Construirea unui portofoliu de criptomonede nu este ceva ce faceți în 5 minute. Creșterea pieței criptomonedelor și a ICO-urilor, în general, a adus mulți investitori în ideea de a face bani mari cât mai repede posibil. Și, deși există încă o mulțime de oportunități, merită (destul de literal) să fii cât mai profesionist.

Este vestul sălbatic din nou, cu excepția faptului că de data aceasta cowboy-urile programatoare călăresc pe cai codificați în căutarea aurului digital. Înarmează-te cu niște instrumente puternice, astfel încât și tu să ai șansa să-l dai mare.

Să ne scufundăm și să aruncăm o privire la 5 puncte cheie de luat în considerare atunci când construim un portofoliu de criptomonede.

# 1: Bitcoin – Noul Benchmark

În graficul următor, măsurăm % câștigurile câtorva criptomonede majore față de dolarul american de la începutul anului 2018:

Portofoliu de criptomonede

Investitorilor începători le place să măsoare performanța monedei preferate față de moneda locală (cum ar fi dolarul american sau euro). Cu toate acestea, este o greșeală. Luați în considerare în schimb măsurarea performanței dvs. față de Bitcoin sau Ethereum.

În exemplul de mai sus, Bitcoin a depășit Litecoin, Monero și Dash, dar nu Ethereum. 2018 s-a dovedit până acum a fi o piață bear și a avea mai mult Ethereum în portofoliu v-ar fi minimizat pierderile. 28% comparativ cu 57% Bitcoin.

De ce Benchmark?

Bunicul cripto nu a obținut acest titlu fără motive întemeiate. Piața uriașă a Bitcoin a Bitcoin din 2011 este rezultatul unui sistem de valori economice care a fost construit având în vedere proprietățile banilor sănătoși.

Nu este o surpriză atunci că mulți din comunitatea criptografică se referă la Bitcoin drept aur digital. Așa cum tipul fizic este folosit ca un depozit de valoare în vremuri tulburi, la fel se revarsă capitalul în Bitcoin atunci când investitorii devin nervoși:

 • Niciun hack al blockchain-ului Bitcoin nu a fost înregistrat vreodată
 • Bitcoin este disponibil pe scară largă & bine susținut la schimburile din întreaga lume
 • Este cea mai lichidă criptomonedă disponibilă (ușor de găsit un cumpărător / vânzător pe piață)

Multe monede mai mici subperformează Bitcoin și sunt dificil de comercializat. Întreabă-te, merită riscul să cumperi o monedă mai puțin cunoscută? În multe cazuri, doar HODL’ing bitcoin și să nu faci nimic timp de câțiva ani va funcționa mai bine pe termen lung.

# 2: Înțelegeți profilul de risc

Riscul este la fel de mult o parte a vieții, precum este pe piețe. Fără durere, fără câștig, așa cum se spune. A investi pe această piață înseamnă a face față unor fluctuații uriașe de preț (volatilitate). Și mulți nu au stomacul pentru asta.

Este esențial să vă puneți mai multe întrebări legate de riscul criptomonedelor. De asemenea, este o idee bună să scrieți răspunsurile. Câteva întrebări de luat în considerare:

 • Cât de capital trebuie să investiți?
 • Vă simțiți confortabil să pierdeți o parte din capital sau tot?
 • Care sunt obiectivele dvs. de investiții?
 • Cât de aproape ești de pensionare?

O metodă bună de măsurare a toleranței la risc este să vedeți cât de bine dormiți noaptea in timp ce investit în piața criptomonedelor. Dacă te simți obsedat de preț și te ridici în miezul nopții pentru a verifica, sunt șanse să ai prea mult capital investit. Niciodata investește bani pe care nu-ți poți permite să-i pierzi!

Poate doriți să luați în considerare angajarea unui consilier financiar care să vă facă treaba. Dar rețineți că consilierii financiari acreditați sunt aproape nemaiauziți în această industrie emergentă.

# 3: Fă-ți propriile cercetări (DYOR)

Poate că cel mai rău lucru pe care îl poți face pe această piață este să investești impulsiv sau pe baza unui sfat aleatoriu pe care l-ai auzit prin prieteni, familie, un canal Telegram sau grupul Reddit. La urma urmei, aceștia sunt banii tăi.

Trăim în era internetului, iar informațiile nu au fost niciodată atât de disponibile pe cât sunt astăzi. Acesta este atât un lucru bun, cât și un lucru rău. Există o grămadă de informații acolo. Este relativ ușor de găsit, dar relativ greu de interpretat. Este de datoria ta, ca investitor inteligent, să îți faci propria diligență.

Fă-ți propriile cercetări

Amabilitatea lui Kris Straub

Fiecare proiect încearcă să se comercializeze în cea mai bună lumină posibilă. Nu proiectul este perfect și mulți sunt doar niște escrocherii. Verificați-vă cu experții. Există câteva surse excelente pe twitter care oferă informații valoroase în fiecare zi.

# 4: Asumați-vă întreaga responsabilitate pentru deciziile dvs.

Acum că ați făcut munca grea, este timpul să adăugați monede în portofoliul dvs. de criptomonede și să faceți față consecințelor. Așa este, ești pe deplin responsabil toate deciziile dvs. de investiții, atât bune, cât și rele. Imi apartine. Vă va face un investitor mai bun.

Nu vă lăsați păcăliți de tweets, videoclipuri sau postări ale investitorilor care susțin că nu pierd niciodată. Chiar și cei mai buni investitori din lume iau decizii teribile. Face parte din joc. Când vă acceptați greșelile, deschideți și ușa spre a deveni un investitor mai bun în criptomonede.

În niciun caz, formă sau formă, niciunul dintre aceste posturi nu trebuie considerat sfaturi de investiții. Dacă ați mai auzit asta, este din cauză că influențatorii de pe web se tem să ofere conținut care ar putea fi considerat drept sfat financiar. De ce? Pentru că mulți investitori care pierd bani deseori doresc să transfere vina pe altcineva. Nu fi acel tip / fată.

Scandalul recent Bitconnect, care a văzut o serie de influențatorii au primit procese, este un bun exemplu. Așa că o spun din nou, ești complet responsabil pentru propria ta bunăstare financiară.

# 5: Fii pacient

Când oamenii văd rentabilități de două cifre pe o piață majoră, este ușor să surprindem un caz de fomo (frica de a pierde). Fii răbdător, joacă jocul lung. Piața a fost aici ieri și va fi aici mâine.

Cu excepția cazului în care sunteți un comerciant de zi talentat și activ, o strategie HODL’ing pe termen lung ar putea fi o opțiune mai bună pentru dvs. Când vizionați mai mult, cu practică și răbdare, este mai ușor să suferiți pierderi de două cifre, deoarece vedeți imaginea mai largă. Bitcoin a pictat deja această imagine din 2011.

Amintiți-vă, nu există garanții cu acest lucru. Luați în considerare și partea opusă a argumentului. Folosiți răbdarea ca un instrument în setul de instrumente mai mare. A avea răbdare cu o monedă care ajunge la zero nu dă roade. Oricum ar fi, răbdarea este o virtute care merită construită pe măsură ce devii un investitor mai bun.

Rezumatul portofoliului de criptomonede

Investiția în criptomonedă nu este pentru toată lumea. Unii se vor îmbogăți, iar alții își vor pierde toți banii. Cu unele lucrări disciplinate, șansa ca voi să deveniți primul și nu cel din urmă crește dramatic.

Pentru a rezuma, țineți cont de aceste 5 chei atunci când vă construiți portofoliul de criptomonede și noroc acolo pe piețe!

 1. Bitcoin – noul benchmark
 2. Înțelegeți profilul de risc
 3. Faceți-vă propria cercetare (DYOR)
 4. Asumați-vă responsabilitatea deplină pentru deciziile dvs.
 5. Fii răbdător

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me