401k planul de pensionare există din 1981 și este utilizat pe scară largă atât de către companiile din SUA pentru angajații lor, cât și recomandat de profesioniști în domeniul finanțelor, cum ar fi Planificator financiar San Diego. Cu toate acestea, puține planuri 401k sponsorizate de companie permit achiziționarea de Bitcoin sau altele netradițională investiții. Iată o modalitate simplă pentru dvs. și pentru alți proprietari de afaceri cu un singur angajat de a profita de puterea Bitcoin și a celor 401k. Prin crearea unui Solo 401k plan, veți putea investi în Bitcoin și într-o mare varietate de alte investiții pentru anii de pensionare. Puteți face contribuții anuale mult mai mari la un Solo 401k decât puteți cu un IRA LLC autodirigit sau cu un IRA de custodie.

Să rulăm unul

Înainte de a investiga planul Solo 401k, un cuvânt rapid cu privire la planurile 401k tradiționale actuale. Dacă aveți un tradițional 401k, este foarte puțin probabil să vi se permită să investiți în Bitcoin. În schimb, va trebui rola 401k dvs. într-un IRA autodirigit adică aprobat Bitcoin. Procesul de creare a unui IRA LLC auto-regizat este acoperit într-un articol anterior al Coincentral.com. De asemenea, puteți să vă rulați activele de 401k într-un IRA custode care poate investi în Bitcoin. Atât IRA LLC iar custodele IRA pot fi configurate ca IRA-uri tradiționale sau ca IRA-uri Roth.

bitcoin și 401k

Figura 1.) Planificarea inteligentă a pensionării poate însemna diferența dintre pensionarea pe o insulă frumoasă sau trăirea în sărăcie. Grafic grafic: Donald Pendergast; Puerto Rico, 2013

Solo 401k: un plan unic de pensionare pentru proprietarii de întreprinderi mici

Această variantă interesantă a planului original 401k vă atrage cu siguranță atenția. Mai ales dacă sunteți o persoană care desfășoară activități independente fără angajați cu normă întreagă (în afară de soțul / soția dvs.). Poate fi creat în configurații înainte de impozitare (tradițional) sau după impozitare (Roth) și, cel mai bine, Bitcoin și 401k dvs. devin cei mai buni prieteni pe viață.

Un Solo 401k (sau Individual 401k) vă permite o limită maximă anuală de contribuție de 18.500 USD. Dar, în funcție de vârsta dvs., afacerea dvs. poate, de asemenea, să contribuie la distribuirea profitului în cont. Aceste contribuții suplimentare vă pot aduce suma totală de până la 55.000 USD pe an. Comparați-l cu un IRA tradițional sau Roth, care este limitat la 5.500 USD pe an. Desigur, cu oricare stil de plan (Solo 401k sau IRA), persoanele peste 50 de ani se pot bucura de limite anuale de contribuție chiar mai mari.

Provizioane de împrumut

Solo 401k vă permite, de asemenea, să împrumutați cea mai mică valoare de 50.000 USD sau jumătate din valoarea contului său. Împrumutul dvs. trebuie rambursat în termen de cinci ani și trebuie să aibă și un rata rezonabilă a dobânzii. Soldul rămas al contului va servi drept garanție pentru împrumutul dvs. Asigurați-vă că Solo 401k este configurat pentru a permite un împrumut la începutul planului.

Mai multe avantaje

Solo 401k este imun la atacul creditorului în cazul în care declarați falimentul. Nu este nevoie să mănânci carne de porc rece și fasole cu o lingură de argint (în anii tăi de aur!) În parcul de remorci după ce ai pierdut totul într-o mare de cerneală roșie! Și mai bine, Solo 401k nu necesită un LLC și, de asemenea, vi se permite să lucrați ca administrator al acestuia. Aceasta înseamnă că nu este nevoie să obțineți un custode IRA pentru a cumpăra Bitcoin, acțiuni Apple, lingouri de aur sau stocuri de canabis. Desigur, acest lucru înseamnă, de asemenea, că nu aveți pe nimeni altul de vinovat dacă sunteți un manager de investiții prost.

Un alt avantaj Solo 401k este capacitatea sa de a investi în propria afacere. Poate chiar investi în imobiliare. Asigurați-vă că înțelegeți hotărârile IRS care guvernează astfel de investiții înainte de a muta bani.

Capcanele de evitat

Veți dori cu siguranță sfaturi profesionale în materie fiscală atunci când creați și folosiți Solo 401k. Dacă valoarea contului depășește 250.000 USD, va trebui să depuneți formularul IRS 5500-EZ la momentul impozitării. Nu reușiți să depuneți formularul la timp și veți primi o scrisoare de dragoste specială de la unchiul Sam. De asemenea, trebuie să fiți sârguincios pentru a evita orice tranzacții interzise. Regulile IRS care le guvernează sunt detaliate și nuanțate, deci asigurați-vă că consilierul dvs. fiscal are cunoștințe. Și, la fel ca toate planurile de pensionare, Solo 401k oferă, de asemenea, penalități de retragere anticipată în cazul în care retrageți fonduri înainte de a fi 59 ½.

Bitcoin și 401k

Pentru întreprinderile cu proprietar unic, fără angajați cu normă întreagă, Solo 410k se află deasupra unui IRA tipic. Cu o limită anuală de contribuție de 55.000 USD față de IRA-urile 5.500 USD, doar numerele fac din Solo o alegere evidentă. Proprietarii de afaceri inteligenți ar trebui să ia în considerare adăugarea unui IRA oricum, deoarece puteți pune mult mai mult pentru pensionare.

Bun simț

Planificarea pensionării pentru întreprinderile mici este de o importanță vitală. Avantajele fiscale oferite prin intermediul unui Solo 401k sau IRA pot fi semnificative. Cu toate acestea, nu treceți peste bord încercând să ascundeți fiecare bănuț posibil în planul dvs. Solo 401k sau IRA. Trebuie să acordați o atenție egală și stocului de numerar al contului, care nu este la pensie. În calitate de proprietar de afacere, fluxul de numerar este sângele tău vital. A avea prea mult blocat în conturile de pensionare ar putea fi o problemă în perioadele de recesiune, boală, divorț, nebunie temporară etc..

Bitcoin și planul dvs. 401k în avans

Figura 2.) Proprietarii de afaceri înțelepți respectă faptul că viața poate fi imprevizibilă. Fotografie de Arthur Yeti pe Unsplash

Piețele financiare se confruntă cu cicluri regulate de boom-bust care vor avea un impact asupra contului dvs. de pensii, așa că nu mergeți „all-in” la nicio idee de investiție. Luați în considerare extinderea la investiții diferite prin intermediul mediei costului în dolari (DCA). Respectă faptul că viața nu merge întotdeauna așa cum am planificat. Proprietarii de afaceri înțelepți și investitorii plănuiesc în avans pentru toate eventualitățile.

Diversitate, răbdare și timp

Cu siguranță, Bitcoin este o alegere bună pentru un cont Solo 401k sau IRA. Adăugarea unui amestec de acțiuni, obligațiuni, aur și numerar poate oferi, de asemenea, contului dvs. de pensii posibilitatea de a prospera practic în orice scenariu economic.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me