Ce este Dentacoin (DCN)?

Dentacoin (DCN) este primul concept blockchain conceput pentru a face industria dentară globală mai accesibilă. În urma unui protocol de contract inteligent descentralizat, bazat pe Ethereum, simbolul DCN recompensează utilizatorii printr-un sistem care inspiră contribuția comunității. În cele din urmă, misiunea proiectului este de a pune la dispoziția medicilor o asistență medicală de calitate aproape 80% din populația lumii fără ea.

Prin îndepărtarea intermediarului (marile companii de asigurări) și repunerea autorității în mâinile pacientului / dentistului, costurile pot fi reduse semnificativ. O modalitate prin care se realizează acest lucru este prin stabilirea de contracte inteligente direct între pacienți și dentiști. Acestea facilitează contribuțiile lunare mici ale Dentacoin către stomatologi. Adaptată direct la nevoile pacientului, această soluție inteligentă de contract va simplifica îngrijirea dentară și va elimina necesitatea ca pacienții să plătească prime mari companiilor de asigurări.

Conform cu aceasta dentist în Tempe AZ, americanul mediu plătește 544 USD în cheltuieli din buzunar. De asemenea, aproape 90% din costuri pot fi evitate numai dacă pacienții primesc îngrijiri preventive și vizitează dentistul de cel puțin 3 ori pe an. Problema este că a merge la dentist nu este cea mai plăcută experiență pentru o persoană obișnuită și mai puține vizite se corelează cu cazuri mai mari de boli ale gingiilor, cavități etc..

Cu Dentacoin, pacienții sunt împuterniciți să preia controlul îngrijirilor dentare preventive (cum ar fi nutriția / folosirea ata dentară), iar stomatologii beneficiază în mod monetar de succesul dentar pe termen lung al pacientului. Din păcate, sistemul dentar actual nu încurajează medicii stomatologi să se gândească la beneficiile pe termen lung pentru pacienți (din cauza dezavantajelor economice) și, în schimb, să se concentreze pe valoarea pe termen scurt.

Astăzi, industria globală a tratamentelor dentare este apreciată în jur 400 de miliarde de dolari, cu toate acestea, vine cu bariere de cost ridicat atât pentru companiile mai mici, cât și pentru pacienți. Pentru a intra în această industrie, Fundația Dentacoin se bazează pe puterea de crowdfunding pentru a-și valorifica obiectivele.

Caracteristici cheie ale Dentacoin

Dentacoin este atât un instrument tehnologic financiar, cât și o platformă logistică. Spre deosebire de multe alte criptomonede descentralizate p2p (peer-to-peer) de pe piață (cum ar fi Bitcoin și Litecoin), jetonul Dentacoin nu este destinat să fie noul mijloc pentru plăți globale. În schimb, este privită ca o criptomonedă necompetitivă, care se va concentra exclusiv pe progresul industriei dentare globale. Deși reinventarea industriei se dovedește provocatoare, Dentacoin prezintă o serie de instrumente pentru a ilustra mai bine obiectivele echipei:

  1. Platformă de evaluare de încredere bazată pe blockchain: Platformă care permite publicarea recenziilor pacienților într-o manieră imparțială, creând o valoare optimă de cercetare de piață pentru stomatologi. Recenziile sunt recompensate cu DCN, care la rândul său poate fi folosit pentru a plăti pentru viitoarele tratamente.
  2. Aplicația mobilă Dentacare: Oferă un program de jocuri stimulat de trei luni, care îi educă pe utilizatori (de exemplu, memento-uri pentru întâlniri, tehnici de periere, îndrumări nutriționale) despre cum să mențină o igienă dentară adecvată. După trei luni, speranța este că aceste acțiuni de igienă repetitive și benefice să fie integrate permanent în rutina individului. Aplicația include, de asemenea, o funcție de serviciu de urgență, care pune utilizatorii în contact cu specialiștii dentari din rețea.
  3. Platforma de opinie DentaVox: Instrument de inteligență pentru clienți care recompensează utilizatorii pentru a oferi feedback cu privire la diferite subiecte dentare. Aceste date sunt utile pentru stomatologi, furnizori, producători, mass-media și, în esență, toți cei care au acces la aceste date.
  4. Conceptul de asigurare dentară: Contract inteligent între dentist și pacient care poate fi tranzacționat pe blockchain. Medicii stomatologi trebuie să îndeplinească treaba pe cât posibil, dar pacienților li se cere, de asemenea, să respecte anumite standarde de igienă. Recompensele monetare sunt acordate ambelor părți dacă aceste obligații sunt îndeplinite. De asemenea, vor fi implementate „contracte super inteligente” pentru a proteja pacientul în caz de insolvență sau deces al medicului dentist.
  5. Baza de date privind asistența medicală: Blockchain-ul oferă schimb de date securizat, permițând simultan stocarea dosarelor medicale între medici și dentiști (după permisiunea acordată).
  6. Platformă de tranzacționare: Îndepărtarea lanțurilor de aprovizionare, a produselor dentare și a echipamentelor lungi poate fi comercializată în întreaga lume folosind DCN. Acest lucru ajută la evitarea tarifelor excesive și a cursurilor de schimb fluctuante.

Cum funcționează Dentacoin?

Pentru a înțelege cum funcționează Dentacoin, ajută la înțelegerea conceptului de contracte inteligente. Proiectele hartie alba oferă, de asemenea, o bună explicație a contractelor inteligente, descriindu-le ca „protocoale computerizate în blockchain-ul Ethereum care facilitează, verifică, negociază și încheie contracte între persoane fizice și partea lor contractantă”.

Acest lucru poate părea complicat pentru cei care nu fac parte din industria tehnologică sau sunt noi pentru criptocurrency, dar o modalitate simplă de a gândi la contractul inteligent DCN este să îl raportați la procesarea unui cec. Cineva scrie o sumă specifică pe cec cu numele și semnătura acestuia, cecul este apoi livrat băncii care îl „curăță”, iar destinatarului intenționat i se dau banii. Tranzacția poate avea succes numai dacă sunt îndeplinite toate aceste condiții.

Ca și în cazul contractelor inteligente DCN, trebuie să aibă loc un șir de evenimente și să fie îndeplinite obligațiile (cum ar fi finalizarea unui serviciu) înainte ca DCN să poată fi transferat. Cu toate acestea, nu aveți nevoie de o bancă sau intermediar pentru a verifica dacă sunt îndeplinite obligațiile. Aleluia pentru contracte inteligente!

Mai mult, utilizatorii pot trimite sau solicita jetoane DCN către orice portofel bazat pe Ethereum. Ambele părți care participă la transferuri DCN vor putea să-și vizualizeze istoricul tranzacțiilor pe contabil cu transparență completă, precum și să vadă soldurile conturilor în starea actualizată continuu a contractelor.

Despre Dentacoin

Fundația Dentacoin cuprinde aproximativ 20 de membri de bază ai echipei și a fost fondată de prof. Dr. Dimitar Dimitrakiev, Philipp Grenzebach (dezvoltator de afaceri) și Jeremias Grenzebach (dezvoltator de bază).

Membru al Societății IEEE Computational Intelligence Society, Prof. Dr. Dimitrakiev are o experiență de peste 25 de ani pe piețele financiare și este un „lector universitar foarte respectat”. Philipp Grenzebach este considerat „creierul economic din spatele Dentacoin”, în timp ce Jeremias Grenzebach este considerat „vrăjitorul codului” Dentacoins. Este interesant de remarcat faptul că Jeremias Grenzebach a contribuit la dezvoltarea unor proiecte majore precum Ethereum, Waves și ZCash (printre altele) și a fost pe scena blockchain de 8 ani.

În iulie 2017, Dentacoin a achiziționat o clinică dentară de cărămidă și mortar din Londra numită „Dentaprime International Plc. Londra ”pentru o valoare de 90 milioane USD în întregime cu jetoane DCN. Echipa intenționează să-și extindă achiziția de clinici dentare pe măsură ce proiectul avansează și își implementează tehnologia în fiecare dintre clinici.

Pentru a obține informații despre planurile viitoare și alte fapte semnificative, cum ar fi achiziționarea clinicii dentare, consultați foaia de parcurs de mai jos:

foaia de parcurs dentacoin

Furnizare de monede Dentacoin

Nu puteți extrage Dentacoin și are o sursă maximă totală de 8 trilioane de jetoane. Aprovizionarea în circulație este în prezent în jur de 325 miliarde DCN și are o plafonă totală de piață de 553.021.732 USD în momentul scrierii acestei scrieri..

Compania intenționează să distribuie încet 76,1% din jetoanele din contractele „Timelock” în fiecare an între 2018 și 2042. Fondatorii vor primi 5% DCN, membrii echipei de bază urmând să primească 2,4% DCN. Pentru a obține mai multe informații despre alocarea aprovizionării cu monede și pentru a verifica personal contractele Timelock, vizitați pagina lor Github Aici.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Istoricul tranzacționării Dentacoin

Dentacoin a început să tranzacționeze la începutul lunii august pentru o fracțiune de cent și rămâne în continuare așa. În timp ce DCN a atins cifrele ATH (maxime istorice) pe 8 ianuarie de 0,006 cenți, prețul a fost încă sub practic orice altă monedă și a scăzut la nivelul actual de aproximativ 0,0015 cenți.

baseUrl = „https://widgets.cryptocompare.com/”; var scripts = document.getElementsByTagName („script”); var embedder = scripturi [scripts.length – 1]; (function () {var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname); if (appName == ””) {appName = ”local”;} var s = document.createElement (“script”); s.type = “ text / javascript ”; s.async = true; var theUrl = baseUrl + ‘serve / v2 / coin / chart? fsym = DCN&tsym = USD&perioada = 6M ’; s.src = theUrl + (theUrl.indexOf („?”) >= 0? „&”:“? ”) +“ App = ”+ appName; embedder.parentNode.appendChild (s); }) ();

De unde puteți cumpăra Dentacoin?

Puteți cumpăra Dentacoin pe bursele populare, cum ar fi Criptopie, EtherDelta, Mercatox, Coinexchange, și HitBTC. Pentru a face acest lucru, trebuie să depuneți Bitcoin sau Ethereum pe portofelele dvs. de schimb respective.

Echipa de aici de la CoinCentral sugerează utilizarea site-urilor de încredere atunci când cumpără inițial criptomonede. Coinbase și Bitstamp sunt alegeri populare care permit achiziții de carduri de credit și transferuri bancare, cu toate acestea, alte site-uri precum CoinMama vă vor oferi criptomonede inițiale în schimbul banilor fiduciari.

Unde puteți păstra Dentacoin?

În timp ce sunteți capabil să vă stocați Dentacoin pe site-uri de schimb, este foarte recomandat să vă mutați DCN-ul în portofele care nu sunt schimbate în caz de atacuri cibernetice. Deoarece Dentacoin este un jeton ERC20, acesta poate fi stocat pe portofele pe bază de Ethereum.

Portofelele populare Ethereum includ MyEtherWallet, MetaMask, imToken, și Coinomi. Pentru portofelele hardware, Trezor și Ledger Nano S sunt mărci de renume care vă vor ajuta să vă protejați în continuare activele digitale.

Concluzie

Cazul de utilizare plauzibil pentru acest proiect este greu de ignorat. Alte proiecte medicale legate de blockchain, cum ar fi MediBlocs, au găsit, de asemenea, succes în direcționarea industriei de asistență medicală în general și a nevoii sale uriașe de ajustare. În timp ce Dentacoin se concentrează exclusiv pe industria dentară, ar trebui remarcate asemănările dintre cele două proiecte (cum ar fi descentralizarea dosarelor de asistență medicală și recompensarea contribuției comunității la platformă), deoarece MediBloc ar putea încerca să domine industria globală de asistență medicală globală, inclusiv cea dentară.

Fondatorii Dentacoins nu dețin majoritatea ofertei de monede (precum Ripple’s), iar echipa de dezvoltare pare să fie puternică, ceea ce reprezintă semne bune. Cartea albă Dentacoins oferă, de asemenea, cititorilor o foaie de parcurs detaliată, cu privire la piețele țintă pe termen scurt, mediu și lung, până în anul 2042. Mai mult, au blocat o sumă simbolică de 4,1% pentru anii de după 2042 (daca este nevoie).

Acestea fiind spuse, acesta este unul dintre proiectele blockchain care definesc în mod clar obiectivele sale cu valori numerice (așa cum se vede în detalii concrete în hartie alba). Mai mult, este unul dintre puținele proiecte de acolo care are un caz de utilizare funcțional, așa cum se vede în cabinetul lor stomatologic din Londra cumpărat în 2017. Dacă proiectul va realiza ceea ce spune că va face, ar putea face multă lume.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me