Vă gândiți să intrați în jocul pentru dezvoltatori blockchain? Pe lângă o anumită înțelegere a programării, veți avea nevoie de un set decent de instrumente de dezvoltare blockchain. Aici, adunăm câteva dintre cele mai bune instrumente care vor ajuta un nou dezvoltator de blockchain să se lanseze și să ruleze pe Ethereum.

Potrivit unui Raportul Upwork 2018, cererea pentru dezvoltatorii blockchain a crescut cu 6.000 la sută comparativ cu anul precedent. Dezvoltatorii Blockchain pot comanda acum salarii de peste 100.000 de dolari pe an, în funcție de locul în care lucrează. În timp ce prețul cripto-ului s-a uniformizat de la vârful său din 2017/20018, nevoia dezvoltatorilor nu a scăzut. Gartner prezice că, pentru multe sectoare, blockchain-ul nu va atinge vârful de maturitate pentru încă 5-10 ani.

Gartner blockchain hype cycles

Ciclul de hype blockchain Gartner

Prin urmare, dacă v-ați gândit dacă dezvoltarea blockchain-ului este sau nu pentru dvs., acum este momentul să intrați. Veți avea în continuare timp să câștigați câțiva ani de experiență, înainte de apariția sectoarelor de vârf, cum ar fi lanțul de aprovizionare, mass-media și divertisment, producție și transport.

Setul exact de instrumente de care aveți nevoie poate depinde de blockchain-ul specific. Prin urmare, am selectat Ethereum ca fiind una dintre cele mai vechi și mai bine stabilite platforme pentru construirea unei aplicații descentralizate (dapp). Deci, toate aceste instrumente de dezvoltare blockchain sunt compatibile cu Ethereum.

Instrumente de dezvoltare Blockchain

1. Soliditate

Soliditatea este limbajul de programare al contractelor inteligente ale Ethereum. A fost conceput pentru a fi redus și ușor de învățat pentru dezvoltatorii care sunt deja familiarizați cu alte limbaje de programare contemporane. Folosește concepte similare limbajelor precum C, cu sintaxă comparabilă cu Javascript.

Cu toate acestea, întrucât este încă o limbă relativ nouă, veți găsi că există mai puține resurse pentru învățarea solidității în comparație cu alte limbi mai bine stabilite. Soliditatea are documentație proprie disponibile sau puteți urma un curs precum cel oferit de Blockgeeks sau Ethacademy.

2. Remixează

Remix este un instrument de compilare și depanare. Un compilator preia codul Solidity pentru contractul inteligent și îl formatează astfel încât să poată fi citit de mașina virtuală Ethereum. Este unul dintre cele mai bune instrumente de dezvoltare blockchain pentru începători, deoarece vă permite să depanați codul pe măsură ce mergeți. Interfața este configurată astfel încât să puteți introduce codul pe o parte a ecranului în timp ce vizualizați implementarea acestuia pe blockchain-ul pe cealaltă parte.

Puteți să-l instalați pe mașina dvs. sau să îl utilizați în browser. După ce ați pornit și ați rulat cu cod fără erori într-un mediu de testare, puteți trece la utilizarea cadrului Truffle pentru a vă pune codul în direct.

3. Trufa

Trufa este un mediu de dezvoltare integrat (IDE) – un cadru pentru dezvoltarea și implementarea Ethereum dapps. Oferă multe funcții pentru dezvoltatori, inclusiv:

  • Testarea automată a codului contractului
  • O consolă interactivă pentru lucrul cu contractele dvs. construite
  • Compilarea și implementarea contractului
  • Un runner de script extern care funcționează cu contractele incluse

Trufa este unul dintre cele mai bine utilizate instrumente de dezvoltare blockchain și este folosită de multe nume familiare, inclusiv Shapeshift și BitGo.

Trufa și Ganache

Trufa oferă și Ganache

4. Ganache

Ganache este un alt instrument din suita Truffle. Vă permite să vă creați propriul blockchain privat Ethereum pentru testarea dapp-ului. Dacă puneți imediat un dapp pe Ethereum, va trebui să plătiți toate costurile cu gazul pentru tranzacțiile de testare. Folosirea Ganache vă permite să efectuați cât mai multe teste de care aveți nevoie, fără a plăti costurile cu gazul.

De asemenea, vă permite să manipulați costurile gazelor și viteza de exploatare în mediul de testare pentru a juca diferite scenarii pentru tranzacțiile dvs. cu contract inteligent.

5. Metamask

Metamask este un portofel care funcționează ca o extensie de browser. Acționează efectiv ca o punte între browsere precum Chrome sau Firefox și blockchain-ul Ethereum. Puteți utiliza Metamask pentru a stoca cheile pentru jetoanele Ether și ERC20. De asemenea, se conectează direct la Coinbase și Shapeshift pentru cumpărarea și vânzarea de jetoane ETH și ERC20.

În plus, Metamask interacționează cu diverse rețele de testare Ethereum, făcându-l un portofel ideal la alegere pentru dezvoltatori.

Metamask

Sigla fox Metamask și browserele pe care le acceptă

6. Ethers.js

Ethers.js este o bibliotecă front-to-end și o alternativă la web3.js, care este cea mai comună bibliotecă pentru Ethereum dapps. Cu toate acestea, Ethers.js oferă funcții care depășesc cele oferite de web3.js, inclusiv:

  • Separarea gestionării cheilor și a interacțiunii blockchain, oferind mult mai multă flexibilitate dezvoltatorilor
  • În loc de o adresă contractuală, puteți introduce un nume ENS, care este într-un format mai simplu, cu mai puțin spațiu pentru erori de tastare
  • Dimensiune comprimată de numai 77kb
  • Licențiat de MIT

Ethers.js a fost inițial dezvoltat pentru a fi utilizat cu Ethers.io cu toate acestea, acum este crescut și are un scop mult mai general.

7. Geth

Geth este o implementare a unui nod Ethereum în limbajul de programare Go. Configurația implicită se conectează la rețeaua principală Ethereum; deși este, de asemenea, posibil să utilizați Geth pentru configurarea unui blockchain privat.

Puteți folosi Geth pentru a extrage ETH, pentru a transfera jetoane între adrese, a explora blockchain-ul și a crea și executa contracte inteligente.

Deoarece utilizarea Geth necesită descărcarea întregului blockchain Ethereum, cel mai probabil veți avea nevoie de un hard disk extern. Deși Geth este un instrument la îndemână, nu este deosebit de ușor de utilizat. Prin urmare, este mai ușor să-l folosiți împreună cu Mist.

8. Ceață

Mist este ultimul pe lista noastră de instrumente de dezvoltare blockchain. Este o interfață de browser ușor de utilizat, care comunică cu Geth. Este, de asemenea, un portofel. Este posibil să descărcați doar funcționalitatea portofelului Mist, dar din perspectiva dezvoltatorului, veți pierde toate caracteristicile Geth. Echipa din spatele Ethereum a dezvoltat Mist.

Nota editorului: Din păcate, Mist este acum depreciată. Dar funcționalitatea va fi în continuare disponibilă ca componente separate. Puteți afla mai multe despre asta Aici.

Gânduri finale

Și asta completează lista noastră cu cele mai bune instrumente de dezvoltare blockchain. Nu este destinat să fie exhaustiv. Cu toate acestea, oricine este nou în domeniul dezvoltării dapp va descoperi cu siguranță că viața le-a fost ușurată având unul sau mai multe dintre aceste instrumente în kit.

Imagine prezentată prin amabilitatea Pixabay

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me