Ce este BitShares?

BitShares (simbolul BTS), cunoscut anterior ca ProtoShares (PTS), este un „crypto-equity” de nivel industrial, contabil distribuit peer to peer și rețea bazat pe un algoritm Dovedit de Stake Delegat (DPoS). A fost creat în 2014 de vizionarul Dan Larimer („Bytemaster”), cofondator al Steemit, EOS și, Cryptonomex.

BitShares se bazează pe Grafen, o implementare open source C ++ blockchain, care acționează ca un mecanism de consens. Grafenul este utilizat de alte câteva proiecte precum Steemit.com (Reddit descentralizat, platformă de blog) și PeerPlays.com (site de jocuri și token PPY) care indică utilizarea reală.

BitShares funcționează mai degrabă ca o acțiune mai degrabă decât ca o „monedă” puristă, deoarece token-urile BTS sunt folosite ca garanție pentru o varietate de servicii financiare descentralizate, cum ar fi contracte inteligente, schimburi descentralizate, activități bancare, crearea de instrumente derivate („bitAssets” corelate cu piața) și șine valutare.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Detalii tehnice BitShares

Algoritm de consens: Dovada delegată a mizei DPOS

Timp de blocare: Media de 1,5 secunde, maxim 3 secunde, latență de ~ 1,5 secunde pentru o certitudine de ireversibilitate de 99,9%

Blocați recompensa: 1 BTS (din rezerva Pool)

Blocuri ireversibile: (2 * BLOCK_INTERVAL * WITMESSES / 3) ~ 34s

Monede care nu se află în fondul de rezervă: 2.599.900.000 BTS (30 septembrie 2017)

Monede din fondul de rezervă: 1.000.668.097 BTS (30 septembrie 2017)

Monede maxime: 3.600.570.502 (constant)

Tranzacții maxime pe secundă: Potențial de 100.000+ (peste 3.400 de tx / s dovedit)

De remarcat este blockchain-ul fulgerător, cu timp de blocare mediu de 1,5 secunde și un potențial de transfer de 100.000 de tranzacții pe secundă (care este mai mult decât toate tranzacțiile cu cardul de credit combinate la nivel mondial).

Gestionarea BitShares este controlată de o companie autonomă descentralizată (DAC), un cadru care permite deținătorilor BitShares să contribuie și să decidă în cele din urmă asupra direcției viitoare a BTS. Acest DAC funcționează independent, dar în tandem cu baza originală de cod sursă deschisă care este dezvoltată și modificată continuu.

Adresa dvs. de portofel este numele dvs. de utilizator

Acest lucru este mult mai bun decât șiruri lungi și greoaie de litere și numere, care doar solicită experiență proastă a utilizatorului și erori. Numele dvs. de utilizator acționează ca adresa dvs. de portofel (cum ar fi rețelele sociale sau datele de conectare Google). Este mult mai ușor să vă amintiți și să tastați „john-smith” apoi 21x9d8sv37sd6m282u4j2hg9h4orbjht2u98f3.

Oferte de servicii financiare BitShares

BitShares concurează cu băncile prin emiterea de garanții bitAssets stabilite și stabilite pe piață (numite și monede inteligente)

Aceasta înseamnă că activele bazate pe criptare urmăresc activele pieței din lumea reală, cum ar fi dolarul american denumit „bitAsset”, cunoscut sub numele de bitUSD. Aceasta urmărește mișcările dolarului prin agregarea unei varietăți de surse de date care sunt întreținute de comunitatea BitShares.

Acest token Smart Coin are întotdeauna cel puțin 200% (sau mai mult) din valoarea sa susținută de moneda de bază BitShares (BTS), la care poate fi convertită oricând, ca garanție într-un împrumut bazat pe un contract inteligent administrat de blockchain.

Ceea ce face ca această platformă să fie unică este că nu prezintă riscuri de contrapartidă, dar încă are un împrumut susținut de garanții. Acest lucru se realizează permițând rețelei (și protocolului software) să securizeze garanțiile și să efectueze decontări.

Scopul monedelor inteligente stabile la preț (bitAssets):

  1. Un preț stabil previzibil, cu volatilitate redusă
  2. O soluție relativ fiabilă pentru a prezice valoarea viitoare a unui simbol
  3. O unitate de cont distinctă de activele cu câștiguri sau pierderi de capital (care a crescut datoria fiscală)
  4. Acoperirea împotriva piețelor volatile ale criptomonedelor și a acțiunii de preț

Un activ BitShares pe piață (MPA) poate fi văzut ca un contract între un cumpărător de active care caută stabilitate a prețurilor și un vânzător scurt care caută o expunere mai mare la mișcarea prețului BTS.

Figura 2: Afișează descoperirea prețului și un vânzător scurt care face un pariu pentru a profita de mișcările de preț BTS, ceea ce asigură lichiditatea ca și în cazul unui apel forțat de 24 de ore (vânzarea poziției) din timpul apelului

BitShares ca împrumutător

BitShares oferă posibilitatea de a împrumuta deținerile dvs. BTS cu niveluri de rezervă personalizabile (minimum 200%, ajungând până la 1000 sau chiar 2000% + rezerve). BitShares se integrează cu orice pereche de acțiuni, mărfuri sau valute, cu condiția să existe fluxuri de preț disponibile. În plus, în această construcție pot exista și bitAssets, inclusiv bitGold, bitSilver, bitOil și alte perechi de mărfuri centrate pe cripto.

Este o economie „inteligentă”, dinamică și funcțională, care se adaptează la nevoile pieței. Pentru a ajuta la păstrarea stabilității prețurilor, pot fi create împrumuturi mari garantate (10-20x), permițând împrumuturilor să dureze aproape la infinit.

Schimburi descentralizate (DEX)

Schimburile tradiționale creează un risc de contrapartidă ca primitori de fiat și emitenți de IOU

De obicei, la schimburi, există un centru de compensare necesar pentru a facilita cumpărătorii și vânzătorii. În timp ce furnizați un serviciu necesar pentru piață, există loc de îmbunătățire, deoarece managementul centralizat reprezintă un risc de securitate constant.

Schimburile au limite de retragere și alte restricții de reglementare, care pot include furnizarea diferitelor forme de identificare, facturi de utilități și alte documente care trebuie introduse.

Cum funcționează schimburile tradiționale de criptomonede:

  1. Primiți IOU-uri care emit criptomonede și fiat în locul său
  2. Valorificați și permiteți schimbul de IOU
  3. Procesați carnetul de comenzi

Schimburile emit și valorifică IOU-urile și menține registrul pieței

S-a gândit vreodată cineva cum aceeași entitate care face cei 3 pași de mai sus este un conflict de interese? Ca să nu mai vorbim de un risc de securitate. Aceleași persoane sunt responsabile atât pentru securitatea fondurilor, cât și pentru „cărțile” de pe întreaga piață.

Cartea albă BitShares privind serviciile financiare detaliază în continuare: „Nu există niciun motiv pentru care aceeași entitate trebuie să fie responsabilă emiterea IOU-urilor si pentru prelucrarea carnetului de comenzi. De fapt, acesta este de fapt un dezavantaj din punct de vedere al securității. ”

Schimburile descentralizate (DEX) elimină singurul punct de eșec și riscul de contrapartidă

Deoarece aceste două roluri au fost combinate, aceasta determină centralizarea în special în spațiul criptomonedelor cu schimburi. Acest lucru s-a dovedit a fi problematic mai ales atunci când schimbă gestionarea greșită a portofelelor, a cheilor sau a oricărui alt aspect vulnerabil al infrastructurii. (Provocarea de încălcări, hacks și alte pierderi de active, cum ar fi cu Mt Gox, Bitfinex, sau Mintpal)

Intrare și ieșire broker Gateways în diferite perechi de active

Gateway-urile funcționează ca portaluri de încredere pentru tranzacționarea diferitelor active înregistrate pe blockchain-ul BTS. Un gateway cumpără moneda și apoi o trimite în portofel, sub controlul tău. Nu o țin pentru tine, cum ar fi Coinbase și alte schimburi. Acest lucru este mai sigur decât ca alții să dețină monedele dvs., deoarece dețineți cheile private.

Open Ledger este un schimb descentralizat (DEX) și Gateway

Deschideți registrul este un proiect al unei companii daneze care permite utilizatorilor să achiziționeze diverse active (numite active deschise) care sunt IOU-uri ca orice monedă Gateway. (Similar cu cumpărarea de la orice alt sistem IOU de schimb, cum ar fi Bitfinex). Prin această platformă, ICO-urile pot fi ușor create și emise într-un mod sigur și descentralizat.

DEX elimină tranzacțiile de înaltă frecvență (HFT), comenzile front-running și ascunse

DEX nivelează terenul de joc pentru tranzacționare, eliminând abilitatea de a efectua șiretlicurile obișnuite de pe Wall Street. În acest sistem, insiderii inteligenți își poziționează infrastructura de tranzacționare aproape de burse pentru o umplere mai rapidă a comenzilor, împreună cu algoritmi de tranzacționare care exclud majoritatea non-insiderilor.

Puteți tranzacționa o varietate de instrumente bazate pe Crypto și alte instrumente derivate

Lucruri precum argintul, aurul, petrolul și alte instrumente derivate bazate pe criptografie, inclusiv acțiuni, obligațiuni și alte coșuri de pe piață. Aceste perechi pot fi tranzacționate unul împotriva celuilalt, astfel încât să puteți tranzacționa argint în aur sau bitUSD în BTC.

Monedele inteligente sunt active marcate (MPA) susținute de valoarea reală

Acestea sunt caracteristici încorporate și sunt corelate cu active precum bitUSD, care reflectă valoarea fiat din USD. 1 bitUSD va fi întotdeauna răscumpărat pentru cel puțin 1 USD din BitShares. Paritatea prețurilor este păstrată printr-un flux de prețuri menținut de Martori. Acest lucru permite pantaloni scurți colaterali și opțiuni care deschid ușa pentru BitShares să scoată o mușcătură din piața de instrumente financiare derivate estimate la 1 dolar de miliarde..

Fără limite de tranzacționare și comisioane reduse creează un nou nivel de libertate financiară

Majoritatea schimburilor necesită furnizarea de informații cu caracter personal, facturi, acte fiscale și alte date obligate prin Know Your Customer (KYC), Anti-Spălare de bani (AML) și multe alte reglementări. Cu un DEX nu ar exista limite și nici cercuri prin care să treacă sau mănușă pentru a vă efectua propriile tranzacții.

Interfață grafică de utilizator BitShares DEX (GUI)

Dovada delegată a mizei (DPoS) și a guvernanței

Problemele cu dovada costisitoare, înfometată de putere a muncii și stăpânirea ei a câtorva

Dovada muncii (PoW), așa cum se vede cu Bitcoin, mestecă o cantitate semnificativă de energie folosind resurse de calcul pentru a rezolva probleme de matematică. Mulți consideră acest termen nedurabil pe termen lung. În plus, odată cu apariția ASIC-urilor, mulți utilizatori sunt excluși, care nu își permit sau pot crește suficient de repede cu dificultatea. Acești mineri au în cele din urmă puterea de a sprijini sau nu rețeaua, deoarece mașinile lor sunt coloana vertebrală a securității și validității blockchain-urilor.

Introduceți dovada delegată a mizei (DPoS)

Dovada tradițională a mizei (PoS) este operată de utilizatorii care dețin monede care creează monede suplimentare. Dovada delegată a mizei (DPoS) elimină dovada muncii și se adaugă arhitecturii tradiționale Dovada mizei cu un strat de guvernanță. Utilizatorii își „deleagă miza” și permit alegerea Martorilor care colectează tranzacții, le grupează într-un bloc și difuzează către rețea. Martorii și sunt plătiți în acțiuni pentru acest serviciu din rezerva.

Votarea prin procură le permite alegătorilor să dea și să retragă puterea unui Martor

1 BitShare = 1 vot în rețeaua BitShares. Pentru majoritatea utilizatorilor, acest proces este împovărător, motiv pentru care a fost propus votarea prin procură. Acest lucru ajută la reducerea apatiei electorale și permite acționarilor să reacționeze rapid la preocupările imediate de afaceri și securitate. Birocrațiile tradiționale, „birocrația”, sunt lente și fac guvernarea lentă. Cu Martorii delegați, veți obține o gestionare centralizată contractată temporar cu dreptul de a retrage această putere, păstrând astfel descentralizarea.

Martorii împachetează și validează tranzacțiile, publică fluxuri de prețuri (baza pentru urmărirea pieței bitAsset), mențin blockchain-ul și îmbunătățesc ecosistemul BitShares.

Comitete

Membrii comitetului sunt responsabili de ajustarea graficului tarifelor pentru tranzacții pentru a se asigura că acestea rămân la un nivel scăzut pe măsură ce prețul BTS crește. Pentru a fi ales, protocolul calculează diferența dintre voturile în sus și în jos pentru fiecare membru al comitetului. (Similar cu Reddit post-vote) Apoi, mediana utilizatorilor cu cele mai bune calificări va deveni membri ai comitetului.

Codul acționează ca un canal pentru a trimite propuneri, a contribui la valoare și a câștiga BitShares

Puteți configura un „lucrător”, un anumit cont BTS, pentru a propune lucrări pentru rețeaua BitShares. Ați include un domeniu de lucru, datele de începere / sfârșit și rata de plată care ar fi trimise rețelei deținătorilor de jetoane BTS. Aceștia primesc și votează propunerea care poate fi acceptată sau respinsă de rețea. O contraofertă (cum ar fi cu rata de plată solicitată) poate fi, de asemenea, returnată utilizatorului inițial care propune.

BitShares împarte taxele de rețea membrilor

BitShares oferă abonamente de membru care oferă un membru „pe viață” de taxe reduse pentru utilizarea șinelor BitShares. În plus, există un program de recomandare pentru membri, care are un nivel adânc, care le permite să primească taxe reduse și un procent din taxele plătite de cei la care se referă..

Probleme și riscuri

Sună grozav, dar ce zici de căderi? Există întotdeauna ceva …

Riscul colateral al unui „eveniment de lebădă neagră” (prăbușirea bruscă a valorii)

Activele legate de piață urmăresc prețul activelor reale printr-un instrument criptografic derivat susținut de garanții cu valoare de piață stabilită. În cele din urmă, toate bitAssets sunt denumite și garantate de BitShares (BTS). Acest simbol nu este imun la acțiunea prețurilor, inclusiv la scăderi drastice de valoare.

Deși există o construcție încorporată pentru a declanșa apeluri de marjă (vânzarea pozițiilor pentru a acoperi principalul original), nu este infailibil. Cel mai mare risc este că valoarea scade prea repede și garanția nu mai poate cumpăra activul. Un fel ca în cazul în care o casă scade în valoare sub împrumutul total din cauza recesiunii pieței.

În timp ce capitalizarea de piață totală a Cryptocurrency a crescut în mod covârșitor exponențial până în prezent, acest lucru nu a fost fără o lungă călătorie accidentată. Acest eveniment Black Swan ar eroda foarte mult încrederea în sistem și ar perturba capacitatea de a efectua o tranzacție sigură (cum ar fi un împrumut), în special pe scară largă.

Oamenii și întreprinderile (cu atât mai mult băncile) sunt sensibile la banii lor, deci trebuie să funcționeze perfect. Aceasta este încă o tehnologie foarte experimentală, care este probabil înfricoșătoare pentru „oamenii cu bani mari”.

Retragerea Bittrex a surprins piața și comunitatea pe neașteptate provocând FUD masiv

Ah FUD (Frică, Incertitudine și Îndoială), cuvântul preferat al comunității. Acesta este momentul în care oamenii creează o mulțime de mesaje negative despre o monedă (sau orice altceva cu adevărat). Piețele sunt foarte sensibile la FUD (în special plafoane de piață mai mici) și, ca urmare, pot scădea semnificativ.

Din motive necunoscute, nespecificate de Bittrex, BitShares a fost programat să fie radiat de la schimbul lor pe 13 octombrie 2017. (Dar încă nu a făcut-o) Unii spun că se întâmplă deoarece BitShares DEX concurează ca un schimb descentralizat. Alții îl numesc FUD pentru a reduce prețul. Apoi, nodurile lor erau „prea mari” pentru a rula.

Cele de mai sus sunt presupuneri neverificate. Tot ce știm este, Bittrex a spus că au eliminat Bitshares, dar nu au făcut-o cu zero explicație pentru a face schimb de utilizatori sau echipa BitShares.

Speculatorii sunt nestatornici și, indiferent dacă este sau nu vina BitShares, majoritatea speculatorilor se sperie ca un pachet de oi care au aruncat rapid știrile, provocând ca prețul BitShares să fie rezervat.

Un lucru demn de remarcat este că, în ciuda acestor știri negative, a existat încă o cantitate echitabilă de activitate de cumpărare și „sprijin”. (Multe alte monede radiate au căzut sau au murit cu totul)

Nimeni nu poate preveni posibilitatea unor încălcări neprevăzute, erori software sau exploatări

Deși acest argument s-ar putea face cu privire la orice proiect până în prezent, inclusiv Bitcoin, acesta este încă valabil pentru aceste proiecte. După cum se vede cu cele 53 de milioane de dolari DAO hack în Ethereum, au trebuit să forțeze rețeaua, ceea ce a provocat o împărțire în două monede diferite: Ethereum și Ethereum Classic.

Sau ce zici de cele recente Portofel Ethereum Parity debacle? (O vulnerabilitate care face ca Ethereum să fie înghețat de peste 300 de milioane de dolari și să devină inaccesibil)

Eroarea utilizatorului este cauza documentată a majorității problemelor legate de IT și securitate cibernetică. Aceasta este o amenințare perpetuă nu numai cu criptomonedele, ci și cu tehnologia în general. La fel ca în cazul tuturor cripto-urilor, aceasta este o tehnică experimentală, așa că trebuie exercitată întotdeauna o cantitate sănătoasă de scepticism și prudență.

Gânduri finale

În cele din urmă, BitShares conduce pachetul cu gândire și arhitectură exemplare

Doar pentru a recapitula ideile principale acoperite:

  • BitShares este o rețea descentralizată, un protocol și o platformă de nivel industrial – Pe baza unui algoritm Dovedit de miză delegat (DPoS) și a grafenului (motorul backend al lui Steemit) cu potențialul de a gestiona peste 100.000 de tranzacții pe secundă.
  • BitShares oferă o varietate de servicii financiare descentralizate – Emiterea de biți de monede inteligente, inclusiv Active Pegged Assets (MPA) și alte perechi derivate din criptografie din active recunoscute commoditizate (de exemplu, aur, petrol, S&P 500)
  • Algoritmul Dovedit de miză delegat (DPoS) adaugă un strat de guvernanță – Bazându-se pe modelul tradițional Dovada mizei, care crește și produce monede pe baza deținerii.

În ciuda tuturor acestor riscuri și provocări menționate, echipa perseverează, crește și continuă să îndepărteze problemele. Serviciile lor sunt minunate (în ciuda riscurilor și capcanelor definite). Am folosit personal DEX-ul lor și îl găsesc destul de intuitiv, neted și rapid.

Pe măsură ce platforma se maturizează și se dovedește, va fi atrage interesul FinTech și al jucătorilor de servicii financiare.

Tind să manifest un interes extraordinar pentru proiectele care promovează descentralizarea și cazurile de utilizare din lumea reală. Această nebunie ICO este doar uneori greață (serios, Paris Hilton ?! laugh out Loud) și spațiul are mare nevoie de inițiative de înaltă calitate

Ne așteaptă încredere pe piață, diluare simbolică, hackeri ascunși, reglementări ascunse și alte capcane neprevăzute. (Și, sincer, multe „monede”, poate chiar cele mai multe, nu o va face pe termen lung)

De aceea, este foarte important să ne acordăm atenția pentru a contribui la construirea de comunități și proiecte semnificative pe termen lung.

Cred că BitShares este unul dintre ele.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me