Următorul este un post de invitat op-ed trimis de ICOBox

IPO-urile au reprezentat de mult vârful culegerii de fonduri corporative. Marea zi de plată. Momentul make-or-break. Companiile pot strânge miliarde peste noapte, oferindu-le oportunități și acces fără precedent pe scena mondială, fonduri pentru a-și transforma viziunea lor înaltă într-o realitate, dar toate acestea au un cost.

Înainte de a deveni public, companiile sunt în mare parte îndreptate către clienții lor, angajații și un grup select de investitori privați. În această etapă, furnizarea celui mai bun produs sau experiență este esențială. După un IPO, se introduce un nou partid: acționarul, care poate fi o mulțime dificilă de mulțumit.

Evaluarea stocului devine rege după ce a devenit publică. Păstrarea fericită a acționarilor înseamnă asigurarea unor mari randamente ale investiției lor. Din păcate, acest lucru vine uneori în detrimentul clienților, al mediului și al bunăstării economiei, întrucât companiile se străduiesc să maximizeze profiturile și să mențină prețurile acțiunilor în direcția cerului..

În mod ideal, îi țineți pe toți fericiți, dar foarte rar este o realitate. Clienții trebuie să suporte încărcătura creșterilor de preț inutile. Angajații ar putea vedea că slujbele lor sunt trimise peste hotare pentru forță de muncă mai ieftină. Regulamentele de mediu ar putea fi ignorate pentru a reduce costurile de producție. Componentele produsului pot fi schimbate pentru înlocuitori mai puțin durabili și mai ieftini.

Niciuna dintre aceste probleme nu este unică pentru companiile publice, dar presiunea de a acționa pentru acționari, indiferent de ce, adesea le agravează.

Dezbaterea cu privire la satisfacerea clienților sau a acționarilor a început să se dezlănțuiască de sute de ani de când Compania Olandeză a Indiilor de Est a oferit prima dată obligațiuni în 1602. Deși această enigmă nu este nimic nou, apariția economiei comune schimbă lucrurile. Un nou jucător a intrat în joc: proprietarul.

Participanții la economia comună împart din nou „pe cine trebuie să vă rog plăcintă”. Platformele precum Airbnb, Uber și Lyft (platforma) trebuie să mulțumească solicitantul (clientul), proprietarul (persoana care deține / operează efectiv activul la care platforma conectează solicitantul) și acționar.

Graficul Obligațiilor Kyrium 1

Nici Airbnb, nici Uber sau Lyft nu au devenit încă publice, așa că acționarul nu face parte din ecuație, dar în curând vor fi un factor, deoarece toate cele trei companii sunt pregătite să efectueze IPO-uri în 2019. rasă să fie prima platformă de călătorie care să devină publică. Airbnb nu este departe in spate.

Dar aici e o problema…

„Modelul IPO nu ține cont de„ proprietari ”, care sunt, fără îndoială, cel mai important participant la economia de partajare.”

IPO-urile stabilesc un act de echilibrare atent al companiei, menținând clienții fericiți față de investitorii fericiți. Este o scală cu un singur punct de pivotare. Oferta publică, în forma sa actuală, nu este adecvată pentru a mulțumi și participanților „proprietari”.

Să ne imaginăm că sunteți proprietarul Airbnb. Vă închiriați casa pentru zeci de mii de dolari în plus în fiecare an. Cheltuiți timp și bani pregătindu-vă casa pentru orice, de la decor elegant la servicii de curățenie și facilități suplimentare pentru oaspeți. Airbnb vă permite să câștigați bani pe care altfel nu i-ați face, dar poate fi un proces intensiv în muncă. Dacă modelul Airbnb se schimbă în detrimentul dvs., cu excepția cazului în care sunteți legat de bani, sunteți afară. Airbnb tocmai și-a pierdut frumosul tău modern din mijlocul secolului, care se află la cinci minute de mers pe jos de cea mai fierbinte parte din centrul orașului.

Menținerea fericită a participanților proprietarilor este cel mai important factor pentru viitorul giganților actuali ai economiei partajate, iar modelele tradiționale de acțiuni nu sunt echipate pentru această sarcină. Proprietarii reprezintă produsul, sângele vieții, pe care aceste platforme se dezvoltă, iar IPO-urile vor forța aceste platforme să îngenuncheze în fața unui grup separat, deconectat. Proprietarii trebuie cumva să fie incluși în considerațiile care ar fi în mod normal direcționate spre a-i menține pe acționari fericiți.

În mod surprinzător, tehnologiile de jetoane criptografice pot oferi o soluție doar în timp.

Proprietarii operează aproape ca angajați pe platforme. Proprietarii oferă serviciul de care profită companiile de partajare. Înainte de o IPO, angajaților li se oferă adesea posibilitatea de a cumpăra acțiuni. Deoarece proprietarii nu sunt angajați direcți ai acestor companii, oferirea de acțiuni înainte de efectuarea unei IPO nu este o opțiune ușoară sau fezabilă din punct de vedere juridic. Cu toate acestea, efectuând o Ofertă de Jeton de Securitate (STO) în locul unei IPO, giganții de partajare ar putea să-i păstreze pe proprietari, acționari și clienți fericiți.

Jetoanele de securitate reprezintă răspunsul lumii cripto la acțiunile tradiționale, reinventând modelul pentru era digitală. Pe scurt, jetoanele de securitate oferă aceleași beneficii și conformitate cu stocurile de hârtie, cum ar fi dividendele, drepturile de vot și proprietatea, oferind în același timp bogăția de noi posibilități dinamice pentru recompensarea deținătorilor de jetoane..

Aceste noi posibilități sunt în care proprietarii și clienții ar putea beneficia cu adevărat de modelul STO, în loc să fie evitați într-un efort de a mulțumi acționarii, deoarece aceștia împărtășesc și o bucată din plăcintă.

Datorită naturii lor digitale, companiile ar putea pune deoparte o rezervă de jetoane separate de cele vândute investitorilor în timpul STO. Aceste jetoane sunt distribuite automat proprietarilor pentru atingerea anumitor repere prestabilite, cum ar fi o serie de servicii furnizate, o evaluare ridicată a utilizatorului sau timpul petrecut pe platformă ca membru activ. Chiar și clienții fideli ar putea fi recompensați în mod similar, direct prin intermediul aplicației platformei. Acțiunile pur și simplu nu au capacitățile de a recompensa proprietarii în același mod.

Jetoanele de securitate ar putea permite platformelor de partajare să creeze o buclă de feedback pozitiv între companie și proprietarii individuali, permițând în același timp companiei să devină publică prin intermediul unui STO. O STO are capacitatea de a stimula performanța de calitate de la proprietari, recompensându-i cu participarea la companie. O performanță mai bună înseamnă profituri mai mari pentru companie, ceea ce la rândul său înseamnă acționari fericiți (din care proprietarii fac parte acum). Apoi ciclul se repetă.

Obligațiile părților interesate Kyrium P2

Modelul public a fost criticat din nou și din nou pentru deconectarea dintre acționari și participanții efectivi. Creșterea economiei de partajare necesită un sistem mai bun, cu o deconectare minimă. Jetoanele de securitate oferă companiilor o modalitate superioară de a strânge fonduri, în timp ce îi plac pe toate părțile implicate. IPO-urile nu sunt la îndemână pentru provocările și colaborarea necesare pentru ca noua economie de partajare digitală să prospere.

Noua clasă de proprietari trebuie să vadă unele dintre aceleași reculuri pe care platformele de partajare le vor obține de la publicitate. Jetoanele de securitate ajută la atingerea acestui echilibru, propulsând același impuls capitalist reciproc benefic, care a fost în centrul economiei comune..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me