Bakkt este o companie nouă de la Intercontinental Exchange (ICE), organizația care deține și operează bursa din New York. ICE are o experiență semnificativă în operarea schimburilor de securitate și deține deja o serie de schimburi în întreaga lume.

Vin banii instituționali! Cel puțin asta am auzit de la mass-media criptomonedelor în cea mai mare parte a acestui an. Investitorii au avut o perioadă dificilă în 2018 și nu este greu să înțelegem de ce mulți caută un catalizator pentru a reanima taurii în timp ce ne îndreptăm spre ultimele luni ale anului. Ne vor salva marii jucători de pe aceste piețe liniștite? Bakkt pare să gândească așa.

Vânătoarea de randament

Suma totală de bani (capitalizare de piață) care pluteste pe piețele criptomonedelor se estompează în comparație cu cele blocate în capitaluri proprii, obligațiuni, instrumente financiare derivate și alte instrumente financiare tradiționale. Cu ratele dobânzilor la minime record și în unele țări la niveluri negative, investitorii caută noi modalități de a câștiga bani.

Bakkt estimează că piața activelor digitale ar putea fi utilă în jur 270 de miliarde de dolari. Mulți investitori cripto-timpurii au raportat rentabilități de peste 10 sau chiar de 100 de ori în anumite cazuri. Volatilitatea pe alte piețe rămâne scăzută, iar prețurile acțiunilor sunt aproape de maximele istorice. Se pare că odată cu anunțarea schimbului lor reglementat și de încredere federal, Bakkt poate atrage mari investitori în criptomonede în căutarea randamentului.

Ce este Bakkt?

Un comunicat de presă recent prin intermediul Business Wire a continuat să explice scopul proiectului:

„… [Bakkt] intenționează să valorifice soluțiile cloud Microsoft pentru a crea un ecosistem global deschis și reglementat pentru activele digitale.”

Împreună cu Microsoft, proiectul a asigurat deja parteneriate cu Starbucks, BCG și alte nume mari. Unul dintre primii piloți va fi să le permită consumatorilor să cumpere doza zilnică zilnică de cofeină la Starbucks cu Bitcoin.

Oferta principală a lui Bakkt este de așteptat să fie un schimb valutar și un centru de compensare pentru o singură zi, contractele Bitcoin pentru livrare fizică. Un termen destul de amuzant atunci când se ia în considerare natura pur digitală a Bitcoin. Indiferent, aceasta este încă o veste bună pentru piață în general, deoarece tranzacționarea va implica cumpărarea și vânzarea efectivă a criptomonedelor. În comparație, fondurile tranzacționate la bursă nu tranzacționează efectiv în Bitcoin și sunt decontate în USD.

Expertiza Bakkt

Bakkt urmărește să își extindă expertiza existentă în arena blockchain

Bakkt va oferi, de asemenea, o soluție de depozitare. Deși nu au dat detalii în acel moment, probabil că vor urma alte schimburi de criptomonede și vor oferi opțiuni de depozitare la rece în lunile următoare. Comunicatul de presă din august a menționat că platforma futures și de depozitare va fi disponibilă imediat în această lună (noiembrie 2018).

Printre investitorii ecosistemului Bakkt se numără Pantera Capital, Susquehanna International și fondatorul extrem de vocal al Galaxy Digital Mike Novogratz, care are deja o miză în câteva plăcinte de criptomonede..

Bariere la intrare

În ciuda optimismului subliniat de proiect, există încă o serie de obstacole cu care se confruntă investitorii instituționali care doresc să se implice în cripto.

Servicii de custodie & Regulament

Obținerea și asigurarea activelor criptografice în cantități mari este încă o preocupare pentru mulți cumpărători potențiali. Probabil că nu există o lună care să treacă fără știri despre un hack sau un defect de securitate evidențiat undeva. Gestionarea propriilor bani poate fi stresantă. Gestionarea banilor unui fond de pensii sau de pensii este cu totul altă chestiune.

Ecosistemul Bakkt intenționează să ofere un serviciu de custodie la nivel instituțional din start. Mai mult, în timp ce alte proiecte și schimburi au suferit de probleme de reglementare, Bakkt va colabora cu CFTC și cu alte autorități de reglementare pentru a reasigura instituțiile că orice investiții potențiale vor fi conforme înainte de începerea comerțului.

Lichiditate

Nu există nicio garanție că contractele vor fi ușor tranzacționabile chiar de la început. Dar, având în vedere experiența profundă a schimbului de ICE, aceștia ar trebui să poată atrage un număr de producători de piață capabili să pună mingea în joc.

Critici

ICE se concentrează asupra proiectului în mod clar pe furnizarea reglementărilor necesare pentru ca jucătorii mari să investească în siguranță. Cu toate acestea, criptomoneda a fost concepută pentru a fi un schimb de valoare dereglementat la nivel mondial. Cu toate acestea, Bakkt intenționează să creeze un deschis încă reglementat ecosistem global de active digitale.

Această declarație pare să se contrazică și nu este clar cum intenționează compania să gestioneze reglementările în alte țări în care nu are autoritate. Mai mult, rămân întrebări cu privire la diferența dintre Bakkt și alte schimburi bine stabilite. Coinbase și Gemeni au o experiență semnificativ mai mare în spațiul criptografic și includ servicii de tranzacționare instituționale.

În închidere: Bakkt

Cumpărătorii instituționali vor introduce cu adevărat următorul val al pieței taur criptomonede? În ciuda multor predicții din partea comercianților, tweeterilor și a celor care speră, este aproape imposibil de spus. Indiferent, aceasta este încă o veste bună pentru cripto. O mai mare expunere la monedele digitale poate fi doar un lucru bun.

ICE conduce cea mai mare bursă din lume. Introducerea acestei noi platforme indică faptul că adoptarea mainstream ar putea fi chiar după colțul următor. Bakkt nu oferă nimic deosebit de nou în peisajul investițiilor criptografice. Cu toate acestea, sunt numiți cu un nume de mare încredere și mai multe companii mari. Numai asta ar putea fi tot ce este necesar pentru a înclina balanța în favoarea următorului flux de bani pe piețe.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me