DigitalX este un serviciu de consultanță ICO și blockchain, dar acest lucru nu a fost întotdeauna cazul. Firma australiană pare să fi avut mai multe suișuri și coborâșuri de-a lungul vieții sale decât valoarea Bitcoin. Cel mai recent, DigitalX a intrat în prim-plan din cauza unei dispute juridice care implică investiții într-unul dintre clienții săi de consultanță ICO.

Deci, care este treaba cu DigitalX?

Istoria complicată a DigitalX

Acțiunile DigitalX sunt tranzacționate public la bursa australiană (ASX). Astăzi, compania oferă servicii de consultanță ICO și blockchain, pe care site-ul web afirmă că se bazează pe experiența anterioară a echipei de patru ani în spațiul de aplicații criptomonedă și blockchain. Însă Intrarea companiei pe site-ul ASX arată că DigitalX a fost înregistrat pentru prima dată până în 1989, înainte ca Bitcoin să fie chiar o sclipire în ochiul lui Satoshi.

Compania înregistrată în 1989 a fost Macro Energy, o companie de petrol și gaze. Compania care a evoluat în cele din urmă în DigitalX s-a format în 2013. În acel moment, era o companie de tranzacționare și exploatare a bitcoinului din Perth, numită DigitalBTC. Antreprenorii australieni Zhenya Tsvetnenko, Alex Karis și William Brindise au fost toți co-fondatori.

Până în 2014, Macro Energy era în genunchi, astfel încât compania a trecut printr-o preluare inversă cu DigitalBTC. Acesta din urmă a strâns peste 8 milioane de dolari pentru a finanța achiziția și propria sa expansiune ulterioară. După primul trimestru de tranzacționare, DigitalBTC a avut a înregistrat un profit de 600.000 de dolari. Deși, acest profit a fost mai mult decât înghițit de pierderile de 11,1 milioane de dolari suportate ca urmare a comisioanelor contabile și legale din preluarea inversă.

Puțin peste un an mai târziu, în octombrie 2015, compania a decis să renunțe la extragerea de bitcoin, să se concentreze pe dezvoltarea aplicațiilor și să schimbe marca DigitalX. Aceste modificări au avut loc după ce compania a strâns încă 3,5 milioane de dolari pentru a dezvolta o aplicație de plată pe-to-peer, cross-currency, numită Gol de aer, să se lanseze în America Latină.

Scandalul cofondatorului

Evenimentele din jurul co-fondatorului DigitalX, Zhenya Tsvetnenko, au dominat știrile companiei în 2016. Născut de biochimiști ruși și abandonând universitatea, Tsvetnenko a câștigat Australia de Vest „1Sf Printre egali ”, premiul 40under40 din 2011 pentru eforturile sale antreprenoriale. El a fost o celebritate locală, cunoscută împreună cu soția sa pentru obiceiurile excesive de cheltuieli, după ce a scăzut 1 milion de dolari la nunta din 2008 și a zburat la Hollywood pentru ea 29a ziua de naștere să fie fotografiat alături de Snoop Dogg.

Zhenya Tsvetnenko

Zhenya Tsvetnenko (Imagine din profilul Twitter)

Până la mijlocul anului 2016, Departamentul de Justiție al SUA a emis o acuzare împotriva lui Tsvetnenko. El a fost acuzat de implicare într-o schemă de fraudă, legată de una dintre celelalte proiecte ale sale din afara DigitalX. Acuzațiile spuneau că a indus în eroare sau a înșelat clienții, abonându-i automat la un serviciu de întâlniri prin SMS. Trei zile mai târziu, Tsvetnenko și-a dat demisia din postul său cu DigitalX.

Până la sfârșitul anului 2016, DigitalX nu a înregistrat încă niciun profit, iar cei doi cofondatori rămași ai DigitalX au renunțat, de asemenea. Leigh Travers s-a mutat în rolul de CEO, într-o scuturare mai largă a managementului. Travers este încă în funcția de CEO astăzi. A apărut în decembrie 2017 că un juriu din New York a condamnat partenerul de afaceri al lui Tsvetnenko, Darcy Wedd, pentru înșelătoria prin SMS. În starea actuală, lui Tsvetnenko nu i-au fost aduse proceduri de extrădare.

Leigh Travers

CEO DigitalX Leigh Travers (Imagine din profilul Twitter)

DigitalX Today

La un moment dat, între 2016 și 2017, DigitalX a încetat să se concentreze asupra dezvoltării aplicațiilor. Deși, site-ul AirPocket rămâne activ. Astăzi, site-ul DigitalX descrie concentrarea companiei ca pe servicii de consultanță ICO și servicii de consultanță blockchain.

Pe partea ICO, DigitalX oferă consultanță corporativă și de investiții, due diligence și consultanță tehnică și servicii de marketing. Lista de clienți se mândrește cu unele ICO destul de înalte precum SingularityNET și PowerLedger. Pe partea de consultanță blockchain, DigitalX oferă o gamă largă de servicii legate de dezvoltarea soluțiilor blockchain. DigitalX a lucrat cu Bankera la construirea platformei sale de banking digital.

În septembrie anul acesta, compania dezvăluit că a fost dat în judecată de un grup de părți care făcuse investiții într-un ICO pe care DigitalX îl sfătuise. Mai tarziu, a apărut că clientul în cauză este Shivom, un proiect indian de asistență medicală / genomică. Părțile în litigiu susțin că au cumpărat jetoanele OMX sub pretenții false, pe care DigitalX le respinge cu tărie. De atunci, instanțele au chemat toate părțile la mediere, dar disputa este în curs de desfășurare.

Investiții în DigitalX

Deoarece DigitalX este o companie finanțată din fonduri publice, oricine își poate cumpăra acțiunile de pe bursa australiană. Datorită legăturilor sale strânse cu lumea criptomonedelor, prețul acțiunilor tinde să fluctueze cu valoarea Bitcoin. Cu toate acestea, de asemenea, deoarece DigitalX este legat de comunitatea criptomonedelor, pare să atragă un control atent de la ASX, care are a întrebat compania de mai multe ori să comenteze dacă creșterile extreme ale prețurilor sunt sau nu legate de tranzacțiile privilegiate. DigitalX confirmă că nu au avut loc astfel de activități.

La fel ca prețul Bitcoin, prețul acțiunilor DigitalX a scăzut pe tot parcursul anului 2018. Cu toate acestea, disputa legală privind Shivom a dat o lovitură grea prețului acțiunilor, care s-a înjumătățit între sfârșitul lunii august și momentul scrierii. Poate că se va recupera dacă acțiunea în justiție eșuează sau se soluționează fără a afecta în mod semnificativ rezultatul final al companiei. Cu toate acestea, dacă acțiunea în justiție va avea succes, va fi o lovitură reputațională severă. Mai ales către o companie care și-a schimbat deja accentul strategic de două ori în ultimii patru ani.

rezumat

DigitalX are un trecut furtunos și, în momentul prezent, compania continuă să navigheze în ape agitate. Pe de altă parte, DigitalX se poate lăuda că este o companie publică care operează sub ochiul ASX. Acest lucru este încă rar în lumea cripto. Faptul că le puteți vedea sau nu ca o oportunitate adecvată de investiție depinde de apetitul pentru risc. La fel ca în cazul tuturor investițiilor, cripto sau nu, asigurați-vă că vă faceți temele înainte de a vă pune banii.

>

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me