Șansele sunt că dețineți deja Bitcoin sau alte cryptos. Pe termen lung, aceste monede digitale descentralizate se pot dovedi a fi o investiție profitabilă. Cu toate acestea, poate doriți să luați în considerare și proprietățile imobiliare și pentru deținerile dvs. financiare pe termen lung.

Cu cât vă diversificați cu mai multă înțelepciune afacerile financiare, cu atât puteți fi mai izolat de risc la inversări neașteptate pe o anumită piață. Poate că a sosit timpul să mărim dezbaterea Bitcoin vs. imobiliare chiar aici și acum.

Acest articol va dezvălui puterea relativă comparativă (RS) a Bitcoin față de un fond cheie tranzacționat la bursă imobiliară (ticker: ITB, ETF iShares US Home Construction) pe șase perioade de timp cheie.

Veți vedea cum a evoluat BTCUSD față de ITB în ultimele perioade de trei, șase, 12, 24 și 36 de luni. De asemenea, veți vedea cum Bitcoin a depășit dramatic ITB în ultimii cinci ani. Veți vedea că Bitcoin a depășit chiar și acțiunile a doi dintre cei mai mari constructori de case din SUA.

În cele din urmă, veți obține informații despre motivul pentru care investiți în Bitcoin și deținerea propriei case (sau a proprietății imobiliare de închiriere) este încă o strategie financiară solidă pe termen lung.

Bitcoin vs. imobiliare: statistici cheie RS

ITB a fost selectat ca proxy pentru piața imobiliară rezidențială din SUA (RE) din mai multe motive:

 • Se tranzacționează toată ziua (930-1600 ET), de luni până vineri (cu excepția sărbătorilor).
 • La fel ca Bitcoin, îl puteți cumpăra, vinde sau vinde scurt în timp real, spre deosebire de tranzacționarea pentru o casă.
 • Acest ETF face o treabă bună (indirect) de a urmări performanța US RE.
 • Atunci când constructorii de case fac bani și prețurile locuințelor tind să crească, ITB va crește aproape întotdeauna.

Statisticile Bitcoin (BTCUSD) vs. ITB RS de la vârful pieței cripto din decembrie 2017 sunt în prezent părtinitoare în favoarea ITB. Ambele piețe au avut o tendință descendentă, dar ITB-urile au fost mai puțin severe. Cu toate acestea, semnele de viață alcătesc continuă să apară pentru BTCUSD. În ceea ce privește ITB, se pare că se încadrează într-un model multiciclu foarte fiabil, care produce adesea câștiguri tranzacționabile.

Statistici pe termen scurt (un an sau mai puțin)

Performanță BTCUSD pe 3 luni: (41,76) procente

Performanță ITB pe 3 luni: (13,41) procente

Câștigător RS: ITB

Performanță BTCUSD pe 6 luni: (41,81) procente

Performanță ITB pe 6 luni: (22,13) ​​procente

Câștigător RS: ITB

Performanță BTCUSD pe 12 luni: (75,00) procente

Performanță ITB pe 12 luni: (33,20) procente

Câștigător RS: ITB

cicluri ITB bitcoin vs. imobiliare

ITB, diagramă de două săptămâni: acțiunea ciclică în stocurile de constructori de case din SUA a fost deosebit de fiabilă de mai bine de cinci ani consecutivi. Imagine: MotiveWave Ultimate.

În mod clar, nu a existat niciun concurs în clasamentul RS pe termen scurt. Este adevărat că valoarea ITB a scăzut în toate cele trei perioade de timp pe termen scurt. Cu toate acestea, a pierdut valoare într-un ritm semnificativ mai lent decât BTCUSD.

Statistici pe termen lung (doi ani sau mai mult)

Performanță BTCUSD pe 24 de luni: + 265,07 la sută

Performanță ITB pe 24 de luni: + 18,67 la sută

Câștigător RS: BTCUSD

Performanță BTCUSD pe 36 de luni: + 784,12 la sută

Performanță ITB pe 36 de luni: + 14,42 la sută

Câștigător RS: BTCUSD

Performanță BTCUSD pe 5 ani: + 371,97 la sută

Performanță ITB pe 5 ani: + 22,28 la sută

Câștigător RS: BTCUSD

oscilatoare BTCUSD bitcoin vs imobiliare

BTCUSD, săptămânal: Bitcoin se tranzacționează în continuare peste media sa mobilă simplă de 200 de săptămâni (SMA). Căutați rezistență lângă SMA-ul în scădere de 50 de săptămâni la mijlocul anului 2019. Imagine: NinjaTrader 8.

Stocuri cheie pentru constructorii de case: Bitcoin câștigă, de asemenea

Dacă ați fi investit în acțiuni ale DR Horton (DHI) și BTCUSD pe 3 ianuarie 2016, deținerea criptografică ar crește semnificativ mai mult decât acțiunile DHI:

Performanță BTCUSD pe 36 de luni: + 784,12 la sută

Performanță DHI pe 36 de luni: + 15,60 la sută

Câștigător RS: BTCUSD

Iată o privire la comparația de performanță pe 3 ani a Lennar Corp. (LEN) față de BTCUSD:

Performanță BTCUSD pe 36 de luni: + 784,12 la sută

Performanță LEN pe 36 de luni: (15,33) procente

Câștigător RS: BTCUSD

Indiferent dacă este comparat cu ITB, DHI sau LEN, performanța pe termen lung a BTCUSD fură spectacolul.

Toate datele prin TradingView.com Data finală a limitării datelor a fost 3 ianuarie, 2019, pentru BTCUSD, DHI, ITB și LEN. Comisioane, derapaje și dividende de acțiuni care nu sunt luate în considerare.

Investiția în care veți trăi

Bine, Bitcoin a fost o investiție superioară pe termen lung față de majoritatea celorlalte clase de active, în funcție de cât de devreme a intrat din cauza creșterilor sale astronomice de preț, inclusiv ITB și acțiunile cheie pentru constructori de case. Ce zici de deținerea de case față de Bitcoin Cum a funcționat asta? În realitate, este o poveste similară cu cea a Bitcoin vs. acțiuni tehnologice, aur și RE. Pe termen scurt, Bitcoin a fost lovit foarte puternic, dar în perioada de revizuire de doi până la zece ani, Bitcoin are puțini egali în universul piețelor financiare.

corelație bitcoin vs imobiliară ITB și BTCUSD

ITB și BTCUSD, săptămânal: acțiunile constructorului de case și Bitcoin împart o cantitate moderată de mișcare direcțională corelată. Ambii ar putea fi în poziție pentru un raliu puternic în primul trimestru al anului 2019. Imagine: NinjaTrader 8.

Aceasta este o veste bună pentru Bitcoin și, pentru oricine știe, Bitcoin ar putea revendica în curând primul slot RS pe termen scurt față de toți ceilalți concurenți de pe piața financiară. Cu toate acestea, deținerea RE ca investiție vă oferă ceva de valoare pe care nici o criptă, acțiune, obligațiune sau marfă decontată în numerar nu o poate. Și aceasta este capacitatea de a trăi și de a vă bucura de investițiile dvs. în fiecare zi.

Chiar dacă casa ta de 400.000 de dolari își pierde jumătate din valoarea sa în dolari în următorii cinci ani, totuși vei ajunge să trăiești în ea și să te bucuri de ea ca și când nu s-ar fi întâmplat nimic. Plătiți doar impozitele RE la timp, întrețineți-vă casa și proprietatea și relaxați-vă.

Cu excepția cazului în care trebuie să luați un loc de muncă într-un alt oraș, puteți aștepta pur și simplu retragerea pieței RE. Chiar daca tu făcut trebuie să vă mutați într-o altă locație pentru a găsi de lucru, puteți oricând chirie acasă până când o vindeți.

Hedge Hedge – De obicei

În perioada afectată de inflație, din 1966 până în 1981, RE a câștigat valoare în multe zone ale SUA. De exemplu, casa familiei noastre din Long Island a crescut de la 16.490 dolari la 30.000 dolari între octombrie 1964 și august 1972. O altă casă a noastră din New Mexico a crescut de la 19.500 dolari la 52.000 dolari între septembrie 1972 și iunie 1980. Mulți dintre vecinii și rudele noastre au avut câștiguri RE similare în timpul aceluiași mediu pre-Reaganomic.

Evident, locația a jucat un factor major în aceste câștiguri (economiile din New York și New Mexico erau foarte sănătoase pe atunci). Alte părți ale SUA (inclusiv așa-numitul Centură de rugină) a văzut de fapt stagnarea RE (sau chiar declinul) în timpul diferitelor recesiuni care au zguduit SUA între noiembrie 1973 și iunie 1982.

Tarife mai mici, mitinguri mari

Odată ce ratele dobânzilor au atins punctul culminant în 1981-1982 (vă amintiți ratele dobânzilor de 16% la biletele de stat ale Trezoreriei SUA?), Ratele ipotecare au început să scadă, prețurile locuințelor fiind beneficiarii principali. De exemplu, părinții mei au cumpărat o casă cu trei dormitoare, cu 72.000 de dolari, la Hartford, Connecticut, la începutul anului 1983. Rata dobânzii ipotecare a fost de 12% timp de 30 de ani. Nu după mult timp, ratele dobânzilor au scăzut rapid, descrescând în mod constant încă câțiva ani.

Dintr-o dată, toată lumea și-a dorit o casă, iar zona Hartford RE s-a clătinat fără încetare mai mult de patru ani. Părinții mei au refinanțat nota de două ori, scăzând dramatic plata lunară către bancă. În iulie 1987, acea casă a fost vândută cu 172.000 de dolari, un câștig de 139% înainte de comisioane de re-fi și vânzări. Nu este o rentabilitate proastă pentru o investiție de 52 de luni!

Pentru multe familii și investitori din SUA, RE s-a dovedit în mod fiabil a fi o acoperire solidă a inflației. Este, de asemenea, unul dintre cele mai bune active pe care le dețineți pe măsură ce rata dobânzii se ridică la vârf și începe să evolueze mai jos. FYI, tendința descendentă a ratei dobânzii pe termen lung s-a încheiat recent când notele Trezoreriei pe 10 ani au organizat o inversare tehnică cheie. Este posibil ca piața descendentă de 37 de ani a ratelor dobânzilor să se fi încheiat în cele din urmă.

Investiți în Crypto și Casa ta

Iată câteva dintre avantajele cheie ale deținerii propriei case chiar dacă investiți în Bitcoin și alte criptos:

Casa ta:

 • Construiți capitaluri proprii, mai degrabă decât plătiți chirie proprietarului.
 • Potențialul pentru mari castiguri capitale în perioadele de expansiune economică (și mai ales în medii de scădere a ratei dobânzii).
 • Închiriați-vă casa dacă o ofertă de muncă mai bună în alt oraș (țară) necesită o mutare imediată.
 • Bucurați-vă de casa dvs. indiferent de fluctuațiile valorii sale.
 • Una dintre puținele investiții în care poți trăi și din care poți profita.

Investiția dvs. Bitcoin:

 • Spre deosebire de casa ta, Bitcoin este lichid. O puteți vinde instantaneu dacă aveți nevoie de bani.
 • Bitcoin are potențial pe termen lung de câștiguri, posibil multipli peste cel disponibil de la proprietate.
 • Investiția dvs. Bitcoin nu va avea nevoie niciodată de un nou acoperiș, mașină de spălat vase, mochetă sau tratamente cu termite. Veți fi chiar feriți de cheltuielile de remodelare a bucătăriei.
 • Nu este nevoie de o ipotecă pe 30 de ani pentru a cumpăra Bitcoin. Nici costuri de închidere sau comisioane RE de 6% nu trebuie plătite.
 • Valoarea Bitcoin nu este direct afectată de mișcările ratei dobânzii.
 • Din punct de vedere istoric, este mult mai riscant decât majoritatea celorlalte clase de active

Apoi, acum și viitorul

Pe baza datelor istorice, deținerea Bitcoin și propria casă se poate dovedi adesea a fi investiții solide pe termen lung. În timp ce nimeni nu știe ce depinde viitorul pentru Bitcoin sau RE, ambele investiții par să ofere un potențial major de creștere pe termen lung. Chiar mai bine, deținerea unei case și Bitcoin vă poate ajuta să vă bucurați de un set unic de avantaje care vă pot ajuta să compensați unele dintre dezavantajele minore ale celeilalte.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me