PIVX: Noua monedă de confidențialitate pe bloc (lanț)

PIVX (sau tranzacție privată instantanee verificată) este o criptomonedă Proof-of-Stake centrată pe confidențialitate, furnizată de DASH. Manifestul PIVX se concentrează pe guvernarea comunității și pe un proiect descentralizat de la tehnologia însăși la modul în care propunerile de proiect sunt votate și implementate.

După cum sugerează și numele, PIVX încearcă să construiască un mijloc de schimb digital utilizabil, care să fie ușor de cheltuit în mod privat și sigur în viața de zi cu zi. În acest scop, principalele obiective ale dezvoltării sunt minimizarea timpilor de tranzacție și a taxelor, menținând în același timp confidențialitatea și securitatea.

Comunitatea PIVX este vibrantă și globală, cu populații active pe toate platformele principale de chat (Discordie, Reddit, BitcoinTalk, etc.), precum și o foaie de parcurs publică și o mulțime de resurse pentru ca investitorii interesați și membrii comunității să învețe despre tehnologie și să se implice.

Echipa de bază salută participarea oricui dorește să depună timp și efort, iar toate propunerile comunității sunt distrate, discutate și votate de membrii comunității investite.

Manifestul PIVX

În acest ghid PIVX, vom trece în revistă o istorie de bază despre proiect, portofelele mobile PIVX, modul în care funcționează staking și Masternodes și caracteristicile tehnice ale rețelei și jetonului.

Despre PIVX

PIVX este lansat pe 31 ianuarie 2016 de către doi membri ai comunității DASH.

Fondatorii au admirat tehnologia DASH, dar au dorit să vadă unele schimbări. S-au mutat într-un sistem complet Proof-of-Stake, spre deosebire de sistemul Proof-of-Work al DASH și au implementat ceea ce vedeau ca un sistem de recompensă mai echitabil, care folosea un mecanism de saw-saw pentru a echilibra automat plățile recompensei (acest lucru a trecut în mai multe detalii în secțiunea de miza de mai jos).

Ei au văzut confidențialitatea ca pe o componentă critică a unui mijloc de schimb zilnic și și-au propus să combine etosul „numerarului digital” al DASH, care acordă prioritate plăților rapide și ieftine, cu confidențialitate și anonimat mai avansate. Speranța lor este să devină metoda de plată a tranzacțiilor peer-to-peer și a schimburilor din magazin.

Punct de vânzare și portofel

Ca monedă axată pe numerar digital, se acordă multă atenție portofelelor mobile care le vor permite utilizatorilor să își petreacă PIVX-ul în magazine și cu alți utilizatori. Ideea este să creați o aplicație simplă care vă permite să cumpărați orice de pe telefonul dvs. așa cum ați face cu Venmo sau Apple Pay. Portofelul promite să fie flexibil, sigur și convenabil. Portofelul Android a fost lansat pe 1 august 2017, iar portofelul iOS va fi lansat până la sfârșitul anului 2017.

Portofelul vine echipat cu măsuri de securitate precum autentificarea cu 2 factori (ceea ce este destul de așteptat de la majoritatea aplicațiilor securizate în zilele noastre) și, de asemenea, Universal 2-Factor, care folosește un dongle hardware pentru a oferi un strat suplimentar de securitate atunci când vă accesați fondurile. Echipa PIVX își dorește ca portofelul să fie banca dvs., astfel încât să vă poată ajuta în gestionarea fondurilor pentru a face cumpărarea și trimiterea ușoară, păstrând în același timp securitatea completă. Ei fac tot posibilul când vine vorba de cele mai recente măsuri de securitate și vor să vadă că portofelul PIVX devine piatra de temelie a stocării activelor digitale.

Foaia de parcurs a portofelului include posibilitatea de a crea acorduri de escrow cu alți utilizatori, permițându-le utilizatorilor să utilizeze portofelul pentru a tranzacționa direct cu colegii pentru bunuri și servicii într-un mod sigur și eficient. Acest lucru face ca portofelul să nu fie doar un spațiu de stocare pentru activele dvs., ci și o piață peer-to-peer și un procesor de plăți, ca Paypal. Mesageria criptată încorporată în portofel are scopul de a face din portofelul PIVX cel mai simplu mod de a aranja vânzările, de a trimite fonduri, de a primi plăți și de a face comerț cu energie în toate contextele.

Aprovizionarea cu monede și durabilitatea

Rețeaua PIVX permite crearea pentru totdeauna a 2,6 milioane de jetoane PIVX pe an, cu 90% din monedele bătute se îndreaptă către portofele și Masternodes (miza este acoperită în secțiunea următoare), iar 10% vor finanța propunerile de buget votate de Masternodes și staker.

Această lipsă de aprovizionare maximă cu monede face ca funcția PIVX să fie similară cu o monedă tradițională, deoarece inflația este introdusă în sistem pentru a încuraja utilizarea zilnică și a evita acumularea. Inflația este de aproximativ 4% pe an, dar în loc să vă devalorizați pur și simplu moneda, așa cum o face Fed atunci când tipărește dolari, toate acele monede monetare merg direct către deținătorii PIVX, compensând efectul inflației prin distribuirea profiturilor.

În timp ce oferta de monede va crește la nesfârșit, există un „soft cap” care restrânge rata inflației impusă prin arderea comisioanelor de tranzacție pe baza nivelului de trafic al rețelei. Odată ce numărul de tranzacții atinge un anumit prag, taxele de tranzacție sunt „arse”, ceea ce înseamnă că un număr de monede egal cu taxele de tranzacție sunt eliminate definitiv din circulație.

Guvernare și miză comunitară

Există două modalități de a câștiga recompense pentru contribuția la rețeaua PIVX: Masternodes și mize.

O rețea de Masternodes, utilizatorii care dețin monede ca garanție, sunt utilizate pentru a verifica și anonima tranzacțiile, a stoca blockchain-ul și a vota propunerile comunității și, în schimb, să plătească dividende sub formă de recompense PIVX.

Masternodes necesită o deținere de 10.000 PIVX în portofelul PIVX-Qt disponibil de la pivx.org site-ul web. Bugetul, foaia de parcurs de dezvoltare și orice decizii majore ale comunității sunt decise prin acest mecanism de vot, descentralizând guvernanța proiectului și punând puterea decizională în mâinile celor investiți în succesul tehnologiei.

Monedele cu miză sunt folosite pentru a securiza rețeaua și pentru a elibera noi blocuri (gândiți-vă la „minerit” în raport cu alte monede precum Bitcoin). Orice cantitate de PIVX poate fi mizată în portofel și recent a fost adoptată o propunere de a acorda drepturi de vot tuturor jucătorilor. Aceasta înseamnă că nu este nevoie să dețineți 10000 PIVX pentru a câștiga recompense și a vota. Fiecare bloc (la fiecare 60 de secunde) o recompensă este eliberată la întâmplare în șanse proporționale cu cantitatea de monede mizate.

Cu cât țineți mai multe monede, cu atât aveți șanse mai mari, dar fiecare portofel de miză va primi în cele din urmă unele recompense. Rețeaua folosește un mecanism cu ferăstrău pentru a echilibra recompensele dintre Masternodes și miza tradițională, echilibrând automat frecvența și dimensiunea recompensei pe măsură ce numărul de noduri se modifică. Randamentele dvs. așteptate de la miza sau rularea unui Masternode pot fi calculate folosind Calculator de returnări un membru al comunității pus laolaltă. Pentru a afla mai multe despre rularea propriului Masternode, consultați Masternode oficial site-ul web. Pentru a afla mai multe despre jocul de monede în portofelul PIVX sau alte oportunități de a câștiga PIVX, aruncați o privire la pagina de recompensă.

Privat și Instantaneu

PIVX folosește o versiune personalizată a popularului protocol Zerocoin pentru a anonima tranzacțiile prin ascunderea adreselor asociate monedelor. Se bazează pe tehnologia libzerocoin pe care o folosesc multe alte monede de confidențialitate, dar o mare parte din codul PIVX este personalizat. Spre deosebire de Dash și Zcash, PIVX poate fi complet anonim, împiedicând analiza blockchain-ului să dezvăluie destinatarii și expeditorii..

Această versiune internă a Zerocoin produce tranzacții mai mici și mai rapide decât biblioteca originală libzerocoin folosită de alte monede, ceea ce le permite să ofere confidențialitate (care vine de obicei cu taxe de tranzacție adăugate și reduceri de viteză), în timp ce lucrează, de asemenea, pentru a respecta obiectivele tranzacții super rapide și taxe neglijabile. De asemenea, au adăugat un mecanism de auto-bănire a monedelor anonime, care asigură faptul că există întotdeauna suficiente monede anonime în circulație pentru a securiza rețeaua și a păstra lucrurile private.

Pentru a cheltui monede anonim, utilizatorii trebuie să-și convertească jetoanele standard PIVX în jetoane ‘zPIV’ și apoi să le trimită la orice adresă PIVX. Pe de altă parte, un utilizator primește jetoane PIVX la fel ca orice tranzacție normală, dar datorită Zerocoin, tranzacția este verificabilă atât pe blockchain, cât și anonimă cu privire la cine a trimis și a primit acele monede. Înaintând, comunitatea își propune să reducă costurile adăugate ale anonimatului, mutând tot mai mult din oferta totală de monede către zPIV-uri private..

Folosind ceea ce comunitatea PIVX numește SwiftX, tranzacțiile sunt aproape instantanee, iar monedele pot fi cheltuite în câteva secunde de la trimitere. Cu un timp de blocare de 60 de secunde și o rețea globală de Masternodes care verifică în mod constant tranzacțiile, PIVX își propune să facă realitatea cheltuielilor și primirii instantanee. Acest lucru este activat și de taxele de tranzacție foarte mici, de obicei în ordinea fracțiilor de cenți pe tranzacție. Acest lucru este vital pentru misiunea de a deține achizițiile și plățile de zi cu zi și face un drum lung spre deschiderea drumului pentru ca PIVX să aibă un rol important în spațiul care merge mai departe..

Concluzie

PIVX este o monedă promițătoare de confidențialitate care își propune să fie un înlocuitor digital numerar ușor de utilizat. Au existat câteva sughițuri în jurul implementării tehnologiei de confidențialitate, dar comunitatea și echipa de dezvoltare sunt active, angajate și optimiste. Se comportă bine pe piață, cu volum ridicat și asistență din partea principalelor burse (mai ales Bittrex) și se pare că va fi în jur pentru o vreme.

Confidențialitate completă de la implementarea Zerocoin, tranzacții instantanee și ieftine, datorită SwiftX, și o rentabilitate a investiției dvs. prin mize toate se adaugă la o monedă foarte solidă care merită să fie atentă.

Există proiecte cu misiuni similare, dar PIVX aduce o valoare unică la masă cu algoritmul său avansat de dovadă a mizei și cu modelul descentralizat de guvernare ghidată de comunitate.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me