 Goluri

Sfertul 2 Goluri

ETHLend Trimestrul 2 Goluri

Concluzie

ETHLend oferă o platformă descentralizată în care împrumuturile Ethereum securizate, peer to peer, pot avea loc între oricare două persoane din lume. Eliminând politica și granițele din ecuație, ETHLend speră să revoluționeze industria creditelor. ETHLend aspiră în cele din urmă să creeze o piață cu adevărat globală care să beneficieze toți participanții care doresc să acorde și să primească împrumuturi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me