Øyeblikkelige børser er en populær måte for kryptovalutahandlere å handle raskt og effektivt. Mange ser på Changelly og ShapeShift som to av de beste alternativene for øyeblikkelig utveksling på markedet i dag. Som kryptovalutahandler er det viktig å vurdere fordeler og ulemper ved enhver børs.

I denne head-on-gjennomgangen undersøker vi Changelly vs. ShapeShift, med tanke på deres viktigste likheter og forskjeller i områder som brukergrensesnitt, sikkerhet, gebyrer og valutaopsjoner.

Brukergrensesnitt

Først, i denne Changelly vs. ShapeShift-sammenligningen, la oss evaluere brukergrensesnittene. Dette er førsteinntrykket som enhver kryptovalutahandler får når han bruker en børs.

Grensesnittet til Changelly er ganske muligens det mest direkte, brukervennlige blant alle kryptovaluta-børser. For eksempel, i stedet for å måtte navigere til en egen side for å se handelsopsjoner og beregne valutakurser, har Changelly dette øverst på hjemmesiden. Ja, det er fortsatt en påmeldings- / påloggingsprosess du må gjennom før du faktisk kan handle. Likevel kan du få en god ide om hvordan avgifter ser ut på forhånd.

skjermbilde av Changelly-hjemmesiden

Changelly-hjemmesiden har en kalkulator for valutakonvertering som ikke krever påmelding for å kunne brukes.

Tidligere var ShapeShift kjent som “børsen uten kontoer.” I september 2018 bestemte børsen seg imidlertid for å endre denne modellen for å beskytte brukerne og redusere friksjonen. Fremover må du opprette en konto for å handle.

I forhold til Changelly kan ShapeShift være litt vanskeligere for nyere brukere. Når du for eksempel går til børsens hjemmeside, sier en forgrunnsvindu “handel krever en konto” og viser alle potensielle fordeler ved å bruke denne børsen. Når du avslutter popup-vinduet, vil du oppdage mange kule funksjoner relatert til utvekslingsstatistikk. For eksempel kan du se de siste transaksjonene med forskjellige krypto-til-krypto-handler (BTC-til-altcoin, altcoin-til-BTC og altcoin-til-altcoin). Hjemmesiden inneholder også 24-timers statistikk for antall transaksjoner, tilsvarende BTC-volum, gjennomsnittlig behandlingstid og mest populære handelspar.

Sikkerhet

Changelly lagrer ikke brukerfond på nettstedet. I stedet sender børsen midler direkte til lommeboken etter at du har brukt den. Dette gjør det til en ikke-forvaringsutveksling, som vanligvis anses å være tryggere enn en utveksling som har kryptovaluta-midler (depotutveksling). I tillegg bruker Changelly tofaktorautentisering.

I mai 2017 ble en av Changellys supportkontoer hacket. Noen brukere fikk en melding som lyder: “Alle kunder som bytter fra bitcoin til hvilken som helst valuta, må foreta manuell overføring til denne Bitcoin-lommebokadressen: ..” Changelly-kundesupport sier at de blokkerte kontoen som svar for å forhindre at brukere mistet penger.

ShapeShift brukte en gang varme lommebøker på nettstedet sitt. Det er ikke klart om dette fremdeles er tilfelle, eller ikke, men du bør være oppmerksom på børsenes tidligere sikkerhetsproblem. I april 2016 ble ShapeShift hacket, noe som resulterte i tap på 200.000 dollar i midler. Ifølge administrerende direktør Erik Voorhees var “serverinfrastrukturen kompromittert og truet. Vi tok avgjørelsen om å skrape infrastrukturen, og bygge om i et helt nytt og trygt miljø. ” Det er viktig å merke seg at ingen kundemidler gikk tapt. De eneste midlene som ble stjålet tilhørte selskapet selv. ShapeShift anså en navnløs ansatt for å være ansvarlig for hendelsen.

ShapeShift 24-timers statistikk

ShapeShift viser deg oppdatert handelsstatistikk.

Avgifter

ShapeShift-avgifter er relativt lave for øyeblikkelig bytte. Børsen krever bare en gruveavgift for hver transaksjon. Noen få mennesker har sagt at børsen gir fortjeneste ved å notere en høyere fast gruvearbeidsavgift kontra den faktiske gruvedriften. Likevel er ShapeShift-avgifter vanligvis under 0,5 prosent for en gitt transaksjon.

Børsen refunderer ikke mislykkede transaksjoner i tilfeller der eiendeler er verdt mindre enn det bokførte gebyrbeløpet. Hvis du sender krypto til en feil adresse (dvs. GNT til en ETH-adresse), vil sentralen belaste et ekstraksjonsgebyr tilsvarende 50 EUR av feil sendt eiendel ved bruk av gjeldende valutakurser..

I likhet med ShapeShift er Changelly-avgiftene satt til 0,5%. En ulempe med Changelly er imidlertid at noen mennesker har lagt merke til muligheten for skjulte avgifter. Hvis du for eksempel skriver inn en mengde valuta du har (dvs. USD), er ikke alltid det du får i en annen valuta (dvs. BTC) lik den nåværende markedskursen. Noen ganger er imidlertid markedsrenten nøyaktig. Dette er noe du bør være oppmerksom på når du handler, for å unngå å tape penger unødvendig. Selv om du alltid bør gjøre dette med hver handel på hvilken som helst børs, bør du være spesielt proaktiv for å forhindre dette på Changelly.

enkelt diagram over hvordan Changelly fungerer

Changelly lister opp 90+ kryptovalutaer samt USD og EUR fiat-opsjoner.

Valutalternativer

Selvfølgelig er den største fordelen med både ShapeShift og Changelly over de fleste børser det faktum at det ikke bare er noen få hovedmynter som utgjør halvparten av et handelspar. For eksempel kan du enkelt handle Qtum og Aragon direkte, i stedet for å måtte handle Qtum til Bitcoin og deretter Bitcoin til Aragon, slik du må gjøre på de aller fleste andre børser.

Hvis du er interessert i en av de største forskjellene i Changelly vs. ShapeShift-debatten, er fiatvalutatilgjengelighet definitivt noe å vurdere. ShapeShift har en streng ikke-fiat-policy. I stedet samarbeidet ShapeShift med Simplex for å gi deg dette alternativet. Selv med dette partnerskapet kan du bare velge mellom BTC-USD og BTC-EUR handelspar.

Det er rundt 33 kryptokurver tilgjengelig på ShapeShift. Nettstedet viser flere kryptoer som “midlertidig utilgjengelig”, noe som kan gjøre børsens brukervennlighet vanskelig for noen brukere. I motsetning til dette tilbyr Changelly en rekke krypto-handelspar (mer enn 90) for USD og EUR. Denne utvekslingen lar deg også kjøpe med debet- og kredittkort (Visa eller Mastercard).

ShapeShift-grensesnitt for handel med to kryptovalutaer

ShapeShift tilbyr både “raske” og “presise” handelsalternativer.

Geografiske begrensninger og transaksjonsgrenser

Verken ShapeShift eller Changelly har noen geografiske begrensninger. Dette betyr at brukere fra hele verden lett kan få tilgang til begge disse sentralene. Dette er gode nyheter, spesielt siden mange børser har slike begrensninger.

Hvis du ønsker å bytte store mengder midler, bør du vite at begge børsene har transaksjonsgrenser. ShapeShift har en relativt lav transaksjonsgrense på $ 10.000 for brukere på nivå 1. Det er mulig å øke disse grensene gjennom medlemskap. Per november 2018 er høyere nivåer (2-5) for ikke-medlemmer ennå ikke tilgjengelige. Maksimumsgrenser for Changelly inkluderer $ 50 til $ 10 000 for den første transaksjonen, opptil $ 20 000 per dag og opptil $ 50 000 per måned.

Konklusjon

Så hvilken utveksling vinner Changelly vs. ShapeShift-debatten? Ved å undersøke de ovennevnte kriteriene ser det ut til at Changelly har en liten kant generelt. Selv om avgifter er viktige for deg, kan det være verdt å bruke ShapeShift i stedet.

Det er viktig å merke seg at ShapeShift la til et medlemskapsprogram i september 2018. Dette vil absolutt være noe å passe på i nær fremtid når sentralen ruller ut disse funksjonene. Det kan potensielt bidra til å forbedre den generelle brukeropplevelsen av ShapeShift. Når det gjelder Changelly, fortsetter utvekslingen å kunngjøre en antall partnerskap med selskaper i blockchain og crypto-områdene. Ting som integrering av mobilapplikasjoner med forskjellige betalingsapps kan godt utvide Changellys brukerbase og fremtidig adopsjon også.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me