ICO vs. VC: Două laturi ale aceleiași monede

Printre alte evoluții pozitive pentru spațiul blockchain, 2017 a fost anul ICO (Initial Coin Offering). Pe măsură ce interesele publice în criptomonede s-au încălzit spre a doua jumătate a anului, noii veniți cu capital de investiții proaspăt au aprins flăcările modelului de strângere de fonduri deja fierbinte..

De-a lungul anului 2016-2017, ofertele inițiale de monede au devenit metoda implicită pentru proiectele de criptomonede pentru a-și începe fluxul de venituri. Pentru o vreme, modelul ICO a fost prost lucrat, atât pentru antreprenori, cât și pentru investitori. Dacă ați fi investit în, să spunem, în ICO-ul NEO (anterior Antshares), ați crește cu aproape 280.000% și chiar și cele mai modeste reveniri ICO, ca și în cazul Lisk, ar ajunge la 19.000%.

Iar aceste profituri nu s-au limitat la investitori. Conform Coinschedule, ICO-urile au atras 95 de milioane de dolari în 2016, doar pentru a crește de patru ori această cifră la 3,8 miliarde de dolari în 2017. Chiar dacă jumătate din ICO-urile de anul trecut sunt deja scăzute, tendința nu arată semne de oprire. Suntem la doar două luni și jumătate în 2018, iar suma de 2,9 miliarde de dolari strânsă până acum este pe ritmul de a eclipsa suma totală a investițiilor făcute în ultimii doi ani.

icos 2018

Sursă: ICOTokenNews

În mod uimitor, ICO-urile încă înregistrează cifre de investiții exponențiale, în ciuda ratelor de succes neplăcute din 2017. Chiar și cu piața care trage picioarele pe o tendință descendentă pentru cea mai mare parte a anului 2018, investițiile de pornire peste tot nu se opresc să adune praf. De fapt, pe măsură ce statisticile ICO din 2018 trădează, investițiile totale legate de criptocurrency / blockchain par să depășească numărul record al anului 2017.

Aceasta include un jucător vechi în jocul de investiții pe care l-am putea uita în locul ICO-ului începător: capital de risc.

Capital de risc: alternativa Oldschool la ICO

Titluri și articole înfrumusețate, pline de curiozitate fascinată față de ICO-uri, te-ar face să crezi că acestea sunt calea de investiții preferată – dacă nu numai – pentru startup-urile cripto. Dar acesta nu este cazul.

Capitalul de risc a avut mâinile în vasul de cookie-uri atât timp cât au existat ofertele inițiale de monede. Poate că primesc mai puțină acoperire, deoarece au o noutate mai mică sau poate că are legătură cu natura investiției și cu cine investește. După modelul lor, ICO-urile, la fel ca IPO-urile din care au derivat, sunt deschise (majorității) tuturor investitorilor, indiferent de acreditare și de valoarea netă.

Investițiile de capital de risc, pe de altă parte, provin din fonduri speculative, firme de capital privat sau persoane cu bogăție extremă. În esență, sunt persoane și entități cu resursele necesare pentru a investi milioane de dolari în proiecte tinere și riscante, dar promițătoare, cu speranța unor randamente de calitate pe investiția inițială..

Și ICO-urile și criptomoneda, în general, au oferit mai mult decât randamente de calitate. Cu alegerea potrivită, o investiție bună a adus rentabilități investiționale valabile în Wall Street. Cu toate acestea, majoritatea firmelor de capital de risc s-au ferit să investească direct în cripto și cu un motiv întemeiat. Dacă jucați cu milioane de dolari, ezitarea este înțeleaptă pe o piață a cărei volatilitate poate transforma la fel de ușor o investiție originală în bani de monopol ca într-o mină de aur digitală.

Mai degrabă decât o abordare frontală, firmele de capital de risc ar prefera să cripteze din părți, plasându-și pariurile pe servicii sau afaceri legate de criptomonede și blockchain. Acest lucru ar putea fi orice: schimburi, servicii de portofel, laboratoare de dezvoltare, soluții de plată etc..

Acestea sunt canalele în care capitalul de risc pompează bani și sunt aceleași start-up-uri care au atras aproape la fel de multă atenție ca ICO-urile.

Arata-mi banii

În ultimii câțiva ani, investițiile în capitalul de risc s-ar putea să nu fie la fel de egale cu multimiliardele de dolari investiți în ICO-uri, dar totuși, suma de bani care curge este departe de a fi banală.VC în blockchain

Conform un studiu Crunchbase News, aproximativ 1.000 de tranzacții VC au fost intermediate în domeniul blockchain din 2012. Aceste 1.000 au acumulat peste 2,5 miliarde de dolari în investiții din 2012-2017, cu aproximativ 1 miliard de dolari din acest venit doar în 2017. Și mai impresionant, se pare că 2018 ar putea fi un an record pentru capitalul de risc în cripto. La momentul raportului Crunchbase, firmele au promis deja 400 mln USD în fonduri pentru o varietate de proiecte. Aceasta reprezintă 40% din suma totală a investiției din 2017 în două luni.

Până în prezent, pentru estimarea din acest an, producătorul de portofele hardware Ledger a primit cea mai mare atenție de la investitori. Compania a strâns 75 de milioane de dolari de la 12 investitori în runda sa de investiții din seria B, cea mai mare contribuție venind din fondul paneuropean Draper Espirit.

În anii trecuți, alți lideri din industrie cu calibru Ledger și-au asigurat propria cotă destul de mare din capitalul de risc. 21 Inc., de exemplu, a câștigat o cifră uimitoare de 116 milioane de dolari în prima rundă de investiții din 2015, cea mai mare investiție VC realizată în industrie până în acel moment. În cea de-a treia rundă de investiții din 2015, Circle Internet Financial a strâns 50 mln USD de capital, o altă dintre cele mai mari investiții de capital de risc din viața incipientă a industriei. Anul următor, Blockstream și Ripple au depășit această alocare de capital cu investiții de 55 mln USD fiecare, plasând valoarea totală a VC a Blockstream la 76 mln USD, iar Ripple la 96 mln USD. Circle a primit o altă rundă de finanțare și în 2016, cu acești 60 milioane de dolari în bani proaspeți, ceea ce i-a conferit un total total de 136 de milioane de dolari de-a lungul anilor.

Coinbase, cu toate acestea, ia prăjitura pentru cea mai mare investiție unică și agregată. Numai în 2017, Coinbase a acumulat 108 milioane de dolari în runda lor de investiții din seria D, lăsând finanțarea totală a capitalului de risc al companiei în parcul de 235 milioane de dolari. Alți lideri notabili din industrie care au plecat în 2017 pe un val de bani sunt Canaan Creative (43,45 mln USD) și BitGo (42,5 mln USD).

Cine tușește aluatul?

Jucătorii mari ai Crypto’s VC reprezintă un grup eclectic. Alături de firme experimentate de capital de risc și investitori individuali de vârf, aveți vechi corporații financiare și tehnologice, instituții financiare / bănci și grupuri de capital cripto-specifice.

SBI Holdings, Google și Overstock sunt cele mai active dintre colegii lor corporativi în investițiile blockchain, un raport de CB Insights dezvăluie. Fiecare companie are un portofoliu criptografic unic și divers, inclusiv R3, Ripple și Kraken (SBI Holdings); Storj, Ripple și LedgerX (Google); și Factom, Ripio și Peernova (Overstock).

Băncile mari și instituțiile financiare au, în mod surprinzător (sau în mod surprinzător, în funcție de cine întrebați), și o mulțime de cărți pe masă. De fapt, multe bănci au început să investească încă din 2015. Printre acestea se numără Citi, Goldman Sachs și JP Morgan și Chase Co., care dețin toate poziții în R3, Axoni și Digital Asset, printre altele..

VC în top crypto opt

Sursă: PitchBook

Există o mână de companii de capital de risc în mișcare din industrie care varsă bani în cripto, dar din acest mix, cei mai mari ofertanți sunt acele firme care se specializează în investiții în blockchain. Investitorii tradiționali, cum ar fi Draper Associates, Andreessen Horowitz și Union Square Capital, au toți un aspect important în joc, dar portofoliile lor sunt împiedicate de grupurile valutare digitale. Până la sfârșitul anului 2017, Grupul s-a lăudat cu un număr de investiții de 40 de companii diferite, număr pe care deja au căutat să-l crească anul acesta. Legat pentru al doilea, Blockchain Capital și Pantera Capital au deținut ambele poziții în 8 întreprinderi diferite până la sfârșitul anului 2017.

Unele Takeaways

Investiția de capital de risc în blockchain a crescut în mod constant în ultimii ani și, dacă începutul anului 2018 este un indicator, nu prezintă semne de încetinire.

În mod surprinzător, majoritatea acestor investiții provin din grupuri specifice blockchain-ului, cu bănci de renume și întreprinderi de tehnologie vechi în frunte. Cea mai mare parte a acestui capital de risc a fost strânsă pentru companiile situate în Statele Unite, potrivit Crunchbase, Marea Britanie urmând a doua și Singapore și Elveția la egalitate cu a treia.

Criptarea finanțării VC în funcție de locație

La nivel de bază, rundele de investiții VC permit startup-urilor să primească sume mari de capital pentru a-și alimenta bugetele de funcționare, flux de numerar la care nu ar avea acces altfel. Nu fiecare companie blockchain își lansează propria monedă, așa că unele dintre aceste afaceri nu au luxul de a conduce un ICO.

Totuși, ICO-urile au atras mai mulți bani în ultima jumătate de deceniu decât strângerile de fonduri VC, iar acest lucru are probabil legătură cu ICO, inclusiv bariera scăzută la intrarea financiară. Pe măsură ce industria evoluează, vom vedea probabil că mai mult capital de risc gravitează către criptomonede și companii blockchain, așa că vom vedea dacă acest câine vechi poate ține pasul cu noile trucuri de strângere de fonduri ale industriei în devenire..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me