Revoluția publicității digitale: 3 proiecte blockchain care caută să detroneze regii

În 2017, Google și Facebook a capturat aproape 73% din veniturile din publicitate digitală în Statele Unite, cu restul pentru competiții precum Amazon și Snapchat. Cheltuielile cu publicitatea digitală sunt estimate la aproximativ 270 de miliarde de dolari în 2018 și continuă să crească în fiecare an următor.

Cu o capitalizare de piață de aproape 2 trilioane de dolari între doar cele patru companii de mai sus, actuala oligarhie publicitară digitală depășește chiar (în prezent) capitalul de piață (în prezent) de 250 de miliarde de dolari al întregii industrii de criptomonede..

Următoarele proiecte de criptomonede seamănă cu ceva mai mult decât gândacii care se grăbesc să încerce să construiască case și să evite să fie călcați în mod intenționat sau accidental de luptele titanilor din partea de sus.

Deci, ce se întâmplă când Alphabet Inc. (Google), o companie de aproape trilioane de dolari, care câștigă în jur 84% din veniturile sale totale, vede o amenințare? Ce se întâmplă atunci când Facebook și Twitter se trezesc cu transpirații nocturne din îndepărtata posibilitate ca o companie tânără și săracă să-și distrugă modelul de afaceri cu o tehnologie nouă și imprevizibilă?

Ei iau măsuri acolo unde trebuie să fie luate. Nu ar fi o întindere să presupunem interzicerea generală a publicității criptomonede pe Google, Facebook, Twitter și chiar Mailchimp nu a fost cel puțin o manevră convenabilă pentru a înăbuși concurența.

Cu 8x plafonul de piață al întregii piețe a criptomonedelor, mii de angajați, unii dintre cei mai străluciți talenti din întreaga lume și acces la capital suplimentar în esență după bunul plac, vechea gardă are ziduri înalte de o mie de metri, protejând regatul său.

Este foarte puțin probabil ca Google, Facebook, Amazon și Twitter să nu știe niciunul dintre următoarele proiecte. Cumpărarea și / sau distrugerea după bunul plac nu sunt atât de departe din repertoriul lor. Ei chiar construiesc soluții interne bazate pe blockchain pentru a îmbunătăți diferite părți ale afacerilor lor și, eventual, să se protejeze de amenințări externe.

Căutați Sfântul Graal: Date

Când Yahoo (1995), Ask Jeeves (1996) și Google (1998) au popularizat lumea căutării pe internet pentru o persoană obișnuită, ecosistemul digital era încă în stadiul său incipient. Nu numai că au existat foarte puține companii care au încercat să folosească Internetul ca platformă de vânzare a produselor și serviciilor, puțini oameni chiar dețin calculatoare.

AskJeeves

Motor de căutare timpuriu AskJeeves

Acestea au fost zilele în care publicul digital care vizează în măsura AdWords și Facebook Ad Manager a fost o chestiune de marketing science fiction nerd.

Pe măsură ce internetul a evoluat, caracteristici uimitoare, cum ar fi capacitatea de a căuta orice în orice moment și de a vă conecta cu prietenii din întreaga lume, păreau a fi daruri ale zeilor tehnologici. Marea majoritate a oamenilor nu au înțeles (și încă nu înțeleg) Cum platforme precum Google și Facebook erau gratuite.

Mark Zuckerberg

Scandalul Facebook-Cambridge Analytica din martie 2018 a fost unul dintre primele cazuri în care publicul larg a fost expus conceptului de date cu caracter personal pe internet și impactul pe care îl poate avea. Pe scurt, Cambridge Analytica este o firmă de date politice care a fost angajată în campania electorală a lui Trump din 2016, care a obținut acces la datele private de peste 50 de milioane de utilizatori Facebook. Această firmă a folosit o varietate de strategii, dintre care una au fost acele teste stupide de pe Facebook, care probabil au dat ceva de genul „Aflați în ce casă Harry Potter ar trebui să vă aflați!” sau „Aflați cum ați arăta ca sex opus!” Aceste teste au fost folosite pentru a identifica personalitățile alegătorilor americani și pentru a le influența comportamentul.

Acum, aceasta nu a fost în niciun caz o problemă de securitate sau hack, ci doar că utilizatorii au ignorat cu nefericire termenii și condițiile Facebook la care au fost de acord, precum și notificările de alertă atunci când au participat la teste.

Ok, revenind la rolul datelor. Datele dvs. servesc drept identificator principal pentru dvs. și pentru oamenii la fel ca dvs. pentru mii de agenți de publicitate și companii.

Cum? Să presupunem că aveți un buget publicitar de 1.000.000 USD pe care doriți să-l cheltuiți pentru a vinde cât mai multe widget-uri posibil. Ați prefera să vizați pe toată lumea din lume, pe toți cei care au banii să cumpere sau oricine are bani să cumpere și este dispus să cumpere? Cu tipul corect de date, veți putea viza toate persoanele care pot și sunt foarte susceptibile să vă achiziționeze produsul. Aceasta înseamnă mai puțină cheltuială publicitară și, în cele din urmă, mai mult venit.

După cum vă puteți imagina, tipul corect de date merită mulți bani pentru agentul de publicitate potrivit.

Pentru utilizatori, Facebook, Google și Twitter au oferit un serviciu „gratuit” în care utilizatorii devin ei înșiși produsele și sunt recoltați pentru date. Acest lucru duce la două probleme majore pentru utilizatori: aceștia nu doresc ca datele lor să fie partajate (în special cu persoane greșite) și nu vor să fie bombardați cu reclame care nu au legătură cu aceștia..

Pentru agenții de publicitate, Facebook, Google și Twitter au creat platforme pentru a contribui la colectarea și rafinarea datelor, precum și la lansarea de reclame extrem de direcționate, în timp ce iau o reducere considerabilă a cheltuielilor publicitare.. Acest lucru duce la două probleme majore pentru agenții de publicitate: aceștia nu vor să se bazeze pe platforme care ar putea să-și schimbe algoritmii peste noapte și să submineze strategia întreagă de săptămâni / luni și nu vor să-și reducă marjele de profit dacă nu nu trebuie.

Așadar, acum că am trecut peste peisajul publicitar digital și rolul datelor la un nivel înalt, să sărim în criptomoneda care caută să exploateze cele 4 probleme majore ale modelului actual pentru a schimba potențial peisajul digital pentru totdeauna.

Bitclave

Bitclave este unul dintre primii în cursa de detronare a oligarhiei tehnologice și de „readucere a internetului” și aducere către oameni.

Acesta își propune să facă acest lucru prin intermediul motorului său de căutare descentralizat, care elimină toți intermediarii publicitari terți, pentru a crea o relație mai puternică și mai eficientă între consumatori și întreprinderi.

BitClave ar folosi o formă de căutare stimulată, unde ar afișa reclame doar persoanelor care și-au declarat interesul să le vadă. Acest lucru nu numai că îmbunătățește experiența utilizatorului, ci și califică clienții potențiali pentru companii, ceea ce înseamnă că se risipesc mai puțini bani publicitari. Acești bani publicitari pot fi folosiți pentru a reduce prețul produsului sau pentru a crea alte forme de valoare pentru utilizator.

Utilizatorii care caută pe platforma BitClave vor vedea reclame curate, câștigând în același timp tokenul BitClave nativ CAT atunci când se angajează cu acele anunțuri.

În martie 2018, Bitclave a lansat prima iterație a motorului lor de căutare la https://desearch.com/ și se concentrează în principal pe căutările de criptomonede.

căutare

Indicativ de bază pentru atenție

Tokenul de atenție de bază (BAT) este simbolul publicitar digital bazat pe blockchain care alimentează browserul Brave. Curajos browserul este un browser web open-source care blochează automat trackerele și reclamele intruzive.

Brave Home

Prin contracte inteligente, BAT permite agenților de publicitate să trimită utilizatorilor anunțuri cu o plată simbolică într-o stare blocată. Plata prin token poate fi deblocată atunci când utilizatorii vizualizează un anunț. Restul plății este trimis browserului Brave și editorului care a găzduit anunțul.

Utilizatorii își pot cheltui BAT pentru orice, de la articole și produse premium, fotografii de înaltă rezoluție, servicii de date sau pot dona unor furnizori de conținut.

Propunerea de valoare a BAT permite utilizatorilor să navigheze în siguranță și în mod privat pe Internet, în timp ce își monetizează simultan atenția. În plus, editorii primesc mai multe venituri care altfel s-ar fi pierdut pentru intermediari și roboți. Agenții de publicitate obțin date mai bune în campaniile lor și pot crea mesaje mai bine direcționate.

AdEx

AdEx (ADX) sau „schimb publicitar” oferă o platformă descentralizată, unde editorii și agenții de publicitate online pot negocia contracte de publicitate. Platforma este complet transparentă, nu are taxe și oferă acces nerestricționat.

ce este adex

AdEx are, de asemenea, un portal pentru utilizatori, pentru ca utilizatorii de internet să selecteze tipurile de anunțuri pe care ar dori să le vadă, să le gestioneze confidențialitatea și să controleze cine își vede datele..

Jetonul nativ ADX facilitează schimbul, iar AdEx intenționează să implementeze un gateway direct fiat în viitor.

O componentă cheie a platformei AdEx pentru agenții de publicitate este aceea că agenții de publicitate vor putea profita de un nivel ridicat de personalizare și direcționare către public, ducând la un ROI mai mare. AdEx intenționează, de asemenea, să implementeze un program de verificare a afișărilor și a clicurilor care va reduce și va elimina potențial orice activitate frauduloasă.

Gânduri finale

O temă comună apare atunci când se studiază modelele de afaceri ale zeci de proiecte de criptomonede: intermediarii tradiționali terți devin ținte pentru proiecte tinere, bazate pe blockchain, care încearcă să scadă direct modelul de afaceri „intermediar”.

Trei proiecte enumerate mai sus nu sunt în niciun caz singurii jucători competitivi în căutarea pieței publicității digitale. Proiecte precum Qchain, Adchain, și Anunțuri Kind vizează realizarea unor obiective similare prin strategii marginal diferite.

Publicitatea online reprezintă aproape 40% din totalul cheltuielilor publicitare, în creștere față de 30% în 2015. Indiferent de motivarea acestor proiecte, fie că sunt bani, putere sau dorința reală de a descentraliza o industrie de aproape 270 miliarde USD / an, oportunitatea este Acolo. Blockchain a oferit sutelor de proiecte glonțul de argint pentru a elimina intermediarii dominanți – întrebarea este dacă au ce trebuie pentru a construi arma și a-l împușca de fapt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me