Blockchain-ul se asociază de obicei cu criptomoneda, dar este mult mai mult decât atât. Merită să ne amintim că, în esență, blockchain-ul este un protocol tehnologic care poate gestiona toate tipurile de date și contracte. Aceasta înseamnă că blockchain-ul are cazuri de utilizare în multe industrii existente în care sunt necesare urmărirea informațiilor și executarea contractelor. Are chiar și cazuri de utilizare în cea mai veche industrie din lume: producția de alimente. Tranziția agricolă blockchain a ajuns la noi.

Dacă ați fost vreodată la o fermă, știți că sunt ecosisteme complicate, cu multe piese în mișcare, sincronizare atentă și structuri de finanțare sezoniere. Cu toate acestea, după ce mâncarea părăsește o fermă, aceasta devine parte a unui lanț de aprovizionare cu o gamă largă de petreceri. Cumpărătorii, vânzătorii, distribuitorii și lanțurile de produse alimentare doresc să știe unde se află mâncarea de-a lungul călătoriei sale. De asemenea, probabil că doriți să știți unde a fost mâncarea dvs. înainte de a o servi pe masa de cină.

Tendința către agricultura blockchain promite să simplifice fiecare pas de creștere și distribuire a alimentelor. Acesta va oferi tuturor părților implicate o singură sursă de adevăr pentru lanțul de aprovizionare agricolă. În acest articol, vom acoperi patru moduri cheie prin care blockchain-ul schimbă agricultura.

Urmărirea achizițiilor

O provocare imensă pentru industria agricolă este urmărirea și plata pentru livrarea produselor. De obicei, aceasta ia forma unei mari corporații multinaționale care plasează sau primește o comandă pentru mii de tone dintr-un anumit produs. Prețurile care intră în conturi pentru achiziționarea și vânzarea aprovizionării includ, de asemenea, alte diverse, cum ar fi promoție pentru utilizatorii existenți 2020 și alte acuzații nevăzute. În majoritatea cazurilor astăzi, acest proces se bazează pe un terț local care coordonează livrarea mărfurilor. Vânzătorul ar avea un agent care se asigură că bunurile sunt livrate, iar cumpărătorul ar avea un agent care să inspecteze livrarea și să recomande plata.

Folosind blockchain-ul, acest sistem de agenți regionali de vânzări poate fi simplificat într-un singur registru distribuit. Cumpărătorii de mărfuri se pot ocupa direct de furnizor și pot transmite fonduri imediat. Acest lucru accelerează ceea ce a fost odată un proces pe hârtie care putea dura săptămâni până la decontarea unei plăți. În plus, companiile economisesc la comisioane de agent, iar fermierul care a cultivat culturile poate primi o parte mai mare din veniturile din vânzare.

piața produselor

De Dungodung – Lucrare proprie, domeniu public

Compania Louis Dreyfus a realizat recent primul comerț cu mărfuri agricole în blockchain. Au vândut 60.000 de tone de soia americană guvernului chinez. Potrivit celor cu cunoștințe despre tranzacție, utilizarea blockchain-ului a redus timpul total pentru logistică cu 80%. Întreaga tranzacție a durat doar o săptămână.

Mai mult, aceste oferte de livrare implică adesea acorduri complexe cu condiții de livrare și plată. Sunt candidați perfecti pentru gestionarea contractelor inteligente. Pe măsură ce contractele inteligente devin mai utilizate în agricultură, este posibil ca un fermier să poată vinde produse direct unui restaurant sau chiar unei persoane fizice, fără a fi nevoie de intermediari distribuitori..

Origine produs & Lanț de aprovizionare

De unde știi că produsele ecologice pe care le-ai achiziționat sunt cu adevărat organice?

usda organicAnul trecut, inspectorul general al SUA a constatat că potențial milioane de lire sterline de produse organice false intră în supermarketurile americane în fiecare an. Aceasta nu este doar o problemă pentru consumatori. De asemenea, scade eforturile fermierilor care produc produse organice reale.

În consecință, a crescut interesul pentru sistemele care pot verifica autenticitatea lanțului de aprovizionare al unui produs. Blockchain este o alegere excelentă pentru această aplicație. Fermele ar putea utiliza blockchain-ul pentru a adăuga produse organice verificate în registru. Apoi, consumatorii ar putea folosi o aplicație mobilă pentru a verifica istoricul unei bucăți de produse din magazin în timp real.

Cu urmărirea blockchain-ului, dacă un furnizor susține că boabele de cafea provin dintr-o fermă etică din Kenya, oricine poate verifica cu ușurință acea afirmație. Agricultura blockchain vă va permite să urmăriți boabele de la fermă la cafenea direct de pe telefon în timp ce așteptați la coadă.

Dintr-o perspectivă de reglementare, acest lucru facilitează și mult munca USDA și FDA. Dacă există o contaminare a aprovizionării cu alimente, devine mult mai ușor să urmăriți de unde provin și să reamintiți produsele asociate. Ca urmare, autoritățile de reglementare pot izola foarte repede bolile de origine alimentară.

Puterea descentralizatoare a companiilor multinaționale

Corporațiile multinaționale domină actuala industrie agricolă. Ei sunt adesea cei mai mari cumpărători de pe piață, așa că pot stabili prețuri și le pot spune fermierilor ce să crească într-un anumit sezon. Cu toate acestea, agricultura blockchain ar putea face ca întreprinderile mici și agricultura sponsorizată de comunitate să fie mai răspândite.

csa farfurie cu legume

De thebittenword.com – Clagett Farm CSA Săptămâna 11, CC BY 2.0

În prezent există în întreaga țară cooperative agricole la scară mică, sponsorizate de comunitate. Ideea este să cumpărați o cotă de fermă și apoi fermierul vă livrează produsele direct pe tot parcursul sezonului. Beneficiile acestei abordări merg pe două căi. În primul rând, fermierii primesc finanțare la începutul sezonului, permițându-le să investească în fermă și să-și stabilizeze finanțele pe tot parcursul anului. În al doilea rând, consumatorii își cunosc fermierii și beneficiază de produse ieftine, sezoniere, cultivate local.

Agricultura blockchain poate rezolva unele dintre provocările de guvernare, distribuție și acționariat ale operațiunii unei inițiative agricole sponsorizate de comunitate. Cu participarea simbolizată la acțiuni și distribuția bazată pe contracte inteligente, agricultura sponsorizată de comunitate ar putea escalada mult mai eficient, conectând fermierii direct la consumatori. Această întreagă tranziție agricolă sprijinită de comunitate ar putea fi chiar automatizată, cu acțiuni agricole fără proprietar în întreaga lume.

Prețuri egalizate

În prezent, piețele de cumpărare a mărfurilor sunt controlate de companii mari și nu sunt transparente. Ca urmare, prețurile pot fluctua extrem de mult în funcție de cerere, vreme, nivelurile de producție regionale și relațiile cu intermediarii. Agricultura blockchain ar putea face ca prețurile mărfurilor în vrac să fie mai transparente pentru fermieri și cumpărători.

O piață bazată pe blockchain le-ar permite cumpărătorilor și vânzătorilor să compare negocierile lor actuale cu informațiile despre tranzacții recente similare. Fermierii din întreaga lume pot determina ce valorează recolta lor și pot efectua vânzarea în timp real.

Agricultura blockchain ar putea schimba modul în care ne gândim la alimente

Cu cât devine mai transparentă producția de alimente, cu atât vor avea mai multe informații consumatorii pentru a lua decizii inteligente privind alimentele. Agricultura blockchain ar putea reduce alimentele mai ieftin, dar va facilita, de asemenea, urmărirea de unde provin alimentele noastre. Blockchain-ul ar putea fi cheia pentru a face ca produsele reale, organice, de origine locală să fie accesibile și accesibile tuturor.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me