Nota editorului: următorul este un post de invitat trimis de ZenLedger.

Contabilitatea este piatra de temelie a oricărei afaceri. Aveți nevoie de o înregistrare organizată a tuturor tranzacțiilor care au loc în cadrul unei organizații înainte de a putea înțelege fluxul de numerar din afacerea dvs. Acesta este motivul pentru care toată lumea, de la practicieni solo la organizații nonprofit, la conglomerate multinaționale, încredințează CPA-urilor profesionale sarcina vitală de a echilibra cărțile.

O mare parte a contabilității se referă la clasificarea și înregistrarea tranzacțiilor. Clienții se bazează pe CPA-uri pentru a demitiza clasele de active exotice și pentru a se asigura că rămân conforme cu codurile fiscale, legile și reglementările. Odată cu creșterea cererii de criptomonede, merită să fii informat.

Dacă sunteți CPA, este doar o chestiune de timp până când un client vă întreabă despre cum se ocupă cu criptomoneda.

Ce se întâmplă când primiți plăți în cripto? Cum clasificați cumpărarea, vânzarea și tranzacționarea criptomonedelor? În această postare, vom răspunde la aceste întrebări și la alte întrebări. Iată 8 sfaturi de contabilitate pentru CPA-urile Crypto.

Ce este Cryptocurrency la un CPA?

Pentru restul lumii, criptomoneda este o monedă digitală care folosește criptarea pentru a-și reglementa „imprimarea”, pentru a verifica tranzacțiile și pentru a menține un registru transparent, distribuit, numit blockchain.

Pentru un CPA, cripto nu este o monedă, este o proprietate. IRS, împreună cu organizațiile fiscale din majoritatea țărilor dezvoltate, clasifică criptomoneda drept proprietate supusă impozitelor pe câștigurile de capital.

Acest lucru înseamnă că, chiar dacă clientul dvs. tratează cripto-ul ca pe o monedă și, să zicem, achiziționează un Bugatti Veyron cu bitcoin, ar putea totuși să datoreze un impozit puternic pe câștiguri de capital pentru tranzacție. Achiziția este tratată ca vânzarea de bunuri. Dacă bitcoinii s-au apreciat ca valoare de când le-a cumpărat clientul, ei datorează impozite pe câștiguri de capital pe baza valorii bitcoin la momentul vânzării.

Și, deși a existat o anumită ambiguitate în jurul „schimburilor de tip asemănător” ale unei criptomonede pentru alta, noul cod fiscal din SUA modifică secțiunea 1031 (a) (1) a IRC, închizând această lacună legală și transformând toate tranzacțiile în criptomonede un eveniment impozabil..

Sfaturi de contabilitate pentru CPA-urile Crypto

Deci, știm că datorăm taxe pentru toate tranzacțiile criptografice, inclusiv achizițiile de bunuri și servicii și schimburile similare. Deoarece restul lumii tratează criptocurrency ca monedă, dar organizațiile fiscale o tratează ca proprietate, contabilitatea dvs. poate deveni destul de complexă. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să vă păstrați cărțile pe linia dreaptă și îngustă.

Sfat 1 – Fiecare tranzacție criptografică este un eveniment impozabil. Merită să repetați că cumpărarea, vânzarea sau tranzacționarea criptomonedelor are ca rezultat câștiguri sau pierderi de capital. Acest lucru este valabil chiar dacă cumpărați bunuri și servicii utilizând cripto (se consideră că vindeți un activ) sau tranzacționați o criptomonedă cu alta (de exemplu, Bitcoin pentru Ethereum).

Sfat 2 – Păstrați cripto mai mult de un an.

Ca eveniment impozabil care generează câștiguri sau pierderi de capital, este posibil să profitați de rata mai mică a impozitului pe câștigurile de capital pe termen lung pentru tranzacțiile cu criptomonede..

Sfatul 3 – Plățile în criptă sunt tratate ca venituri obișnuite.

Dacă primiți o plată criptografică în schimbul unor bunuri, servicii sau ca salariu, o puteți trata ca pe un venit obișnuit la valoarea justă de piață a cripto-ului în momentul primirii.

Sfat 4 – Fără impozite pe câștiguri de capital pentru donația criptografică către organizații caritabile scutite de taxe din SUA.

Nu trebuie să plătiți impozite pe câștiguri de capital pentru donațiile criptografice către organizații caritabile scutite de impozite recunoscute de IRS (de exemplu, statutul 501 (c) (3)). Puteți chiar să deduceți donația din taxele dvs. pe baza valorii juste de piață a criptomonedei la data tranzacției.

Sfatul 5 – tratați picăturile de aer, furculițele și mineritul ca venituri impozabile.

Airdrops, furculițele și minele de criptare par să genereze bani din aer subțire, dar sunt încă supuse impozitelor. Politica IRS este de a trata noua criptă ca venit impozabil pe baza valorii juste de piață la momentul tranzacției. Echipamentele miniere criptografice pot fi deduse ca cheltuieli de afaceri.

Sfatul 6 – Luați în considerare schimbarea instantanee a criptelor în numerar.

Dacă permiteți clienților să vă plătească în criptomonedă, există multe servicii disponibile care vă permit să le transformați instantaneu în numerar. Acest lucru reduce riscul de volatilitate al gestionării criptomonedelor și vă poate simplifica contabilitatea, permițându-vă totuși să găzduiți cursul legal preferat al clienților.

Sfatul 7 – Acordați atenție legilor și reglementărilor regionale.

Criptomoneda este o nouă clasă de active. Legile și reglementările variază de la o țară la alta. Statele pot avea propriile reglementări fiscale suplimentare referitoare la criptare. Este important să înțelegeți reglementările fiscale locale în ceea ce privește criptomonedele, ar trebui să vă calculați impozitele pe cripto.

Sfatul 8 – Utilizați software-ul de contabilitate fiscală criptografică.

Este important să fii proactiv, mai degrabă decât reacționar atunci când ai de-a face cu IRS. Auto-raportarea corectă este cea mai bună modalitate de a merge mai departe și de a evita penalitățile și taxele legale. ZenLedger un serviciu de impozitare Crypto vă permite să importați tranzacții cu criptomonede, să calculați câștigurile și veniturile și să completați automat formulare de impozite precum 8949, Schema D, FinCen114 & FBAR.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me