Tehnologia blockchain este deseori numită „Internetul valorii”. Dacă da, este logic ca industria financiară să fie printre cele mai mari care beneficiază de registre mari distribuite. Digital Asset este o companie care furnizează un infrastructură flexibilă pentru ca instituțiile financiare reglementate să partajeze procesele și datele în siguranță. Și este unul dintre primii mari factori care au început să dezvolte produse care să integreze blockchain-ul pe piețele financiare globale puternic reglementate.

Portofoliul său actual de proiecte, parteneriatele și viziunea generală sunt stabilite pentru a aduce o schimbare abruptă a modului în care sunt efectuate tranzacțiile financiare și alte tranzacții multipartite. Acest lucru este foarte necesar pentru o industrie care încă simte repercusiunile de reglementare ale crizei globale din 2008.

Peisajul actual în industria financiară

Industria financiară procesează zilnic tranzacții în valoare de trilioane de dolari. A evoluat infrastructura care procesează acest volum de tranzacții – legi, reglementări de piață, sisteme informatice și baze de date.

Există o cantitate mare de date duplicate în diferite baze de date care servesc la crearea încrederii și rezilienței în tranzacțiile care au loc. Fiecare parte la o tranzacție trebuie să reconcilieze fiecare intrare, un exercițiu necesar pentru a asigura integritatea datelor înregistrate. Gândiți-vă la contabilitatea cu intrare dublă la scară globală.

Deoarece infrastructura actuală a evoluat pentru a face față unui volum mare de tranzacții în timp, vine cu probleme. Dacă există o schimbare de reglementare, precum cele provocate de criza financiară globală, sistemele trebuie actualizate pentru a se adapta schimbărilor.

În mod similar, hackerii forțează evoluțiile și actualizările în protocoalele de securitate, care la rândul lor necesită actualizări de software care pot fi costisitoare și greoaie pentru firmele financiare să se aplice în sisteme vechi.

Introduceți activele digitale

Digital Asset recunoaște potențialul pe care tehnologiile de registre distribuite (DLT) îl pot aduce sectorului financiar. DLT-urile oferă o evidență permanentă a adevărului deținută între mai multe părți, făcând redundantă duplicarea datelor în diferite sisteme controlate de diferite părți.

Sigla activelor digitale

Activ digital

DLT-urile se actualizează în timp real, spre deosebire de multe sisteme actuale. Capacitățile de automatizare ale contractelor inteligente oferă, de asemenea, o valoare enormă în sectorul financiar, creând un flux de lucru automatizat pentru schimbul de valoare, cu o îndeplinire imuabilă a condițiilor convenite. Prin urmare, contractele inteligente pot ajuta la standardizarea și automatizarea numeroaselor acorduri juridice complexe care sunt obișnuite în industria financiară de astăzi.

Digital Asset înțelege, de asemenea, că blockchain-urile existente nu sunt în general adecvate scopului industriei financiare. Acest lucru se datorează numeroaselor constrângeri legale și de piață aplicate firmelor de servicii financiare. Cerințele legale guvernează, de asemenea, ce tip de informații trebuie să fie publice și ce trebuie să fie confidențiale. Bitcoin și Ethereum nu sunt configurate pentru a îndeplini aceste cerințe.

Vitezele actuale ale tranzacțiilor sunt o altă constrângere. Niciun blockchain public existent nu funcționează suficient de rapid pentru a face față volumelor de tranzacții necesare.

În cele din urmă, orice contracte inteligente dezvoltate pentru a fi utilizate în sectorul financiar trebuie să fie suficient de testabile și previzibile pentru a oferi o garanție din fontă că nu vor fi supuse genului de consecințe neintenționate pe care DAO cu experienta.

Platforma Digital Asset

Digital Asset și-a dezvoltat propria platformă de registru distribuit. Acesta își propune să navigheze pe problemele descrise mai sus pentru a aduce beneficiile tehnologiei de registre distribuite în sectorul financiar. Platforma oferă o infrastructură flexibilă care asigură integritatea și confidențialitatea datelor. Cu această flexibilitate, instituțiile financiare pot accesa instrumente și procese personalizate care vor însemna că pot lucra împreună transparent.

Următoarele inovații de bază se află în centrul sistemului:

Contabile permise și segregate

Registre care pot fi vizualizate și modificate numai de către cei cu permisiune. În plus, elementul de segregare înseamnă că datele din registru sunt separate în părți. Numai participanții autorizați pot vizualiza secțiunea specială la care au acces.

Toate părțile segregate ale registrului au un set global de hashuri criptografice, cum ar fi amprentele digitale. Aceste hashuri se aliniază pentru a se asigura că datele complete ale registrului sunt exacte. Rămâne consecvent pentru toți participanții, indiferent de ceea ce pot vedea sau edita.

Registrul conține două componente:

  1. Magazinul de contracte private: Acesta conține detaliile tuturor contractelor și tranzacțiilor pentru respectivul participant sau organizație.
  2. Jurnalul de sincronizare globală: Acest lucru asigură faptul că fiecare componentă separată a registrului este actualizată și consecventă pentru toți participanții, indiferent de drepturile lor de vizionare. Acesta servește pentru a se asigura că aceeași tranzacție nu este niciodată înregistrată de două ori. De asemenea, notifică modificările celor care au permisiunile relevante să știe despre ele.

Strat de logică pentru afaceri

Stratul de logică pentru afaceri rulează deasupra registrului. Acest strat este dezvoltat într-un limbaj de programare personalizat numit Digital Asset Modeling Language (DAML). Acesta este un limbaj specific domeniului. Se diferențiază de un limbaj de programare de uz general, precum cele utilizate în dezvoltarea DApps pentru Ethereum. Limbile cu scop general vă permit să programați orice eventualitate, dar vă permit să experimentați orice eventualitate. În schimb, DAML vă permite să programați comportamente previzibile și să analizați toate rezultatele posibile ale unui anumit scenariu.

Utilizarea DAML asigură instituțiilor financiare reglementate securitate. Se asigură că contractele inteligente stabilite pe platforma de active digitale vor reflecta în mod adecvat condițiile din viața reală. Aceasta include conformitatea legală și de reglementare.

Active digitale – Povestea de până acum

Digital Asset nu este o pornire blockchain în sensul obișnuit al cuvântului. Nu a efectuat nicio ICO. Potrivit site-ului său web, compania a strâns peste 110 milioane de dolari în fonduri de capital de risc de la investitori importanți, printre care Citi, JP Morgan Chase și ABN Amro..

CEO al Digital Asset este Blythe Masters, fost executiv la JP Morgan. În plus față de rolul său de CEO, Masters este, de asemenea, președinte al consiliului de conducere al proiectului Hyperledger.

Blythe Masters - CEO al Digital Asset Holdings

Blythe Masters – CEO Digital Asset

Compania lucrează în prezent la unele proiecte de profil, în jurul modului în care bursele de valori conduc și înregistrează tranzacțiile financiare. Bursa australiană de valori mobiliare a anunțat că va fi difuzat cu tranzacționare distribuită pe contabilitate în 2020, pe baza platformei de active digitale.

Swiss SIX Exchange a anunțat, de asemenea va utiliza platforma de active digitale pentru o soluție care acoperă întregul ciclu de viață al obligațiunilor, de la emisiuni până la decontare.

Puteți viziona Blythe Masters discutând despre colaborarea dintre Digital Asset și Hyperledger în videoclipul de mai jos.

Așteptări mari pentru 2018

Activele digitale sunt prezentate pe Lista WSJ din cele 25 de companii de top tehnologie de urmărit în 2018. Lista cuprinde firme despre care WSJ crede că vor apărea în domeniile lor respective ca lideri, pe baza unor factori precum investiții, experiența fondatorilor și creștere. Dacă lumea financiară se confruntă cu o schimbare marină odată cu apariția blockchain-ului și a crypto-ului, atunci Digital Asset pare să fie la cârma navei.

Vă rugăm să rețineți că toate informațiile din acest articol se bazează pe cercetări curente, inclusiv pe site-ul web Digital Asset corporate. Este corect din iunie 2018.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me