Avantajele blockchain-ului devin adesea un subiect secundar de fiecare dată prețurile trec printr-o nouă bulă. Ochii publicului se îndepărtează de avantajele blockchain-ului și de avantajele speculației. Vestea bună este că o bulă explozivă pe piață mută adesea atenția asupra subiectelor mai interesante.

Bulele sau nu, schimburile criptografice rămân în continuare cel mai puternic caz de utilizare pentru tehnologiile de registre distribuite. Dar, în marea schemă a potențialului blockchain, speculațiile și tranzacționarea valorii par a fi copleșitoare, lipsind complet de marca.

Medicină și îngrijire a sănătății

Sistemul medical se află sub stres colosal pentru a se adapta cerințelor populației în creștere. Identitatea medicală rămâne cu mult în urmă cu rețelele arhaice de partajare a înregistrărilor și bazele de date nesigure. Cu toate acestea, elefantul din cameră este lanțul de aprovizionare medicală: un monstru al unei probleme care este activ fiind reparat.

Lanțul de aprovizionare

Lanțul de aprovizionare din industria medicală, în comparație cu alte lanțuri de aprovizionare, este deosebit de sensibil din motive care ar trebui să fie clare: sănătatea dumneavoastră este în joc. Cu toate acestea, problemele cu care se confruntă lanțul de aprovizionare medicală sunt la fel ca multe alte lanțuri de aprovizionare pe scară largă. Probleme care provin dintr-un singur factor fundamental: încrederea.

Avantajele blockchain-ului în încredere

Construirea încrederii în lanțul de aprovizionare medicală

Obiectivul este creșterea încrederii într-un lanț de aprovizionare și îmbunătățirea tuturor componentelor care contribuie la forța economiei de încredere. De exemplu, comunicațiile mai puternice și nivelurile mai ridicate de transparență și responsabilitate oferă sprijin pentru construirea încrederii.

Avantajele blockchain-ului sunt potrivite pentru subiectul încrederii, deoarece este una dintre noile soluții pe care le aduce tehnologia registrului distribuit. În mod tradițional, încrederea în cadrul unui sistem expansiv se realizează prin controlul accesului și participanți bine verificați. Dar, în cazul unui sistem în creștere dinamică, cum ar fi un lanț de aprovizionare medicală, utilizarea unor puncte de control siled ca acesta poate fi dificilă și ineficientă.

În loc de aceste puncte centralizate de încredere și control pe întregul lanț de aprovizionare, blockchain-ul permite înlocuirea și dispersarea completă a acestora. Încrederea în ceilalți oameni este înlocuită cu un model descentralizat de încredere prin calcul.

„Iată cel mai important efect al acestui nou model de încredere de încredere prin calcul: nimeni nu este de încredere în un actor și nimeni nu trebuie să aibă încredere. Nu există autoritate centrală sau terță parte de încredere într-o rețea consensuală distribuită. ”

– Andreas M. Antonopoulos | Model de securitate Bitcoin: încredere prin calcul

Identitate medicală și înregistrări

La baza economiei datelor medicale se află un dezechilibru de interese care nu este diferit de cel observat pe Facebook. Datele centralizate ale utilizatorilor medicali, identitățile și înregistrările noastre, sunt adesea folosite în mod involuntar în studii de cercetare mai mari. Deși utilizarea datelor noastre medicale cu siguranță nu este rău intenționată, atunci când sunt generate bani, problemele încep să se manifeste. La fel ca sistemul de colectare a datelor cu scop lucrativ Facebook, utilizatorul nu mai este client și devine în schimb produsul. Datele pe care le furnizăm de bună voie sunt gestionate greșit și vândute unui nou utilizator final.

O bază de date însămânțată cu un blockchain ar putea fi utilizată pentru a deplasa dinamica puterii departe de colectoarele de date și înapoi la furnizorii de date. Cu toate acestea, datele de masă sunt încă utile pentru cercetare, cu scop lucrativ sau nu. În loc ca datele medicale personale să fie refăcute fără consimțământul direct sau chiar cunoștințele noastre, blockchain are instrumentele pentru a da puterea de a alege înapoi utilizatorului și de a crea noi stimulente economice pentru participarea la cercetare.

Embleema este un exemplu activ de proiect care abordează problema datelor din dosarul personal de sănătate. Blockchain-ul Embleema, construit pe Ethereum, oferă utilizatorilor o soluție de încredere pentru furnizarea selectivă de date de sănătate proiectelor de cercetare pe care le susțin. În acest moment, proiectul, numit PatientTruth, poate fi utilizat pentru a colecta tot felul de puncte de date medicale, de la afecțiuni cronice mai grave și semne vitale la date mai active, cum ar fi pașii zilnici și citirile ritmului cardiac.

Avantajele blockchain-ului, precum utilizarea contractelor inteligente de către Embleema, ar putea fi cheia creării unui mediu mai bun pentru pacienți, practicieni și cercetători. Pacienții câștigă mai multă transparență și control asupra dosarelor lor medicale, practicienii sunt mai puțin împovărați de consimțământ și compatibilitate cu internetul, iar cercetătorii au acces la date mai bine verificate și mai sigure.

Proiecte umanitare

Tehnologia blockchain este extinsă la eforturi umanitare la nivel mondial și a început deja să vadă utilizarea frontului. Refugiații sunt susținuți cu gestionarea datelor biometrice și blockchain pentru a-și împuternici deciziile financiare. De asemenea, blockchain-ul permite noi metode de strângere de fonduri, valorificând puterea de procesare inactivă a computerului unui donator.

Blockchain în comunitățile de refugiați

Recent, Blocuri de construcție, un proiect pilot al Programului Mondial pentru Alimentație (PAM), a cunoscut succes în facilitarea și securizarea transferurilor de bani folosind tehnologia blockchain. Programul face parte dintr-un obiectiv de creștere sigură și fiabilă a numărului de transferuri directe de bani pe care le primesc refugiații și persoanele strămutate.

Aceste tipuri de transferuri de bani au fost în creștere ca opțiune favorabilă pentru distribuirea directă a mărfurilor precum alimente și apă. În schimb, destinatarii își pot folosi transferurile de bani după cum consideră potrivit pentru nevoile lor individuale și ale familiilor lor. Adesea, utilizarea numerarului este mai puternică decât rațiile delegate ale anumitor produse sau servicii. Transferurile de bani ca o formă de ameliorare a crizei pot fi un vehicul puternic pentru restabilirea încrederii individuale și pentru a procrea activitatea economică locală înapoi în comunități.

Building Blocks, după ce a găsit succes în alte două programe pilot din Pakistan și Iordania, încearcă să își extindă serviciile către o altă comunitate de peste 500.000 de refugiați sirieni din Iordania. Pe lângă utilizarea blockchain-ului pentru transferuri de bani, programul PAM speră să extindă tehnologia în alte domenii precum gestionarea aprovizionării și identități digitale.

Schimbarea modelelor de strângere de fonduri

Avantajele blockchain-ului în proiectele umanitare pot fi realizate în continuare pe măsură ce strângerile de fonduri găsesc un nou potențial. UNICEF Australia desfășoară în prezent un program unic de strângere de fonduri care profită din plin de puterea de procesare a computerului donatorului.

Avantajele blockchain-ului în strângerea de fonduri

Donați pasiv cu ajutorul computerelor dvs. de procesare a puterii pe Hopepage de la UNICEF Australia

Vizitatori la UNICEF Australia’s Hopepage pot alege să doneze o parte din puterea lor de procesare a computerelor. Puterea de procesare este apoi utilizată pentru extragerea criptomonedelor, încasările fiind donate automat înapoi către UNICEF Australia pentru finanțarea diferitelor programe..

Ca un nou vehicul de strângere de fonduri, donarea puterii de procesare este încă destul de devreme. Acest lucru nu oferă încă aceleași beneficii pentru donatori pe care le primesc de obicei metodele mai convenționale. În special, donarea puterii dvs. de procesare nu vă aduce beneficii fiscale, așa că UNICEF Australia vă cere în continuare să faceți contribuții mai mari direct la acestea.

Cu toate acestea, donarea puterii de procesare a computerului dvs. este foarte accesibilă și are bariere scăzute la intrare pentru cei care deja se află pe un computer.

Divertisment și arte

Avantajele blockchain-ului în divertisment și artă au venit în cea mai mare parte sub simbolul ERC-721 pe blockchain-ul Ethereum. Jetoanele ERC-721 sunt nefungibile, adică fiecare jeton este unic în sine și nu se repetă niciodată.

În universul digital, aplicațiile jetoanelor nefungibile par un pic nesfârșite. Practic orice activ digital care ar trebui să fie limitat în cantitate ar putea fi construit ca un ERC-721 și monitorizat pe un blockchain care îl susține. Unele care îmi vin în minte: cărți electronice, artă digitală, articole din joc, materiale de design creativ, cărți audio, filme și practic orice altceva care are menirea de a avea o formă de protecție a drepturilor de autor.

Drepturi de autor și proprietate digitală

Fără îndoială, enumerarea potențialelor jetoanelor nefungibile precum ERC-721 este mult mai ușoară decât sarcina reală de a le aduce la viață. Cu toate acestea, există o serie de proiecte care folosesc deja avantajele jetoanelor blockchain și nefungibile.

Registrul descentralizat al activelor

Odată cu lansarea lor de pe mainnet tocmai în luna iulie trecută, Protocolul Codex este încă tânăr. Platforma este poziționată ca un blockchain pentru registrul activelor din lumea reală, cum ar fi mașinile sau vinul fin. Împreună cu crearea unui ecosistem de validatori și recompense, Codex își propune să abordeze problema provenienței în colecționare. „Proveniența (istoricul dreptului de proprietate asupra unui articol și documentația asociată) reprezintă aproape întreaga valoare monetară a unui articol, deoarece este cel mai important indicator al autenticității”, conform cărții albe a Codex.

Avantajul blockchain-ului ca serviciu de drepturi de autor

Binded este un serviciu de drepturi de autor susținut de blockchain pentru imaginile dvs.

Drepturi de autor asupra unui Blockchain

Legată, compania din spatele protejării drepturilor de autor asupra imaginilor pe blockchain nu folosește în prezent un token nefungibil pentru a obține dovada proprietății, ci folosind blockchain-ul Bitcoin, Legat este capabil să asigure dreptul de autor al fotografiilor individuale. Serviciul gratuit se integrează chiar și cu conturile Twitter și Instagram și poate fi utilizat pentru a proteja instantaneu drepturi de autor o nouă imagine folosind #binded.

În plus, Binded menționează în întrebările frecvente că sunt dispuși să se mute în Ethereum atunci când încep să dezvolte contracte inteligente. Deocamdată, hashul fiecărei imagini protejate prin drepturi de autor este grupat și înregistrat pe blockchain-ul Bitcoin. Fiecare înregistrare conține fișierul hash și imagine împreună cu numele și adresa de e-mail a proprietarului.

Avantajele blockchain-ului în jocurile video

Zombie Battleground este un joc de cărți de tranzacționare de pe blockchain-ul Loom.

Jocuri pe lanț

Există o serie de jocuri care angajează dreptul de proprietate asupra activelor din joc într-un blockchain. Cel mai notabil în prezent este faimosul Cryptokitties, cu toate acestea, există o serie de proiecte care gamifică deficitul pe blockchain. Zombie Battleground recent strâns peste 320.000 de dolari pe Kickstarter pentru a-și dezvolta viziunea asupra unui joc în stil Hearthstone. Proiectul este construit pe rețeaua Loom și este în prezent în acces închis pentru adoptatorii timpurii.

Incotro acum?

Speculația ca caz de utilizare dominant este probabil să continue, în timp ce aplicațiile alternative cresc și prind popularitate. În mod ideal, speculațiile și acțiunile de preț vor crește adoptarea generală. Dacă adopția poate crește peste tot, este posibil să se urmeze mai multă dezvoltare și inovație.

Blockchain este mult mai potrivit pentru a ne îmbunătăți viața dincolo de speculații și tranzacționare. La fel ca e-mailul și navigarea pe web au fost primele aplicații ale internetului; criptomonedele sunt prima utilizare a blockchain-ului. într-adevăr lucruri incitante este ceea ce urmează.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me