Organizațiile de caritate o au destul de greu. De parcă nu ar fi fost destul de greu să-i convingi pe necunoscuți la întâmplare să ajungă în portofele lor pentru fapte filantropice, organizațiile nonprofit trebuie să concureze și ele. Se confruntă în mod regulat cu oboseala donatorilor, apatie, recesiuni economice și critici cu privire la alegerile lor de cheltuieli. Deci, acceptarea donațiilor bitcoin ar putea fi un alt flux de venituri binevenit pentru organizațiile caritabile care se luptă să se mențină pe linia de plutire.

Dar cum funcționează?

A fi auzit într-un spațiu aglomerat

Majoritatea oamenilor decenți cred că donează pentru cauze bune, cel puțin din când în când. 61 la sută dintre britanici a făcut o donație în 2016, de exemplu, iar 2015 a fost cel mai generos an existent vreodată în Statele Unite, cu donații doar timide de 4 miliarde de dolari. Dar această finanțare este departe de a fi distribuită în mod egal.

Sunt 1,5 milioane nonprofit înregistrat doar în SUA, ceea ce înseamnă că organizațiile de caritate funcționează într-un spațiu supraaglomerat. De asemenea, sunt extrem de sensibili la factorii macro-de mediu, în special politici, sociali și economici.

De când peisajul politic sa schimbat în SUA în 2016, la fel s-a schimbat și modul în care donatorii își dăruiesc banii. Și reflectă disparitatea socioeconomică din lume. Bogații (organizațiile de caritate) devin tot mai bogați, iar cei săraci (organizațiile de caritate) devin tot mai săraci.

Interesant este faptul că organizațiile caritabile care nu sunt în favoarea administrației actuale, cum ar fi Planned Parenthood, înregistrează un aflux masiv de fonduri. ACLU (Uniunea Americană pentru Libertăți Civile) a primit, de asemenea, aproape 80 de milioane de dolari în donații online în cele trei luni de după ziua alegerilor. Aceasta reprezintă mai mult de 60% din cheltuielile globale ale organizației caritabile pentru întregul 2016!

Dar, în timp ce organizațiile de caritate mai mari apar în creștere, alții urmăresc neputincioși cum donațiile lor scad. Și acest lucru nu va fi ajutat în continuare de reducerile bugetare recente.

Mici organizații caritabile se luptă pentru a obține donatori

Organizațiile de caritate care susțin cauze mai puțin cunoscute și organizațiile de caritate care se luptă pentru a obține finanțare. Sunt surprinși într-o situație de captură-22 de la început. Milenii sceptici consideră că cheltuielile prea mari pentru marketing sunt un lucru rău. Cu toate acestea, dacă nu cheltuiesc pe modalități creative de a atrage atenția, rămân invizibili pentru donatori.

Pentru a înrăutăți lucrurile, organizațiile caritabile de pornire au o problemă extraordinară. Trece șapte ani înainte ca aceștia să poată fi evaluați de Charity Navigator, care folosește longevitatea ca indicator cheie pentru stabilitate.

Micile organizații caritabile se luptă, de asemenea, pentru a câștiga spațiu în mintea publicului. Americanii tind să se gândească la organizațiile de caritate sau să doneze pentru numele pe care le văd pe panouri sau televiziune. De fapt, doar 4,2 la sută dintre toate donațiile din 2015 au fost dedicate cauzelor internaționale, unde un dolar ar putea avea un impact semnificativ mai mare decât pe solul SUA.

În acest context complicat, organizațiile caritabile, în special cele mai mici, au nevoie de cât mai multe moduri de a atrage donatorii.

Acceptarea donațiilor Bitcoin

donații bitcoin

Donații online devin din ce în ce mai populare, în special în rândul mileniilor. Toate organizațiile de caritate ar trebui să-și dea seama că o modalitate cheie de a atrage mai mulți donatori este prin facilitarea cât mai ușoară a donației. Pentru donatorul de astăzi, asta înseamnă să le permiteți să ofere online și să accepte cât mai multe metode de plată.

Potrivit unui studiu realizat de WorldPay, metodele alternative de plată (APM) câștigă teren în întreaga lume. De fapt, până în 2021, mai mult de jumatate din toate plățile online se vor face folosind APM-uri. Deci, chiar dacă donațiile dvs. online sunt înființate, dacă organizația caritabilă acceptă doar plăți cu cardul de credit, pierdeți potențiali donatori.

Același lucru este valabil și pentru acceptarea donațiilor bitcoin. Acest lucru poate oferi un impuls atât de necesar pentru tinerii nou-înființați care să apeleze la un donator modern milenar. La urma urmei, mania bitcoin nu trebuie să se refere la câștiguri financiare individuale.

În ultimii doi ani, mai multe organizații caritabile au acceptat bitcoin, inclusiv nume mari, precum Salvați Copiii și Crucea Roșie. Oferirea de Bitcoin este în creștere, în ciuda volatilității valutare. Și este mai ușor pentru organizațiile de caritate care acceptă donații bitcoin decât s-ar putea crede.

Odată ce o organizație caritabilă și-a configurat portofelul online, aceștia pot accepta donații bitcoin cu ușurință și le pot schimba în monedă fiat. Multe portofele online oferă, de asemenea, taxe de procesare zero, ceea ce înseamnă că 100% din donație este o cauză bună.

Pentru donatori, vestea bună este că donațiile bitcoin sunt deductibile din impozite. Organizațiile de caritate pot evita plata impozitelor și asupra câștigurilor de capital.

Există diverse platforme de crowdfunding precum bitgive și bithope care fac mai ușor donatorii să dea bitcoin și ca organizațiile de caritate să-l accepte.

Ce ar trebui să știe organizațiile caritabile înainte de a accepta Bitcoin

Deci, sună ca o situație câștig-câștig peste tot. Dar, nu-i așa? Înainte de a merge mai departe și a începe să vă încurajați toți donatorii să vă ofere numerar digital, există câteva lucruri pe care ar trebui să le știți mai întâi.

Fiți conștienți de problemele fiscale

Fishel Freund este un respectarea carității specialist în Canada. El spune: „Văd provocarea unei donații Bitcoin nu ca o întrebare despre acceptarea acesteia și nici despre scăderea taxelor. În opinia mea, în conformitate cu legea canadiană (CRA), este considerat un tip de donație tip cadou în cazul în care aveți nevoie de o evaluare pentru a emite o deducere fiscală. “

Paul Lamb, un consultant de management nonprofit cu accent pe tehnologie definitivă și specialist pe tema cripto-filantropiei spune: „Organizațiile de caritate ar trebui să știe că bitcoinul este clasificat drept proprietate de către IRS, ceea ce face ca raportarea fiscală pentru organizația donatoare și beneficiară să fie puțin mai complexă”.

Prelucrarea unei donații în natură:

Bitcoin este privit ca o proprietate sau ca un donație în natură. Aceasta este în esență orice donație care nu este o donație în numerar și poate include rechizite și mobilier de birou sau active mai complexe, cum ar fi proprietăți imobiliare sau acțiuni și obligațiuni. Prin urmare, organizațiile caritabile trebuie să o proceseze ca atare.

Și există mai multe practici de păstrare a evidenței la care trebuie respectate, inclusiv emiterea unei scrisori de mulțumire cu declarația „Nu s-au primit bunuri sau servicii în schimbul acestei donații”. De asemenea, nu ar trebui atribuită nicio valoare donației, deoarece aceasta este povara donatorului.

Dacă vă gândiți să acceptați donații bitcoin, este logic să discutați mai întâi cu un specialist în domeniul conformității caritabile din zona dvs., pentru a vă asigura că păstrarea evidenței dvs. este corectă.

Volatilitate

Volatilitatea Bitcoin este un obstacol major în adoptarea sa largă, iar organizațiile de caritate trebuie să țină cont de acest factor.

Lamb ne sfătuiește: „Organizațiile caritabile trebuie să știe că, în timp ce configurarea și utilizarea unui instrument de acceptare a donațiilor bitcoin pe site-ul lor web sunt destul de simple, conversia de la bitcoin la dolari este mai complexă. În unele cazuri, conversia de la bitcoin la dolari nu are loc imediat și, cu o piață volatilă a criptomonedelor, care vede că valorile bitcoin în dolari cresc și scad rapid, donația finală ar putea valora mai puțin decât atunci când a fost făcută inițial. ”

Hamza Amir, CEO startup criptomonedă Blurbiz iar Cypro Hedge Fund Manager recomandă: „Bitcoin este renumit pentru fluctuațiile sale de preț. Având în vedere acest lucru, o organizație caritabilă ar trebui să se transforme în fiat doar pe o piață Bull pentru a obține cele mai multe randamente ale investițiilor sale. Dacă au răbdarea să reziste timp de peste 3 ani, atunci pot fi recompensați foarte frumos. ”

Lamb ne amintește, totuși, că aceasta poate fi o strategie periculoasă, „o decizie de a păstra Bitcoin și de a nu-l converti imediat în dolari are riscurile sale”, avertizează el.

Securitate

Este bine să ne amintim că portofelele Bitcoin pot să nu fie neapărat sigure. În timp ce Bitcoin are un nume pentru a fi imuabil, portofelele care îl stochează sunt departe de a fi așa (de fapt, auzim despre atacuri de hacking aproape zilnic). Deci, organizațiile de caritate ar trebui să înțeleagă că securitatea este esențială pentru a-și păstra donațiile în siguranță.

Hamza spune: „Hackurile din lumea criptomonedelor sunt foarte reale. Pentru a fi în siguranță, arătați să cumpărați un portofel dur pentru criptomonede precum nano book [Ledger Nano S] și transferați toate bitcoinele în el și plasați-l într-un seif. ASigurați-vă că păstrați parola și păstrați-o în siguranță. ”

Takeaway

Dacă organizația caritabilă se gândește să accepte donații bitcoin, ar putea fi o idee foarte bună. Într-un mediu de concurență de ultimă generație, în care donatorii sunt influențați de multe presiuni și organizațiile caritabile luptă dinți și unghii pentru fonduri, acceptarea tuturor felurilor de donații are sens pentru cauza dvs..

Dar amintiți-vă că, dacă ceva pare prea ușor, probabil că este așa. Acceptarea donațiilor bitcoin nu este lipsită de provocări. Discutați cu un specialist în conformitate. Asigurați-vă că, dacă mergeți la HODL, înțelegeți că ar putea merge în orice sens – și că conversia banilor ar putea dura mai mult decât credeți.

Și, în cele din urmă, asigurați-vă că bitcoinii dvs. sunt în siguranță. Este un criminal destul de scăzut, care ar fura bani din caritate. Dar nu le face mai ușor să o facă.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me