Mineritul este o modalitate populară de a câștiga BTC, dar merită să investești în echipamente miniere? Pentru a răspunde la această întrebare, este bine să ne uităm la costuri și oportunități atât pe termen lung, cât și pe termen scurt. Acest articol acoperă factorii generali care trebuie luați în considerare în orice moment și un exemplu specific bazat pe valoarea BTC în 2019.

Costuri inițiale și continue

Întrebarea cât câștigă minerii Bitcoin este complicată. Există câțiva factori cheie care determină rentabilitatea. Deși ar putea exista și alte lucruri de luat în considerare, iată o listă scurtă de care ar trebui să fii conștient.

Costuri și capacități hardware

Costurile echipamentelor miniere pot varia foarte mult. De la platforme CPU mai puțin puternice până la mineri ASIC de mare putere, aceasta este cea mai mare cheltuială inițială. În timp ce mergeți cu o platformă mai ieftină, veți câștiga bani în avans, probabil că veți câștiga mai puțin BTC (sau alte criptomonede) în timp, în comparație cu opțiunile mai scumpe, care sunt capabile să producă rate de hash mai rapide.

Costuri electrice (locație, locație, locație)

Una dintre cele mai mari provocări pentru determinarea rentabilității miniere precise Bitcoin este locația geografică a unei operațiuni miniere. Locurile care au costuri electrice ridicate și medii mai calde pot face mult mai dificilă obținerea unui ROI solid. Locațiile cu costuri electrice mai mici și medii mai răcoroase fac din profitabilitate cel puțin o posibilitate. De obicei, locurile care au o abundență de energie hidroelectrică, de exemplu, au operațiuni miniere mai mari. Cu toate acestea, legile locale puse în aplicare în ultimii ani în multe jurisdicții interzic minarea Bitcoin în totalitate.

Timp de configurare și costuri hardware în curs

Deoarece investirea banilor în platforme miniere poate fi destul de costisitoare, s-ar putea presupune că procesul de configurare este destul de ușor. Nu este cazul. Realitatea este că trebuie să fii foarte priceput pentru a asambla platforme și a le întreține în timp. Pentru mulți mineri, faptul că Bitcoin nu a suferit modificări majore ale algoritmului minier prezintă o anumită stabilitate față de alte criptomonede care au avut.

Ori de câte ori alte proiecte criptografice s-au schimbat în algoritmi rezistenti la ASIC, platformele miniere evaluate la mii de dolari adesea devin incapabile de minerit. Cu toate acestea, sprijinul menținut de Bitcoin pentru ASIC înseamnă că este mai probabil ca minerii să plătească mai mult pentru fiecare platformă minieră.

Dificultate minieră și concurență

Chiar și pe piețele bear, există câteva vești bune. În general, prețurile mai mici ale BTC duc la o concurență mai redusă între minerii Bitcoin. Vestea proastă este că oamenii care doresc să se convertească imediat înapoi în Fiat ar face probabil acest lucru cu un deficit. Prin urmare, mineritul este, în general, mai bun pentru cei care sunt dispuși să HODL în timpul piețelor urs.

Pe de altă parte, piețele bull susțin o concurență mai mare, ceea ce înseamnă, în general, mai puține BTC per miner. Cu toate acestea, există o bună posibilitate de a converti înapoi în fiat la un profit în aceste vremuri.

Valori Fiat și valori criptare variabile

Termenul „profitabilitate” este relativ. Desigur, valoarea BTC poate fluctua extrem de mult. Cu toate acestea, este, de asemenea, important să recunoașteți costurile echivalente în moneda dvs. locală fiat. În multe cazuri, inflația ridicată a monedelor fiduciare ar putea însemna că puteți ajunge la o rentabilitate relativă mai devreme. Apoi, există întrebări suplimentare, complicate, pe care ți le poți pune. De exemplu, aveți de gând să utilizați recompense miniere BTC imediat pentru a cumpăra lucruri? Criptați HODL în speranța unor valori mai mari mai târziu? Doriți să convertiți imediat înapoi în Fiat?

Evenimente înjumătățite

Bitcoin are o recompensă minieră care este concepută pentru a reduce la jumătate la anumite blocuri. În 2019, minerii Bitcoin primesc 12,5 BTC de fiecare dată când exploatează cu succes un bloc. Până la sfârșitul lunii mai 2020, următorul eveniment pe jumătate ar trebui să aibă loc. Când se întâmplă acest lucru, recompensa minieră va fi doar 6,25 BTC.

Cât câștigă minerii Bitcoin în 2019?

Având în vedere general, termen lung costurile și profitabilitatea (prezentate în secțiunea de mai sus) sunt importante. Cu toate acestea, oamenii vor să înțeleagă cum arată rentabilitatea în Pe termen scurt. Răspunsul simplu este că profitabilitatea BTC (de la sfârșitul lunii aprilie 2019) este sumbră. Acest lucru se datorează valorii relativ scăzute a BTC în comparație cu cea a pieței bull precedente din 2017. Desigur, acest lucru s-ar putea schimba oricând în orice moment dacă valoarea BTC ar crește. Pentru a pune profitabilitatea anului 2019 într-o perspectivă mai bună, este bine să folosiți un scenariu din lumea reală bazat pe factori realiști.

Scenariul 1

În acest scenariu, să presupunem că un miner a dorit să utilizeze Bitmain Antminer S9. Rețineți că, prin trecerea la o platformă minieră diferită, rezultatele vor varia, dar doar ușor. Antminer S9 are o rată de hash mai mare (14,0 TH / s) și un consum de energie de 1350 W decât mulți concurenți.

Așa cum fac cei mai mulți mineri criptografici, este probabil să vă alăturați unui grup minier. Taxele cu acest lucru pot varia, dar un procent este considerat standard.

În cele din urmă, costul energiei electrice este cea mai importantă cheltuială care trebuie luată în considerare. Dacă ne uităm la statele din SUA, de exemplu, randamentele sau pierderile nete depind în mare măsură de aceste rate. Oklahoma, de exemplu, are cel mai mic cost mediu electric la 0,088 dolari kWh începând cu ianuarie 2019. Pe baza prețurilor BTC din aprilie 2019, ar fi nevoie de ceva timp pentru a obține orice rentabilitate a investiției.

Deși acest calcul din graficul de mai jos arată o rentabilitate estimată de 1,56 USD pe lună, nu include costul acestei platforme miniere (~ 3.000 USD). Presupunând că prețurile BTC au rămas aceleași (~ 5.325 dolari), ar fi nevoie de peste 162 de ani pentru a ajunge la rentabilitate, chiar și în locul cu cele mai ieftine costuri electrice din SUA. Acest lucru nu are în vedere nici măcar posibilitatea creșterii costurilor cu electricitatea în timp.

Rentabilitatea minieră BTC

Acest calculator de rentabilitate nu include costurile inițiale ale cumpărării instalației miniere. De exemplu, cu un Bitmain Antminer S9, ar dura 162 de ani pentru a ajunge la rentabilitatea investiției dacă valoarea 1 BTC ar rămâne la 5.325,54 USD.

Scenariul 2

În Scenariul 2, să păstrăm toți factorii de mai sus din Scenariul 1 la fel cu locația / costul electric. Optând pentru mine în Hawaii, statul cu cele mai scumpe costuri electrice la o medie de 0,3209 KWh, veți avea un deficit de 224,82 USD pe lună. Aceasta nu include nici măcar costul platformei miniere. Astfel, ar fi aproape imposibil să se atingă profitabilitatea în Hawaii, chiar dacă valoarea BTC crește semnificativ.

Reveniți la profitabilitatea minieră?

Chiar și în locația ideală, cu o platformă minieră de înaltă calitate, este clar că atingerea profitabilității într-o perioadă rezonabilă de timp prin extracția BTC este practic imposibil de realizat (cel puțin începând cu jumătatea anului 2019). Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că acest lucru va fi întotdeauna cazul.

Dacă are loc o cursă de tauri, cei care au reușit să extragă cu succes BTC vor avea șansa de a obține un profit. Totuși, acest lucru poate fi dificil de prezis. Pe scurt, dacă doriți să obțineți o scurtă schimbare a rentabilității investiției, este probabil cel mai bine să nu luați în considerare mineritul BTC. Cu toate acestea, există întotdeauna potențialul ca valoarea BTC să revină la maximele anterioare, ceea ce face ca exploatarea minieră să fie profitabilă pe termen lung.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me