În mai 2018, unele dintre cele mai mari nume din industria auto au anunțat că se unesc pentru a forma Consorțiul MOBI. MOBI înseamnă „Mobility Open Blockchain Initiative” și grupul va investiga utilizarea blockchain-ului în dezvoltarea automobilelor. Acesta își propune să „facă mobilitatea mai sigură, mai ecologică și mai accesibilă”.

Consorțiul MOBI este format din parteneri, sponsori și afiliați. Fiecare grup are o gamă de participanți din (respectiv) industria producătoare de mașini, spațiul de consultanță blockchain / tehnologie și diferite agenții care ating atât.

Printre parteneri se numără giganții producătorilor de automobile BMW, Ford, General Motors și Renault, precum și producătorii de piese auto ZF Friedrichshafen și Bosch.

Sponsorii sunt compuși din firme de consultanță și blockchain consacrate, precum ConsenSys, IOTA, IBM și Accenture. În schimb, alți sponsori includ startup-uri blockchain noi în spațiu, cum ar fi Foam (servicii de localizare) și ShareRing (servicii de partajare).

În cele din urmă, grupul afiliat cuprinde agenții și ONG-uri, inclusiv Forumul Economic Mondial, Blockchain la Berkeley și Hyperledger.

Noi deja avem câteva perspective în utilizarea blockchain-ului în inițiative auto de către producători individuali, cum ar fi Porsche. Cu toate acestea, MOBI își propune să adopte o abordare open-source a blockchain-ului. MOBI se descrie ca agonist al blockchain-ului și va explora soluții la nivel de industrie pentru modul în care tehnologia blockchain poate fi integrată în spațiul auto mai larg.

În acest articol, investigăm unele dintre posibilitățile care ar putea fi permise prin adoptarea la nivel de industrie a blockchain-ului și a tehnologiei conexe în sectorul auto.

Integrare în industria auto

La nivel global, sectorul auto este enorm. Gândește-te la asta – nu cumperi doar o mașină. Pentru a-l face pe drum, trebuie să țineți cont și de oricare sau de toate următoarele, în funcție de locul în care locuiți:

  • Certificarea testului de conducere / permis de conducere
  • Finanțarea vehiculului – cumpărați sau închiriați?
  • Înregistrarea legală a dreptului de proprietate
  • Teste tehnice
  • Asigurare
  • Impozite rutiere
  • Taxe de congestie sau taxe de poluare
  • Întreținere și reparații

În prezent, toate aceste cerințe sunt în mare parte deconectate. Sectorul auto este slab integrat, ceea ce la rândul său duce la numeroase probleme. Acestea includ costuri mari de asigurare, criminalitate rutieră și vehicule prost întreținute.

Utilizați cazuri – blockchain în inițiative auto

Utilizarea tehnologiei de registre distribuite la nivel de industrie ar putea duce la o infrastructură mai armonizată și mai integrată. Mai jos sunt câteva moduri în care acest lucru s-ar putea întâmpla.

Blockchain în lanțul de aprovizionare și producția de automobile

Multe sectoare, inclusiv auto, încep deja să exploreze avantajele utilizării blockchain-ului în gestionarea lanțului de aprovizionare.

O bază de date blockchain poate înregistra piesele utilizate în procesul de fabricație a mașinilor. În mod similar, procesul de fabricație în sine poate fi, de asemenea, înregistrat. Acest lucru ar putea arăta ce oameni și roboți au fost implicați în ce etapă, inclusiv verificări de calitate. Dealerii ar putea livra în cele din urmă fiecare vehicul completat cu propriul său record blockchain.

Blockchain în întreținerea și reparațiile vehiculelor

De asemenea, am putea vedea întreținerea și reparațiile simplificate folosind un sistem similar bazat pe blockchain. Un mecanic ar putea verifica cu ușurință înregistrarea ansamblului vehiculului, a vedea ce piese au fost utilizate și a putea înregistra propriile lucrări de reparații pe același registru blockchain al vehiculului.

Astfel de înregistrări digitale ale pieselor auto ar putea ajuta la reducerea incidențelor acolo unde piese de autovehicule contrafăcute sunt utilizate, fie în fabricare, fie în reparații. De asemenea, ar contribui la creșterea încrederii în valoarea și integritatea reparațiilor auto, care a fost întotdeauna destul de opacă pentru cei care nu-și știu drumul în jurul motorului unei mașini.

Licențierea și înregistrarea bazate pe blockchain

Dacă producătorii de mașini pot înregistra ei înșiși vehiculele pe blockchain, am putea avea și un sistem similar bazat pe blockchain pentru a urmări și urmări proprietatea vehiculului. Un astfel de sistem integrat ar contribui la reducerea incidenței vehiculelor vândute pentru a fi utilizate în eforturi criminale, precum și la creșterea încrederii consumatorilor în afaceri notoriu neîncredere de comercializare a autoturismelor uzate.

Blockchain aduce posibilitatea integrării globale a licențelor pentru șoferi și vehicule – un registru mondial standardizat de șoferi și vehicule autorizați. Desigur, o mare parte din entuziasmul actual din acest sector se referă la AI și la mașinile fără șofer. Din punct de vedere tehnologic, evoluțiile în acest domeniu vor depăși probabil obstacolele politice și birocratice din calea realizării unui astfel de registru global al factorilor umani.

Cu toate acestea, dacă oamenii continuă să conducă mașini, ar putea exista în cele din urmă posibilitatea de a avea propriul nostru ID auto-suveran global.

Asigurări, impozite, taxe de congestie și alte taxe bazate pe utilizare

Am putea efectua plăți precum primele de asigurare, impozitele rutiere și alte plăți periferice în totalitate digital și automat. Prin utilizarea tehnologiilor IoT și a localizării locației, aceste tipuri de plăți ar putea evolua și vor deveni pur și simplu bazate pe utilizare. Deci, dacă conduceți în Londra sau Stockholm, puteți efectua plăți automate de încărcare a congestiei din portofelele digitale.

Companiile de asigurări pot obține o imagine mai bună a ceea ce s-a întâmplat în cazul unei cereri de accident. Prin urmare, acest lucru ar putea accelera plățile și reduce incidența cererilor false.

Serviciile de urmărire a locației permit, de asemenea, înregistrarea exactă și incontestabilă a istoriei de utilizare și a kilometrajului vehiculului. Am putut vedea evaluări exacte și imparțiale ale vehiculelor efectuate folosind tehnologia AI pentru a lua deciziile necesare bazate pe calcul.

Inițiative de mobilitate bazate pe blockchain

Blockchain creează transparență în partajarea mașinii și a plimbărilor, ceea ce la rândul său poate crește încrederea între părți. Porsche a testat deja utilizarea contractelor inteligente pentru blocarea și deblocarea vehiculelor.

În acest sens, imaginați-vă că închiriați o mașină comună. În primul rând, contractele inteligente ar însemna că puteți avea acces doar după ce ați plătit proprietarului un depozit cu portofelul digital. Tehnologia IoT ar urmări și locația mașinii în timp ce o închiriați. Contractele inteligente ar putea oferi asigurări automate. Din nou, ați putea plăti prime de asigurare, taxe rutiere și taxe de congestionare numai pe bază de utilizare, cu plăți deduse automat din portofelul dvs. digital.

AI și Mașini fără șofer

Dacă, sau când, mașina fără șofer devine o realitate de zi cu zi, blockchain-ul servește unui scop suplimentar. Tehnologia AI utilizată în mașinile fără șofer va depinde de procesul de luare a deciziilor complex, adesea în două secțiuni. Prin urmare, înregistrarea acestor decizii pe un blockchain înseamnă că am putea urmări ceea ce s-a întâmplat dacă apare un accident.

Toate aceste posibilități ilustrează modul în care desfășurarea blockchain-ului în companiile auto ar putea integra mai bine industria largă. Un consorțiu global influent precum MOBI ar putea să conducă astfel de posibilități mai aproape de realitate.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me