Ce este BitGo?

BitGo este un companie cu un singur scop în minte–Permiterea investițiilor instituționale în criptomonede. Dar de ce ar trebui să fie necesar acest lucru? Cripto nu oferă un mijloc de a evita băncile și instituțiile financiare?

Criptomonedele și tehnologiile blockchain au nevoie de încrederea și investițiile instituțiilor financiare pentru a obține vreodată adoptarea adevărată a mainstream-ului. La urma urmei, banii mari aparțin investitorilor instituționali. Un cronicar din New York Times este de acord. În iunie, Omid Malekan de la NYT a scris:

„Instituțiile controlează atât de mulți bani încât dețin Apple în valoare de jumătate de trilion de dolari și este doar un stoc într-o singură clasă de active. Dacă toate fondurile speculative și birourile de familie de acolo au decis să angajeze o fracțiune din acest capital către un portofoliu diversificat de criptomonede, acestea ar putea dubla dimensiunea sectorului. ”

Există semne că interesul băncilor și al instituțiilor financiare devine din ce în ce mai real. În mai, Goldman Sachs a devenit prima instituție reglementată pentru a permite tranzacționarea Bitcoin. Abia luna trecută, Grayscale Investments este bianuală raport a declarat că 56% din investițiile sale de 250 de milioane de dolari din acest an au venit de la investitori instituționali.

Deci, instituțiile arată interes. Dar nivelurile actuale de investiții par să reprezinte mai degrabă plictiseală decât scufundări.

Faptul este că, având în vedere începutul blockchain-ului și al criptomonedelor, există în prezent o infrastructură limitată care permite implicarea investitorilor instituționali. Băncile și instituțiile financiare sunt supuse reglementărilor financiare locale privind securitatea și confidențialitatea. Blockchain-urile publice precum Bitcoin pur și simplu nu sunt concepute pentru a îndeplini aceste cerințe.

Intrați în BitGo

BitGo furnizează securitate ca serviciu investitorilor instituționali. Compania a început în Palo Alto, California, în 2013. A continuat strânge 12 milioane de dolari în finanțare de capital de risc în 2014, urmat de un altul 42,5 milioane de dolari anul trecut.

Pagina de pornire BitGo

Pagina de pornire BitGo

Modelul de afaceri BitGo are mai multe brațe, cuprinzând următoarele:

  • Servicii de custodie pentru investitori instituționali
  • Portofele cu mai multe semnături pentru investiții ale întreprinderii
  • Blockchain-uri private personalizate pentru lumea financiară
  • API-ul platformei, care permite dezvoltatorilor să integreze soluțiile BitGo în proiectele lor blockchain

Portofele cu mai multe semnături

Majoritatea portofelelor de criptomonede de pe piață nu sunt potrivite pentru a fi utilizate de bănci, companii și alte instituții. În general, cheltuielile corporative necesită mai multe părți autorizatoare. Majoritatea portofelelor criptografice sunt concepute pentru a fi utilizate de o singură parte.

BitGo este pionierul portofelelor digitale cu mai multe semnături. Aceste portofele necesită mai mult de o parte pentru a semna o tranzacție cu criptomonedă fără a prelua custodia activelor digitale.

Software-ul BitGo permite unei companii să își creeze propriile politici și proceduri pentru autorizarea plăților, ceea ce asigură conformitatea legală cu orice legislație locală care reglementează tranzacțiile corporative.

Servicii de custodie

Soluțiile de custodie criptografică nu sunt unice, ca și compania de investiții criptografice din Hong Kong Xapo și mega-schimbul Coinbase din SUA se află deja într-un spațiu similar. Cu toate acestea, BitGo oferă și investitorilor instituționali soluția de custodie de care au nevoie pentru a asigura autorităților de reglementare că investițiile lor criptografice sunt păstrate în siguranță și în conformitate cu legislația locală..

Blockchains private personalizate

Bitcoin și alte blockchain-uri publice nu îndeplinesc, în general, cerințele legislative pentru investitorii instituționali. Prin urmare, un alt serviciu oferit de BitGo este dezvoltarea de blockchain-uri private personalizate. Folosind o astfel de soluție personalizată, investitorii instituționali pot tranzacționa monede digitale.

Un exemplu este simbolul RMG (Royal Mint Gold). Moneda Regală din Regatul Unit a dezvoltat acest simbol pentru a permite tranzacționarea aurului ca activ bazat pe blockchain. Platforma de tranzacționare RMG a fost construită în colaborare cu BitGo și AlphaPoint să ofere o soluție conformă investitorilor instituționali.

Captură de ecran Royal Gold Monetărie digitală

Royal Mint permite tranzacționarea aurului prin jetoane digitale folosind un blockchain personalizat BitGo

API-ul platformei

Platforma BitGo oferă un API, astfel încât dezvoltatorii să poată integra funcționalitatea portofelului cu mai multe semnături în propriile aplicații Bitcoin. În esență, aceasta înseamnă că orice aplicație sau software nou care ia Bitcoin ca plată poate profita de funcționalitatea portofelului BitGo ca metodă de plată.

Proiectul a oferit, de asemenea, (dar nu mai face) BitGo Instant, o caracteristică care face tranzacții instantanee, acționând în mod eficient ca garant al plăților. Compania a onorat instantaneu orice plăți trimise, oferind același tip de servicii de plată instantanee oferite de intermediarii financiari tradiționali, cum ar fi Visa sau PayPal. Schimb criptografic BitStamp a fost printre clienții care foloseau BitGo Instant.

La stiri

Din păcate, BitGo a fost implicat de către știrile din Hack 2016 din schimbul Bitfinex din Hong Kong, unde au fost furate aproape 120.000 de Bitcoins. Compania a negat ferm orice cunoștință sau acțiune greșită.

Pentru a asigura orice îndoieli de securitate reziduale, a Comunicat de presă din iulie descris modul în care compania a realizat recent un audit de control organizațional 2 (SOC 2) cu Deloitte. Raportul SOC 2 oferă asigurări clienților cu privire la eficacitatea controalelor de securitate în jurul informațiilor confidențiale.

Seif de securitate

Auditul recent demonstrează că BitGo păstrează datele în siguranță.

Management predictiv UTXO

BitGo a avut, de asemenea, recent implementarea managementului predictiv UTXO. UTXO reprezintă rezultatul tranzacției necheltuite și se referă la un scenariu în care deținătorii de monede au mai multe fragmente mici de Bitcoin așezate în portofelele lor digitale..

Situația este similară cu a avea multe schimburi de rezervă într-un portofel real, ca urmare a faptului că v-ați cheltuit toate bancnotele. Prin urmare, UTXO este procesul de conversie a micii modificări la valori mai mari.

Cu toate acestea, datorită taxelor, acesta poate fi un proces costisitor pentru portofelele de tranzacții cu volum mare. Elementul „predictiv” se referă la utilizarea perioadelor cu taxă redusă pentru a permite aceste conversii, reducând astfel taxele globale pentru deținătorii de portofele individuali.

În cele din urmă, BitGo a făcut-o recent a stabilit un parteneriat cu Cinnober, care creează tehnologie de schimb criptografic. Parteneriatul permite tehnologii de schimb la nivel instituțional, permițând băncilor și instituțiilor financiare să investească în cripto folosind schimburile de zi cu zi pe care le folosesc investitorii de cripto cu amănuntul..

Concluzie

Integrarea investitorilor instituționali în spațiul criptografic este o dezvoltare esențială în asigurarea longevității monedelor digitale și a tehnologiilor blockchain mai largi. BitGo a atras deja investiții de risc semnificative și se poziționează ca un jucător critic pe o piață care nu este încă aglomerată. Prin urmare, compania este una de urmărit.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me