Ce este Blocknet?

Blocknet (uneori denumit Block) este un sistem descentralizat, platforma-ca-un-serviciu protocol care conectează nodurile diferitelor blockchains. După cum probabil știți, există sute, dacă nu chiar mii, de blockchain-uri care există în prezent și acest număr nu dă semne de încetinire a creșterii sale în curând. Multe dintre aceste lanțuri, totuși, sunt incapabile să comunice și să interacționeze între ele, creând grupuri mici de ecosisteme silozate. Și incapacitatea acestor grupuri de a lucra împreună împiedică întreaga industrie blockchain.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Pentru a rezolva această problemă, Blocknet lucrează pentru a face blocurile interoperabile, mobile și modulare. Acest lucru permite lanțurilor diferite să își ofere microservicii reciproc într-un mod peer-to-peer la o securitate mai mare, viteze mai mari și o scalabilitate mai eficientă decât opțiunile actuale de astăzi.

În acest ghid pentru începători Blocknet, vom discuta:

Cum funcționează Blocknet?

Blocknet își propune să fie „Internetul blockchain-urilor” prin servicii conective inter-blockchain. Pur și simplu, Blocknet vă permite să vă dezvoltați pe un blockchain, de exemplu Ethereum, dar să accesați funcționalitatea altor lanțuri, cum ar fi NEO. Echipa construiește infrastructura utilizând trei componente de bază care lucrează împreună pentru a furniza trei servicii primare pentru aceste aplicații descentralizate inter-lanț (DApps).

Componentele

XBridge, un router blockchain, este coloana vertebrală a platformei Blocknet. Este primul protocol peer-to-peer care conectează noduri pe diferite blockchains, permițându-le să comunice între ele. Folosind XBridge, nu veți putea doar să efectuați schimburi atomice între lanțuri, dar veți putea, de asemenea, să transferați date suplimentare și să executați contracte inteligente între lanțuri.

Pentru a efectua swap-uri între lanțuri, Blocknet folosește un protocol de schimb de monede. Cu acest protocol, schimburile dvs. între monede sunt instantanee și nu necesită un intermediar terț.

Blocknet’s transport de date între lanțuri este componenta finală a interoperabilității sale. Luând un pas mai departe comunicarea în lanț, transportul de date asigură executarea inteligentă a contractelor și capacitățile de partajare a caracteristicilor între lanțuri.

Serviciile

Primul serviciu pe foaia de parcurs Blocknet este un schimb descentralizat (DEX) cu o versiune beta pe 1 martie DEX are câteva avantaje față de schimburile tradiționale centralizate:

  • Perechi de tranzacționare. Bursele centralizate au de obicei perechi de tranzacționare limitate, adesea numai cu Bitcoin sau Ethereum. Blocknet DEX oferă tranzacționare de la orice monedă acceptată la orice altă monedă acceptată.
  • Anonimat. Nu vi se cere să introduceți niciun KYC sau informații personale.
  • Control. Aveți control complet asupra fondurilor dvs. Monedele dvs. rămân într-un portofel la îndemâna unei entități centrale care vă poate îngheța contul.
  • Securitate. Tranzacțiile dvs. se desfășoară în întregime în lanț, deci există un risc redus sau deloc ca un hacker să vă fure banii.

blocknet dex

Blocknet’s livrarea serviciului inter-blockchain folosește XBridge pentru a conecta ofertele de servicii ale diferitelor blockchains. Aceasta înseamnă că puteți construi DApp-uri care combină caracteristicile preferate din proiecte separate, toate pe un singur lanț.

Cu aceasta, Blocknet include, de asemenea generarea de bani funcții în care nodurile dintr-un blockchain pot încărca celelalte noduri din rețea pentru utilizarea serviciilor lor. Un nou grup de clienți indisponibili anterior devine acum accesibil proiectelor blockchain. Chiar mai bine, nodurile care folosesc serviciul se plătesc în moneda lor nativă și, din cauza protocolului de schimb de monede, furnizorul de servicii primește plata, ați ghicit, propria lor monedă nativă.

Jeton Blocknet (BLOCK)

Pentru a acoperi simbolul Blocknet (BLOCK), este important să explicăm mecanismul de guvernanță al platformei.

Dovada mizei

Blocknet folosește un Dovada mizei algoritm consens cu trei tipuri de noduri pentru a menține rețeaua.

Noduri de serviciu colectați și distribuiți taxe comerciale pe platformă, precum și preveniți spamul și atacurile DDoS. Pentru a rula un nod de serviciu, trebuie să țineți cel puțin 5.000 de BLOCURI și să vă mențineți computerul nod în funcțiune în orice moment. Echipa Blocknet vă recomandă ca, dacă intenționați să rulați un nod de serviciu, să rulați, de asemenea, mai multe portofele cu noduri complete cu oricare dintre monedele pe care doriți să le susțineți. Acest lucru maximizează comisioanele de tranzacționare pe care le primiți.

Când rulați un nod de serviciu, veți primi aproximativ 18% randamente anuale din recompensele bloc plus cota dvs. de comisioane de tranzacționare.

Noduri de miza confirmați tranzacțiile de rețea. Când rulați un nod de miză, veți primi rentabilități anuale de 9-14% din recompense de bloc, precum și o parte din comisioanele de tranzacționare. Nu există o cantitate minimă de BLOCK pe care trebuie să o păstrați în portofel pentru a le primi, dar trebuie să păstrați portofelul în funcțiune în orice moment.

Trebuie să rulați un nod de tranzacționare pentru a utiliza DEX. Acest lucru necesită doar sincronizarea portofelului fiecărei monede pe care doriți să o tranzacționați.

Superblocuri

A superbloc apare la fiecare 43.200 blocuri. În acest moment, nodurile introduc propuneri și nodurile de serviciu votează asupra propunerilor care obțin o parte din fondurile nou generate. Există maximum 4.320 de jetoane BLOCK care sunt generate cu fiecare superbloc. Cu acest model de guvernanță descentralizată, Blocknet nu are nevoie de un ICO și nu ia taxe comerciale suplimentare.

Singurele comisioane comerciale pe care le plătiți sunt comisioanele de rețea asociate monedelor pe care le tranzacționați și o mică taxă pe care o primesc nodurile. Taxa de nod este luată în BLOCK, deși dacă nu aveți BLOCK, rețeaua va converti automat jetonul original în BLOCK pentru a plăti nodurile. În prezent, circulă puțin peste 5 milioane de BLOCURI.

Echipa Blocknet & progres

Există informații limitate disponibile despre echipa Blocknet. Dan Metcalf și Arlyn Culwick au fondat Blocknet în 2014 ca o furcă a PIVX. Potrivit lui Pagina LinkedIn, Metcalf a fost dezvoltator Bitcoin timp de 5 ani, precum și inginer senior DevOps la Philips. În afara Blocknet, Culwick este, de asemenea, PR și Media Liaison pentru XCurrency.

Blocknet a lansat nodurile de servicii pe rețeaua principală în septembrie 2017, iar pe 1 martie 2018, echipa va lansa versiunea beta a DEX. De asemenea, proiectul a colaborat cu protocolul 0x pentru a adăuga suport de jeton ERC20 pe platformă. În plus, Blocknet se integrează cu Ethfinex, Noul schimb descentralizat al Poloniex.

foaie de parcurs blocknet

Ca un schimb descentralizat, Blocknet nu are lipsă de concurenți. Komodo BarterDEX, BitShares și Ether Delta funcționează toate în același spațiu. Cel mai similar proiect este, însă, ARK. Smart Bridges ale ARK sunt similare cu XBridge-ul Blocknet, prin faptul că conectează blockchain-uri distincte și facilitează comunicarea între ele. Cu toate acestea, primul accent al ARK este pe implementarea ușoară a blockchain-ului, în timp ce Blocknet este pe DEX-ul lor.

Comercial

Prețul Blocknet a rămas inactiv (excluzând o mică creștere în septembrie 2016) până în aprilie 2017. Începând din aprilie, prețul a crescut constant înainte de a crește la sfârșitul lunii august la un nivel maxim local de 32,28 USD (~ 0,00683 BTC). Prețul părea să urmeze vechea zicală de „cumpărați zvonul, vindeți știrile”, deoarece creșterea a avut loc în zilele care au precedat lansarea blockchain-ului de producție și a scăzut la scurt timp după.

Cel mai recent, prețul a înregistrat o mișcare pozitivă odată cu lansarea noului design DEX și a crescut odată cu restul pieței la un maxim istoric de 56,22 USD (~ 0,00332 BTC) la începutul lunii ianuarie 2018. De atunci, Prețul a fluctuat enorm, în prezent stând în jur de 36 USD.

baseUrl = „https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName („script”);

var embedder = scripturi [scripts.length – 1];

(funcție () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement („script”);

s.type = „text / javascript”;

s.async = adevărat;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = BLOCK&tsyms = USD, EUR, CNY, GBP ”;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf („?”) >= 0? „&”:“? ”) +“ App = ”+ appName;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

Lansarea DEX beta pe 1 martie va avea cel mai probabil un anumit efect asupra prețului. Dacă acest lucru este pozitiv sau negativ, va depinde de modul în care se simte comunitatea cu privire la produs. Lansarea cărții albe pe 15 martie și portofelul actualizat pe 15 iunie ar trebui să aibă o influență pozitivă asupra prețului.

De unde să cumpărați BLOCK

BLOCK este disponibil numai în trei burse: Bittrex, Upbit și CryptoBridge. Puteți schimba Bitcoin pentru BLOCK pe toate cele trei. Dacă nu dețineți niciun Bitcoin, puteți achiziționa unele cu USD fie pe Gemeni, fie pe GDAX.

Unde se păstrează BLOCK

Ar trebui să stocați BLOCK-ul pe portofelul oficial Blocknet care poate fi descărcat Aici. Este disponibil pe sistemele Windows, Mac și Linux. Asigurați-vă că păstrați portofelul deschis dacă doriți să mizați monedele și să câștigați mai mult BLOC.

Concluzie

Blocknet conectează sistemele blockchain izolate care există în prezent pentru a crea un ecosistem coeziv. Prin XBridge al platformei, echipa construiește un Internet blockchain în care puteți construi DApp-uri care utilizează caracteristici din mai multe lanțuri diferite.

Începând cu un DEX, proiectul are multe pe foaia de parcurs, inclusiv un sistem de furnizare a serviciilor pentru blockchain-uri pentru a furniza și primi plăți pentru furnizarea de funcționalitate altor lanțuri. Acesta este un proiect complex, dar Blocknet are deja parteneriate în loc (0x, Poloniex) pentru a-l vedea până la capăt.

Resurse suplimentare Blocknet

Discordie

Stare de nervozitate

Telegramă

Reddit

Mediu

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me