Poti conta pe asta. Ori de câte ori o piață financiară majoră se luptă pentru supraviețuire pe o piață urs profundă și durabilă, antreprenorii cu acces la presa financiară își exprimă cu bucurie dispariția iminentă. Pentru Bitcoin, astfel de declarații cumplite au ajuns într-un ritm constant începând din vara anului 2018. În același timp, o mulțime de nume mari din lumea financiară prevăd Bitcoin ca o monedă digitală de neoprit, universală, care va aduce beneficii fiecărei persoane de pe Pământ. Deci, cine are dreptate? Are cineva dreptate în legătură cu toate acestea? Este viitorul Bitcoin unul de acceptare pe scară largă? Sau este unul pentru totdeauna relegat în umbrele sistemului financiar mondial?

Poate că adevărul se află undeva între aceste două extreme.

De ce o astfel de polarizare Bitcoin Pundit?

Iată extrase recente care demonstrează acest lucru negru sau alb, dar cu siguranță nu gri mod de gândire:

„Crypto este mama sau tatăl tuturor escrocheriilor și bulelor.”

– Nouriel Roubini, 11 octombrie 2018

„(Bitcoin) este cel mai mare magazin de valoare creat vreodată.”

– Lou Kerner de la CryptoOracle, 21 noiembrie 2018, interviu CNBC

„Am venit să îngrop Bitcoin, nu să-l laud”.

– Paul Donovan, economist șef la UBS, noiembrie 2018

„Nu fac previziuni semnificative de preț. Dar (Bitcoin) va merita cu siguranță mult mai mult decât merită astăzi. Sunt mult timp pe piață. ”

Jeremy Allaire, CEO, Circle.com, interviu CNBC, 14 decembrie 2018

„Ar trebui să-l scoți în afara legii (cripto). Sunt surprins personal că autoritățile de reglementare nu au intervenit mai greu ”.

– Andreas Utermann, CEO, Allianz Global Investors, 11 decembrie 2018

„Acesta (Bitcoin) nu era lalele. A fost o manie construită pe ceva real. Cele mai multe bule sunt construite în jurul unor lucruri care sunt reale. Balonul Internetului s-a simțit ca o manie și, așa, Internetul ne-a schimbat lumea. Când privesc înainte, sunt destul de constructiv. ”

– Mike Novogratz, interviu Bloomberg Television, 17 decembrie 2018

Fără a încerca să cheme pe nimeni agenda împingând, s-ar putea să nu existe anumite motivații financiare sau ideologice în spatele unor astfel de pontificări?

Naysayers

Paul Donovan și Andreas Utermann sunt figuri cheie la o bancă majoră și, respectiv, la o casă de investiții. Firmele lor se descurcă probabil în perioadele de stimulare financiară a băncii centrale (tipărirea banilor). Acest lucru se datorează creșterii speculațiilor financiare și creșterii cererii de împrumuturi. Băncilor centrale nu le place Bitcoin (și cryptos în general), deoarece se tem de concurență cu mijloacele lor centralizate de planificare în economia mondială și pe piețele financiare. Nouriel Roubini este economist, profesor și fost consilier la Banca Mondială, la FMI și la Rezerva Federală. Niciuna dintre aceste superputeri monetare nu este cunoscută pentru izbucniri de laudă și adorare Bitcoin.

Cel Sperant

Pe de altă parte, asistă la majoretele Bitcoin. Lou Kerner a spus recent că Bitcoin este „cel mai mare magazin de valoare creat vreodată”. Încercați să alimentați acea linie săracului HODLR care a sărit în Bitcoin la 10.000 $, 15.000 $ sau chiar 19.000 $ în 2017. Nu mai există multă valoare în portofoliile lor acum, există?

grafic lunar bitcoin viitor bitcoin

BTCUSD, lunar: Nu vă bazați niciodată deciziile Bitcoin pe predicții unilaterale, guru sau naysayer. Bazați-vă deciziile de tranzacționare Bitcoin pe criterii tehnice dovedite, după evaluarea tuturor fundamentelor. Imagine: Motivewave.com

Ce zici de Mike Novogratz și de recenta sa declarație: „Nu erau lalele”. Graficul prețurilor Bitcoin ar putea avea un dezacord pronunțat cu domnul Novogratz. Diagrama sa tehnică seamănă în mod asemănător cu celebra diagramă cu bule de lalele din anii 1600, în ciuda pretenției sale contrare.

Jeremy Allaire, CEO Circle, pare foarte încrezător că Bitcoin va merita „mult mai mult” decât este astăzi.

O evaluare mai realistă?

Undeva în Bitcoin, plictisitor, plictisitor, gri zona poate locui cel mai bun depozitar pentru adevărul Bitcoin. Unele dintre aceste adevăruri sunt potențial deranjante. Alții sunt plini de speranță, în timp ce alții sugerează un viitor foarte luminos pentru Bitcoin.

La începutul anului 2018, scriitor și profesor Paul De Grauwe a făcut o imagine clară a incapacității Bitcoin de a funcționa ca o monedă universală. El a citat limitele de aprovizionare ale Bitcoin ca un obstacol major. De exemplu, în criza financiară din 2008, băncile centrale au adăugat cantități mari de lichidități (unități valutare) pentru a consolida sistemul bancar și economic. El spune că Bitcoin, cu o ofertă fixă, s-ar dovedi inutilă ca un panaceu de criză financiară.

În propriile sale cuvinte,

Mai general, problema unei economii Bitcoin este că, în vremuri de criză financiară, despre care se poate fi sigur că va apărea din nou, există o fugă generalizată către lichiditate. Atunci este nevoie de o bancă centrală pentru a furniza toată lichiditatea necesară. În absența sa, persoanele care se luptă pentru lichiditate vând active, ducând la deflația activelor și insolvabilitatea multora. O economie Bitcoin nu are această flexibilitate și, prin urmare, nu va rezista crizelor financiare. O economie Bitcoin nu va dura într-un sistem capitalist, care generează în mod regulat crize financiare.

De Grauwe susține, de asemenea, că oferta fixă ​​a Bitcoin ar crea deflație globală masivă, mai degrabă decât inflația observată în mod normal în perioadele de expansiune economică. În cele din urmă, el subliniază că este risipitoare cererea uriașă de energie electrică necesară pentru a sprijini operațiunile miniere Bitcoin. Astăzi, cea mai mare parte a monedei este digitală (numerarul reprezintă un procent mic din tranzacțiile la nivel mondial) și are nevoie de resurse naturale pentru a produce și întreține mai puțin decât banii de hârtie sau minarea Bitcoin. Prin urmare, De Grauwe consideră Bitcoin ca un mijloc redundant, ineficient și impracticabil de a înlocui actuala încarnare digitală a monedei fiduciare sponsorizate de guvern..

Vizualizări mai optimiste

Bitcoin continuă să obțină favoarea comercianților dispuși să accepte moneda ca plată. Tranzacțiile pentru bunurile de consum din Bitcoin sunt slabe comparativ cu începutul anului 2018, dar sunt încă semnificative. Procesoarele de plată precum Square și Circle (poate Triangle să fie departe?) Au îmbrățișat pe deplin cryptos ca mecanism de plată și pot deveni într-o zi un procent semnificativ al afacerii lor.

Tu stii asta multi bani are un mare cuvânt de spus în ceea ce se întâmplă în politică, afaceri și chiar în propria viață. Deci, ia în considerare faptul că există planuri pentru două noi contracte futures Bitcoin în 2019. Unul se va tranzacționa pe bursa NASDAQ, celălalt pe bursa Bakkt a ICE. SEC încă joacă cu aprobarea unui ETF Bitcoin. Perma-bulls Tom Lee, John McAfee și alți biggies Bitcoin continuă să ofere motive raționale (de obicei) pentru ca Bitcoin să meargă la noi maxime istorice.

Vă puteți imagina zgomotul cu care un ETF Bitcoin nou aprobat ar putea binecuvânta prețul Bitcoin? Imaginați-vă câteva miliarde de dolari care curg în ETF în doar 30 de zile. Credeți că contractele futures Bitcoin din 2019 sunt o idee întâmplătoare? Sau sunt aceștia creatori atent gândiți de interese cu bani mari care doresc să câștige o grămadă de bani de la speculatorii Bitcoin?

Bitcoin ca monedă oficială vs speculație pură

Deci, să spunem că viitorul Bitcoin ca monedă suverană poate fi îndoielnic. Cel putin pentru moment. Bine, dar ce??

Bitcoin încă pare să aibă un viitor minunat ca vehicul de tranzacționare și investiții. Banilor mari nu li se va refuza perceperea scadenței percepute și, dacă vârfurile deschid într-adevăr cursuri de numerar instituționale în Bitcoin, futures Bitcoin și ETF Bitcoin, o nouă generație ar putea îmbrățișa piețele criptografice în același mod în care Baby Boomers a îmbrățișat odată stocul american piaţă.

bitcoin comerțul viitor semnale bitcoin

BTCUSD, zilnic: Prin menținerea unei minți deschise, puteți profita în continuare de acțiunea prețului pieței Bull și Bear a Bitcoin. Imagine: Motivewave.com

Gândiți-vă la bursa americană. Timp de un secol, fondurile mutuale, brokerii și chiar guvernul au promovat ideea investind în America, sau de owning acțiuni într-o corporație, etc. Apoi, la sfârșitul anilor ’90, a sosit era tranzacționării zilnice. Atunci comercianții și-au dat seama că deținerea de acțiuni într-o companie pentru totdeauna nu era la fel de atractivă ca întoarcerea acțiunilor pentru câștiguri săptămânale de cinci sau zece la sută. Proprietate? Cui i-a pasat? Dividende? Cine are nevoie de ei? Piață taur sau urs? Nicio diferență deloc pentru un comerciant.

Are Bitcoin un viitor?

Nu vă lăsați atât de prinși de idealismul care îi determină pe unii oameni să investească în Bitcoin pe termen lung. Sigur, pune-i pe unii la lucru pentru obiectivele tale de pensionare, dar realizează și faptul că tranzacționarea și investiția Bitcoin este ca și cum ai pune bani pe linie într-un cazinou mare. Trebuie să-ți faci propriile cote. Aveți ocazia să utilizați strategii de tranzacționare swing, de urmărire a tendințelor și de calculare a costurilor în dolari. Ca un profesionist, puteți chiar să scurtați Bitcoin atunci când este necesar, acoperindu-vă deținerile pe termen lung. Cel mai bun dintre toate, puteți afla cum să profitați, indiferent de viitorul Bitcoin. Aflați elementele esențiale ale dimensionării poziției, controlului riscurilor și gestionării banilor. Găsiți un mentor bun de tranzacționare Bitcoin și aflați tot ce puteți de la ei.

Invata sa gandesti si sa investesti pentru tine si nu ai încredere în viziunea oricui altcineva despre viitorul Bitcoin decât în ​​opinia ta bună. Apoi, vă puteți bucura de un viitor potențial prosper, indiferent de destinul suprem al Bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me