Luno, et ganske passende navn for en børs som har en tendens til å fange en av kryptovalutas mest omtalte setninger, “Til månen!”. Børsen er relativt ukjent for kryptovalutaentusiaster basert i Amerika og Europa. I denne Luno-gjennomgangen vil vi imidlertid utforske noen av regionene de opererer i, og fordelene og ulempene ved å handle med denne kommende kryptokursutvekslingen..

Luno ble grunnlagt i 2013 i Sør-Afrika og opererer nå i mer enn 40 land over hele verden. Selskapets brukerbase har vokst dramatisk de siste par årene sammen med den enorme veksten og adopsjonen av Bitcoin. Luno har omtrent 2 millioner kunder og har behandlet over 2 milliarder dollar i betalinger til dags dato.

Luno nøkkelinformasjon

Hvordan det fungerer

Luno anmeldelse. Luno-påmeldingsprosessen

Luno-påmeldingsprosessen

Opprett konto

Under Luno-gjennomgangen opprettet vi en konto og gikk gjennom de vanlige registrerings- og sikkerhetstiltakene. Prosessen var ganske enkel. Luno, som de fleste børser i disse dager, vil varsle deg om hver pålogging du gjør i tilfelle mistenkelig aktivitet

Dashbord

Dashbordet er ganske godt organisert, men ikke det mest imponerende vi har sett i forhold til noen andre veletablerte spillere. Så hvis du planlegger å handle umiddelbart, kan du aktivere 2-faktor autentisering (2FA) innstillinger skal være din første anløpshavn.

I lommebøker, du kan få tilgang til både fiat- og kryptokurrencyfondene dine. Å sette inn og ta ut midler til og fra bankkontoer var et stykke kake, og det var enda enklere å sende og motta midler mellom digitale lommebøker, takket være selvfølgelig blockchain-teknologien.

Luno Exchange

Luno-handelsplattformen er ganske grunnleggende sammenlignet med andre plattformer vi har vurdert. Du har fremdeles de vanlige verktøyene tilgjengelig. De inkluderer bestillingsbok, enkel kartlegging, bestillingsfunksjon og siste liste over handler.

Å plassere en ordre til en bestemt pris gjennom ordreboksen er grei. Imidlertid er det ikke like intuitivt å plassere en markedsordre. Den beste måten å gjøre dette på er å klikke på den siste prisen i ordreboken eller listen over siste handler, slik at du får en nøyaktig pris. Dette kan være et potensielt problem for aktive handelsmenn som ønsker å komme inn og ut av posisjoner regelmessig.

En funksjon vi ønsker å legge til er muligheten til å kjøpe Ethereum direkte med din nasjonale valuta. For øyeblikket må du kjøpe Bitcoin først før du bytter den mot Ethereum.

Luno anmeldelse. Få din handel på Luno-kryptomarkedene

Få din handel på Luno-kryptomarkedene

Dessverre gir kartpakken ikke langsiktige data for de fleste kryptovalutapar. Dette skyldes mest sannsynlig Lunos begrensede datafeed. Husk at de fleste kryptovalutapar måles i amerikanske dollar ($) på grunn av dollarens reservestatus. Derfor bør dataene for lokale valutapar forbedres over tid ettersom flere brukere blir lagt til plattformen.

Den mer erfarne handelsmannen vil kanskje bruke en avansert handelsplattform som TradingView for å holde rede på internasjonale priser. Vi har en flott nybegynnerveiledning om kartlegging i TradingView når du er klar til å ta handelen til neste nivå.

Arbitrage

Arbitrage er et begrep som brukes til å beskrive forskjellige priser på samme eiendel på forskjellige steder. Hvis du for eksempel holder oversikt over Bitcoin-prisen i USD ($) på forskjellige børser globalt, vil du sannsynligvis oppdage at de er forskjellige, noen ganger betydelig.

Vi la merke til at prisforskjellen for Bitcoin var ganske stor på Luno over noen dager sammenlignet med andre. Derfor bør handelsmenn huske dette når de bruker Luno-tjenesten. Husk også at det ikke er noen sentral myndighet som setter de internasjonale kryptokurrencyprisene fordi de bestemmes av tilbud og etterspørsel.

Støttede valutaer

For øyeblikket støtter Luno bare kontoer i følgende valutaer:

 • Euro ()
 • Indonesisk rupiah (IDR)
 • Malaysisk ringgit (MYR)
 • Nigeriansk Naira (NGN)
 • Sørafrikansk rand (ZAR)

Mobilhandel & Lommebok-app

Den mobile lommeboken er et fint tillegg til Luno-verktøysettet. Appen var ganske enkel å navigere og overføre midler med. Kartapplikasjonen ligner imidlertid desktopversjonen ved at den er litt for grunnleggende. Grensesnittet kan gjøre med en revisjon av fremtidige oppdateringer.

Luno anmeldelse. Luno-appen virker ganske enkel å bruke

Luno-appen virker ganske enkel å bruke

Husk at mobiltelefonene i fremvoksende markeder overgår alle andre former for internettilgang. Fremtidens virksomhet vil foregå på farten med en smarttelefon. Børs som gir utmerkede mobilapplikasjoner til sine kunder, vil ha en stor fordel.

Handelsgebyrer

Lunos handelsavgifter er avhengig av landet ditt og støttet nasjonal valuta. Avgiftene for europeiske og indonesiske kunder er ganske konkurransedyktige og kommer på henholdsvis 0,20% og 0,25%. Mens avgifter for andre steder er dyrere.

Dette er synd fordi det ikke sammenligner det gunstig med andre børser. Disse avgiftene vil nesten helt sikkert komme ned når kryptovalutaindustrien modnes og konkurrenter ankommer scenen.

Luno anmeldelse. En oversikt over Lunos handelsgebyrer

En oversikt over Lunos handelsgebyrer

Innskudd & Uttaksgebyrer

Innskudds- og uttaksgebyrer er generelt ganske konkurransedyktige. Men husk at hvis du overfører fra krypto til Luno-krypteringslommeboken, gjelder avgifter fra den aktuelle blockchain. Her er et eksempel på Ethereum blockchain. Du kan også finne en detaljert beskrivelse av Luno-gebyrstrukturen på deres nettsted.

Tilgjengelige kryptovalutaer

Kanskje den største ulempen med å bruke Luno er det begrensede antallet tilgjengelige kryptovalutaer. Til dags dato tilbyr de bare handel med Bitcoin og Ethereum. Dette passer imidlertid modellen til andre veletablerte selskaper som Coinbase og Gemini. Disse selskapene foretrekker å handle med anerkjente mynter og bygge gunstige forhold til regulatorer.

Til tross for disse fordelene, vil det sannsynligvis være i Lunos beste interesse å legge til noen ekstra kjente mynter i tilbudet og dermed tiltrekke seg nye kunder.

Overføringsgrenser

Som vanlig avhenger de daglige overføringsgrensene av kontoen din. Nivå 1 har et lavt maksimumstak på alle uttak og innskudd. Antagelig vil dette være for førstegangsinvestorer som ønsker å få føttene våte i kryptovalutamarkedene.

Nivå 2 gir et sjenerøst innskudds- og uttaksbeløp på månedlig basis, og nivå 3 er for investorer som regelmessig handler / flytter store mengder kryptovaluta:

Luno anmeldelse. Lunos handelsgrenser

Lunos handelsgrenser

Nivå 1 krever grunnleggende personlige opplysninger, mens nivå 2 og 3 krever strengere dokumentasjon i tråd med KYC (Know Your Customer) -bestemmelsene. Mest bemerkelsesverdig vil Luno trenge offentlig utstedt identifikasjon og adresse bevis for de øvre nivåene.

Det ser ut til at det ikke er noen grenser for kryptovaluta kun uttak og innskudd.

Bedriftens tillit

Gjennom litt graving fant vi at selskapet mottok blandede anmeldelser fra kryptosamfunnet på grunn av mange kontoer som ble blokkert. Sikkerhet har vært et problem for sentraliserte børser de siste årene, så dette kan være en grunn til at Luno spiller det veldig trygt. Generelt har imidlertid supportteamet svart raskt på bekymrede brukere på flere Luno-gjennomgangssider.

Fondsikkerhet

Lunos sikkerhet er ganske solid, og skritt tas på forskjellige nivåer:

 1. Oppbevaring
 1. Flertallet av kundemidlene holdes inne kjølerom eller kald lommebok kontoer. Disse kontoene er ikke konstant koblet til internett og er multisignatur slik at en person aldri har full tilgang til kontoer
 2. Varm lommebok (alltid koblet til internett) kontoer bruker også flersignatur slik at kundene har øyeblikkelig tilgang til Bitcoin-midler hvis og når de trenger dem. Videre holdes en av nøklene av BitGo, en uavhengig forvalter for kryptokurrencykontoer.
 • Godkjenning

  1. Passord lagres i hash-form
  2. To-faktor autentisering (2FA) er tilgjengelig for et ekstra beskyttelseslag. Vi anbefaler på det sterkeste å aktivere dette alternativet for alle dine cryptocurrency-kontoer.
  3. Selskapsprinsipper

   1. Alle webtjenester og kommunikasjon bruker sikre protokoller og kryptering. Dessuten har ansatte ikke tilgang til kundemidler. Til slutt foregår revisjon regelmessig for å ta høyde for kundemidlene.
   2. Personvern – tilgang til personlig informasjon er på et behov for å vite grunnlag og er strengt kontrollert.
   3. Husk også at Luno er en sentralisert sentral og derfor er et mål for hacking og svindel. Sentraliserte børser lagrer store mengder krypto noen få steder. Hvis du er en stor kjøper og / eller langvarig innehaver av kryptovalutaer, anbefaler vi at du lagrer dine virtuelle valutaer i en maskinvarepungebok der du har full kontroll over nøklene og midlene dine.!

    Kundeservice

    Fra det vi kunne samle svarer kundesupportteamet ganske raskt på gjennomgangssider og i sosiale medier. Antallet blokkerte kontoer er imidlertid en bemerkelsesverdig bekymring. Den enorme interessen for kryptovaluta de siste par årene har sannsynligvis satt noe press på Lunos støttesystemer. Som et resultat, med ekstra ressurser og erfaring, bør dette problemet strøkes ut.

    Konklusjon: Luno Review

    Luno legger til en fin touch til tjenesten deres gjennom regelmessig aktivitet på tvers av sosiale mediekanaler og bloggen deres. Fordi markedsføringen deres også gir inntrykk av profesjonalitet, bør dette tillate dem å fortsette å øke antall brukere de neste par årene.

    Det var enkelt å overføre penger mellom fiat og crypto på Luno. Kunder som har problemer med å overføre midler internasjonalt, vil oppleve at det er en fordel å ha en lokal børs. Samlet sett er plattformen et godt valg for de med få andre alternativer i hjemlandet.

    Imidlertid er de høye handelsavgiftene noen steder og frustrasjonen fra brukere med blokkerte kontoer fortsatt en bekymring for Luno fremover. Hvis de raskt kan takle disse problemene, vil de forbli en solid utveksling for brukere i fremvoksende markeder.

    For ytterligere oppdateringer og informasjon kan du holde kontakten med Luno på følgende kanaler:

    Mike Owergreen Administrator
    Sorry! The Author has not filled his profile.
    follow me